babystartpakket voor minima in Goes
babystartpakket voor minima in Goes Pixabay

Gratis babypakket voor aanstaande ouders in Goes

17 september, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - De gemeente Goes komt met een aantal maatregelen om minima te helpen opdat zij kunnen deelnemen aan de maatschappij. Eén van de regelingen is het gratis ter beschikking stellen van een babystartpakket voor aanstaande ouders.

Ieder kind heeft recht op een goede start. Om die reden is de gemeente Goes een samenwerking aangegaan met Stichting Babyspullen. Aanstaande ouders met een minimuminkomen kunnen aanspraak maken op een babystartpakket waarin basisproducten opgenomen zijn welke nodig zijn om een baby in de eerste periode goed te kunnen verzorgen.

Onder basisproducten verstaat de gemeente Goes kleding, verzorgingsproducten, sppelgoed en beddengoed.

Tussenpersonen

Aanstaande ouders die in aanmerking willen komen voor een babystartpakket kunnen hiervoor naar een aantal tussenpersonen. Deze tussenpersonen zijn SMWO, Kwakkenbos Bewindvoeringen, Leger des Heils, Schuldhulpverlening Zeeland, Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland, ADRZ ziekenhuis Goes, Juvent Jongerenhuis Goes en de Provinciale Kraamzorg.

Aanvragers ontvangen het pakket voor de geboorte van hun kind. Hiermee wil de gemeente Goes stress en zorgen over de babyuitzet zoveel mogelijk beperken.

Pakket maatregelen

Het babystartpakket is één van de regelingen van de gemeente Goes binnen een pakket van maatregelen om mensen die leven van een minimuminkomen te ondersteunen. De Goese bestuurders vinden het belangrijk dat iedereen goed deel kan nemen aan de maatschappij. De komende tijd zullen nog meer regelingen uitgewerkt en geïnitieerd worden.

Zwemdiploma

In juni maakte de gemeente ook al bekend het behalen van een zwemdiploma voor kinderen van minima ter beschikking te zullen stellen. Iets wat in een waterrijke omgeving van groot belang is. Deze regeling bestaat uit het geven van voldoende middelen door schenking van twee waardebonnen, waarbinnen kinderen het zwemdiploma A en B moeten kunnen halen.

De gemeente garandeert geen zwemdiploma maar stelt wel de middelen ter beschikking.

 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.