brand aan het Westeinde in Kloetinge
brand aan het Westeinde in Kloetinge HV Zeeland

Grote brand in Kloetinge legt loods in de as

7 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

KLOETINGE - Woensdagmorgen is op een bedrijventerrein aan het Westeinde in Kloetinge een loods in de as gelegd. De brand werd omstreeks 05.40 uur ontdekt. Vanwege de aanwezigheid van asbest is een NL Alert uitgegeven. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Op het bedrijventerrein zijn verschillende bedrijven gevestigd. Het vuur is ontstaan in één van de loodsen op het terrein. De brandweer is ter plaatse met twee waterwagens, drie blusvoertuigen en een ladderwagen. Voor de coördinatie van de hulpdiensten onderling is een GRIP-1 situatie afgekondigd. 

Asbest

Kort na 07.00 uur werd een NL Alert bericht uitgestuurd vanwege de aanwezigheid van asbest. "Bij de brand komt mogelijk asbesthoudend materiaal van het dak vrij. Voorkom dat je hiermee in aanraking komt of dit met de rook mee inademt. Zorg dat je niet in de rook staat. Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit", zo waarschuwt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

De waarschuwing geldt voor een deel van de schildersbuurt in Goes-Zuid (Rembrandtlaan en Buys Ballotstraat), de Kloetingseweg, Lewestraat en Patijnweg. 

De Kloetingseweg, Lewestraat en Patijnweg zijn tijdelijk afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Bron: HV Zeeland

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."