De afgesloten Vlaketunnel
De afgesloten Vlaketunnel Omroep Zeeland

Grote hinder verwacht door afsluiting tunnel

31 oktober, 2023

Van onze redactie


Audio: Een woordvoerder van Rijkswaterstaat vertelt over het onderhoud.

VLAKE - De verwachting is dat het verkeer veel last gaat hebben van de afsluiting van de Vlaketunnel die bijna een week gaat duren. Tussen vanavond 21.00 uur en maandagochtend 6 november 05.00 uur is de tunnel voor alle verkeer afgesloten in verband met een grote renovatie. Rijkswaterstaat verwacht extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur.

"We hebben bewust voor deze periode gekozen om de werkzaamheden uit te voeren", zegt woordvoerder Eric Eussen van Rijkswaterstaat. "Er is nu veel minder vakantieverkeer dan in de zomermaanden."

Omleidingsroutes Vlaketunnel © Omroep Zeeland

Rijkswaterstaat heeft borden geplaatst waar de omleidingsroutes op worden aangegeven en hoopt daarnaast dat de oproep om meer thuis te blijven effect zal hebben. "Desondanks verwachten we lange files, met name op de omleidingsroute via de Vlakebrug", aldus Eussen.

 

Droneteam

Het mogelijke sluipverkeer zal in de gaten worden gehouden met een droneteam. "We zullen ook verkeersregelaars inzetten", zegt Eussen. "Maar je zult niet kunnen voorkomen dat locals die route wellicht zullen kiezen."

 

Hulpdiensten

Hulpdiensten en bergers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gewoon door de Vlaketunnel. "Dat zal met gepaste snelheid mogen."

 

Omleidingen

"We hebben grootschalige omleidingsroutes ingesteld via de tunnel van en naar Antwerpen, over de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug om naar Rotterdam en West-Brabant te rijden", legt Eussen uit. "Maar het beste advies wat we voor de mensen hebben, is dat men moet proberen om thuis te werken en niet de weg op te gaan."
 

Audio: Rijkswaterstaat waarschuwt voor vertraging van anderhalf uur.
 
"Deze langere sluiting is een goede test voor de toekomst", vervolgt Eussen. "Rond 2030 is er weer een langdurige afsluiting nodig, want dan zal er weer groot onderhoud nodig zijn. We proberen daarom te leren van de gevolgen van deze langdurige afsluiting."

 

Afsluiting Dampoortaquaduct

Vanaf woensdag 8 november 20.00 uur tot maandag 13 november 06.00 uur is het Dampoortaquaduct in de N57 bij Middelburg een paar dagen afgesloten. Daar moeten dezelfde veiligheidssystemen aangepakt worden als in de Vlaketunnel.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."