De afgesloten Vlaketunnel
De afgesloten Vlaketunnel Omroep Zeeland

Grote hinder verwacht door afsluiting tunnel

31 oktober, 2023

Van onze redactie


Audio: Een woordvoerder van Rijkswaterstaat vertelt over het onderhoud.

VLAKE - De verwachting is dat het verkeer veel last gaat hebben van de afsluiting van de Vlaketunnel die bijna een week gaat duren. Tussen vanavond 21.00 uur en maandagochtend 6 november 05.00 uur is de tunnel voor alle verkeer afgesloten in verband met een grote renovatie. Rijkswaterstaat verwacht extra reistijd die kan oplopen tot meer dan een uur.

"We hebben bewust voor deze periode gekozen om de werkzaamheden uit te voeren", zegt woordvoerder Eric Eussen van Rijkswaterstaat. "Er is nu veel minder vakantieverkeer dan in de zomermaanden."

Omleidingsroutes Vlaketunnel © Omroep Zeeland

Rijkswaterstaat heeft borden geplaatst waar de omleidingsroutes op worden aangegeven en hoopt daarnaast dat de oproep om meer thuis te blijven effect zal hebben. "Desondanks verwachten we lange files, met name op de omleidingsroute via de Vlakebrug", aldus Eussen.

 

Droneteam

Het mogelijke sluipverkeer zal in de gaten worden gehouden met een droneteam. "We zullen ook verkeersregelaars inzetten", zegt Eussen. "Maar je zult niet kunnen voorkomen dat locals die route wellicht zullen kiezen."

 

Hulpdiensten

Hulpdiensten en bergers kunnen tijdens de werkzaamheden wel gewoon door de Vlaketunnel. "Dat zal met gepaste snelheid mogen."

 

Omleidingen

"We hebben grootschalige omleidingsroutes ingesteld via de tunnel van en naar Antwerpen, over de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug om naar Rotterdam en West-Brabant te rijden", legt Eussen uit. "Maar het beste advies wat we voor de mensen hebben, is dat men moet proberen om thuis te werken en niet de weg op te gaan."
 

Audio: Rijkswaterstaat waarschuwt voor vertraging van anderhalf uur.
 
"Deze langere sluiting is een goede test voor de toekomst", vervolgt Eussen. "Rond 2030 is er weer een langdurige afsluiting nodig, want dan zal er weer groot onderhoud nodig zijn. We proberen daarom te leren van de gevolgen van deze langdurige afsluiting."

 

Afsluiting Dampoortaquaduct

Vanaf woensdag 8 november 20.00 uur tot maandag 13 november 06.00 uur is het Dampoortaquaduct in de N57 bij Middelburg een paar dagen afgesloten. Daar moeten dezelfde veiligheidssystemen aangepakt worden als in de Vlaketunnel.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De theethuin van Sequoiahof in Vlake - die meedoet met de HogeNood-app
Toerisme HogeNood-app

Reimerswaal zoekt wc-gelegenheden voor HogeNood-app

25 juli, 2024

De HogeNood-app is ruim een jaar bekend in Reimerswaal. Maar de gemeente vraagt ondernemers en inwoners om hun wc's ook aan te melden als 'hulp bij hoge nood'. De theetuin van Sequoiahof in Vlake doet al mee met de app.

de politie doorzocht verschillende appartementen in Goes-Zuid
112 nieuws Goes

Bedreiging leidt naar hennepkwekerij

24 juli, 2024

De politie heeft naar aanleiding van een bedreiging met vuurwapen dinsdagavond in Goes-Zuid een hennepkwekerij in Wolphaartsdijk ontdekt. De kwekerij werd gevonden in de woning van de verdachte van de bedreiging. Een vuurwapen werd niet gevonden.

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Kapelle

Locoburgemeester sluit woning en loodsen Wemeldinge na drugsvondst

23 juli, 2024

Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor de duur van drie maanden gesloten. Een maand geleden werden in de loodsen een in werking zijnde hennepkwekerij en kweekmaterialen gevonden.

de motor wordt getakeld
112 nieuws Borsele

Motorrijder onderuit bij Borssele

23 juli, 2024

Een motorrijder is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N62 bij Borssele. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. De motor is getakeld door een bergingsbedrijf.

Burgemeester Cees van den Bos verwelkomt de nieuwe Goese burger en feliciteert haar ouders
Goes veertigduizendste inwoner

‘REGENBOOGKINDJE’ BOBBI IS VEERTIGDUIZENDSTE INWONER GOES

22 juli, 2024

De gemeente Goes heeft maandagmorgen de veertigduizendste inwoner officieel welkom geheten. Het gaat om Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

Culturele Agenda t/m 31 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 31 juli 2024

22 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verwarde persoon op daken van woningen in Goes Centrum
112 nieuws Goes

Verwarde man op daken van woningen Goes Centrum

20 juli, 2024

Een verwarde man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de hulpdiensten geruime tijd bezig gehouden door over daken te lopen van woningen in het centrum van Goes. Het incident trok veel bekijks.

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.