Yent & De Boek met hun kinderboekendebuut 'Hubbelbubbelprik'
Yent & De Boek met hun kinderboekendebuut 'Hubbelbubbelprik' Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Hubbelbubbelprik-tour doet Goes aan

13 maart, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES - Yentl Schieman en Christine de Boer zijn voornamelijk bekend als het cabaretduo Yentl en De Boer. Van volwassenpret op de planken in het theater naar kindervermaak in de boekhandel. Het duo bracht eind november 2023 het muzikale kinderboek ‘Hubbelbubbelprik’ uit.

De zaal van boekhandel De Koperen Tuin in Goes is woensdagmiddag gevuld met opgetogen kinderen en hun ouders. Yentl Schieman, geboren in Kruiningen, en haar theaterpartner Christine de Boer presenteren vanmiddag hun auteursdebuut ‘Hubbelbubbelprik’. Het duo is met succes op tournee langs boekhandels in heel Nederland om hun boek te presenteren.

De presentatie die het duo geeft is alleszins geen suffe statige boekpresentatie maar een interactieve kindershow met liedjes en het verhaal van Ko, de jongen die een centrale rol inneemt in het boek wat rijkelijk geïllustreerd is door Mark Janssen. Ko is de jongen die een planeet ontdekt voor stoute kinderen.

‘Hubbelbubbelprik’ is een fantasievol voorleesboek, rijk geïllustreerd en voorzien van een QR-code via welke de liedjes van Yentl en De Boer te beluisteren zijn.

De aanwezige kinderen, hun ouders en het cabaretduo genoten zichtbaar van elkaars aanwezigheid.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Slot Maalsteede
Kapelle wandeltocht kastelen

LANGS DE KASTELEN VAN KAPELLE

29 mei, 2024

Heemkundige Kring de Bevelanden heeft voor zaterdag 1 juni een rondwandeling door Kapelle op de rol staan. Die start vanuit de Hervormde Kerk aan het Kerkplein en voert langs verschillende historische plekken van het dorp.

dodelijk ongeval bij Kapelle
112 nieuws A58

File A58 bij Kapelle als gevolg van dodelijk ongeval

29 mei, 2024

Woensdagmorgen ontstond in de ochtendspits een file van enkele kilometers na een dodelijk, eenzijdig ongeval. Een chauffeur van een bedrijfsvoertuig reed richting Kruiningen toen hij vlak voor de Vlaketunnel van de weg raakte.

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen
Reimerswaal evenementenbeleid

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen

28 mei, 2024

Stevige woorden van burgemeester José van Egmond aan de Reimerswaalse raad. Zij kan én wil geen raadsopdracht uitvoeren om de wet te omzeilen, ten gunste van één evenementenorganisator. Maar het beleid evalueren is geen probleem voor college én raad.

De teelt van sla, afbeelding ter illustratie.
PFAS volkstuinen Kruiningen

Wethouder vraagt raad om geduld bij PFAS-volkstuin: 'Geen overhaaste beslissingen'

28 mei, 2024

Wethouder Nico van der Hoest vraagt de Reimerswaalse raad om geduld, bij het onderzoek naar de vervuilde grond bij de volkstuinen in Kruiningen. "Er zit een kostenplaatje aan vast."

De zes inwoners met burgemeester Jansen op de Haar en raadslid Hage.
Kapelle lokaal bestuur

Gemeente beloont betrokken Kapellenaren met appeltaart

28 mei, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en raadslid Maarten Hage (CDA) hebben dinsdagavond vóór de raadsvergadering appeltaarten uitgereikt aan enkele mensen die onlangs een vragenlijst hebben ingevuld over gemeentelijke dienstverlening. 

Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald.
Reimerswaal restafval

Minder openbare afvalbakken in Reimerswaal: 'Niet altijd duurzaam'

28 mei, 2024

Openbare afvalbakken zijn niet altijd duurzaam en passen niet meer in het afvalbeleid van de gemeente Reimerswaal. Daarom zijn twee blikvangers Kruiningen en andere afvalbakken op straat weggehaald.

De huidige gevel van het gemeentehuis wordt vernieuwd én verduurzaamd.
Reimerswaal gemeentehuis

Gemeentehuis Reimerswaal krijgt facelift: 'We kunnen er weer járen mee vooruit'

28 mei, 2024

De gemeenteraad gaat dinsdagavond unaniem akkoord met een verbouwings- en uitbreidingsplan van 3,5 miljoen euro. Daarmee komt er voldoende ruimte voor de medewerkers én wordt het gebouw verduurzaamd.

De hand op de knip... Reimerswaal wil de oplopende zorgkosten in de hand houden.
Reimerswaal begroting

Reimerswaal wil rem op zorguitgaven: 'Geen geld meer over de balk'

28 mei, 2024

Financieel wethouder Nico van der Hoest wil duidelijkheid over de bestedingen en hij heeft sterke vermoedens "dat er nu zorggeld over de balk gaat."