huisartsenpraktijk in Hansweert
huisartsenpraktijk in Hansweert Omroep Zeeland

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Van onze redactie

HANSWEERT - Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.

Toen in 2021 huisarts Breukers na 28 jaar met pensioen ging, nam Zorg op Zak de huisartsenpraktijk in Hansweert over. Nu, drie jaar later, trekt het huisartsenteam zich terug. "We hebben er ongelofelijk lang over nagedacht", zegt huisarts en maatschaphouder Pieter Ingelse. "Het is een heel impopulaire maatregel die je moet treffen, maar we staan met onze rug tegen de muur."

Bescherming personeel

Daarbij is het beschermen van het huidige personeel de grootste factor. "Je wil niet hebben dat mensen overwerkt raken, omdat je koste wat kost de praktijk wil behouden." Behalve Hansweert, heeft het team ook praktijken in Ovezande, 's-Gravenpolder en 's-Heerenhoek. Die blijven open. "De praktijk in Hansweert ligt het meest excentrisch", zegt Ingelse over de keuze voor dit dorp. "De andere locaties zijn centraler."

Patiënten niet op straat

Mocht er voor 1 april 2024 geen opvolger gevonden zijn, dan gaat de locatie in Hansweert dicht. De patiënten kunnen dan terecht bij de praktijken in 's-Gravenpolder en Ovezande, 11 en 17 kilometer verderop. "We blijven ons verantwoordelijk voelen voor de patiënten in Hansweert. Dus als het niet lukt, dan zullen we de patiënten op deze locaties ontvangen." De huisarts verwacht ook meer visites te rijden, voor mensen die niet mobiel zijn.

Het huidige personeel van Hansweert, kan op de andere locaties aan de slag.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht.
Woensdrecht Reimerswaal

Woensdrecht totaal verrast door plan vakantievluchten: 'Een hersenspinsel'

22 februari, 2024

Burgemeester Adriaansen was totaal verrast toen hij dinsdag een bericht las, waarin hoogleraar Joris Melkert en ANVR-topman Frank Oostdam een pleidooi hielden voor burgervluchten in zijn gemeente: "Een hersenspinsel."

James Malikey naar De Vroone
Kapelle Kapelle Cultureel

Winnaar Belgium's Got Talent naar Kapelle

22 februari, 2024

Van Oostende tot in Los Angeles is de naam Malikey al een tijd niet meer onbekend. James speelt piano over de hele wereld. Iets waarmee hij op vierjarige leeftijd begon. Negentien jaar later speelt de Belgische pianist, componist en singer-songwriter filmische muziek met een beeld-, en lichtshow in De Vroone.

Jan de Jager.
SGP Reimerswaal

SGP'er Jan de Jager (43) volgt Tonnie Bliek op in raad Reimerswaal

22 februari, 2024

Tonnie Bliek stopt als raadslid vanwege zijn werk als ouderling in de Gereformeerde Gemeente van Krabbendijke. De zetelwisseling volgt later dit voorjaar.

Stoomtrein Goes-Borsele
Bevelanden Goes

Open Dag Stoomtrein Goes-Borsele

22 februari, 2024

Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ruim 50 jaar voor de instandhouding van oude stoomlocomotieven en de spoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke. Zowel de treinen als de lijn zijn eigendom van Stcichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Zaterdag 2 maart organiseert het museumspoorwegbedrijf een open dag in Goes en Hoedekenskerke.

foto ter illustratie
Borsele ammoniaktransport

BORSELE VREEST AMMONIAKTRANSPORTEN

22 februari, 2024

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Werldaamheden aan het Zeeuwse spoor, in december 2023: een machine herstelt de verzakkingen.
Spoor ProRail

Kritiek Herselman op Prorail na 'gebrekkige communicatie' spoorverzakking

20 februari, 2024

De Kapelse wethouder Jon Herselman is blij met de inmiddels uitgebreide uitleg op de website van ProRail, maar noemt deze wel "achteraf en veel te laat."

Damjan Milutinovic aan de bal
Goes jeugd

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding in Goes. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium.

brand op de A58 zorgt voor file
112 nieuws A58

A58 bij 's-Heer Arendskerke gesloten vanwege autobrand

19 februari, 2024

Hulpdiensten zijn maandag aan het begin van de avond in actie moeten komen na melding van een autobrand op de A58 bij 's-Heer Arendskerke. Een personenauto raakte zwaar beschadigd en is weggetakeld.