Slim omgaan met energie: Tholen geeft inwoners tips en adviezen.
Slim omgaan met energie: Tholen geeft inwoners tips en adviezen. Pixabat

Energiemarkt Tholen voor duurzame tips in en om het huis

19 februari, 2024

door: Han Verbeem

THOLEN - De gemeente Tholen houdt donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. Tussen 18.00 en 20.00 uur kunnen geïnteresseerden aan het Hof van Tolen 2 vrij binnenlopen om informatie te vergaren. Professionals en deskundigen beantwoorden vragen over duurzaamheid en energiebesparing.

Veel mensen zijn nog niet volledig op de hoogte van de mogelijkheden om hun huis te verduurzamen en zo energie te besparen, zo stelt een woordvoerder van de gemeente Tholen. "Daarom organiseren we deze speciale energiemarkt voor onze inwoners, waar iedereen van harte welkom is." Tijdens deze infomarkt geven lokale ondernemers advies over diverse energiebesparende maatregelen die toegepast kunnen worden in en rondom het huis.

Coaches

Diverse organisaties en bedrijven zijn die avond op het Thoolse gemeentehuis vertegenwoordigd, waaronder een afvalcoach die advies geeft over afval scheiden. Ook woningcorporatie Stadlander geeft huurders energietips, en tuincoaches maken duidelijk hoe je een tuin duurzaam en klimaatbestendig kan inrichten. Daarnaast zijn er installatiebedrijven en leveranciers van onder meer warmtepompen, airco's, LED-verlichting, zonnepanelen, thuisbatterijen, en laadpalen.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."