kruispunt en stoplichten bij entree van het dorp
kruispunt en stoplichten bij entree van het dorp foto: Google Maps

INWONERS ’S-HEER HENDRIKSKINDEREN: GRAAG SNELHEIDVERLAGING N664

5 september, 2024

door: Peter van den Assem

’S-HEER HENDRIKSKINDEREN – Een groot deel van de inwoners van ’s-Heer Hendrikskinderen vindt dat de snelheidslimiet op de N664 die langs hun dorp ligt best omlaag kan. Het zou dan gaan om een verlaging van 80 km per uur naar maximaal 60.

Dat blijkt uit een enquête die de gemeente Goes heeft gehouden onder de inwoners van het dorp. Zo’n 81 procent van de mensen die hebben gereageerd, vindt die snelheidsverlaging  belangrijk of zelfs zeer belangrijk.

VERGROENEN

De provincie Zeeland is eigenaar van de N664 en wil een aantal zaken gaan aanpassen, onder meer in verband met de verkeersveiligheid. De gemeente Goes wil die gelegenheid gebruiken om de omgeving bij de entree van ’s-Heer Hendrikskinderen verder te vergroenen en de parkeerplaats voor vrachtwagens aan te pakken. En de gemeente wilde weten hoe inwoners van het dorp zelf over de plannen denken.

VEEL RESPONS

Eerder dit jaar zijn daarom de lijsten naar inwoners van achttien jaar en ouder verstuurd met daarop zeven vragen. De respons was behoorlijk groot. 291 mensen hebben meegedaan aan de enquête, oftewel 31 procent van de mensen die zijn aangeschreven. En de maximum snelheid op de N664, ja dat is wel een ding, geven ze aan. Die mag best omlaag.

ROTONDE

De provincie wil het kruispunt bij de entree van het dorp op de schop nemen. De stoplichten weghalen en het kruispunt veranderen in een rotonde. Maar voor dat idee hangen de inwoners van ’s-Heer Hendrikskinderen vooralsnog de vlag niet uit. Bijna 71 procent geeft aan daar geen enkel voordeel in te zien. Ze vinden de situatie prima zoals die nu is.

Het gemeentebestuur van Goes gaat de resultaten  van de enquête, die op goespraatmee zijn gepubliceerd, aanbieden aan het dagelijkse provinciebestuur.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verkeerscontrole bij het Tiendenplein Goes
112 nieuws Goes

Grote verkeerscontrole Goes

15 september, 2024

Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het Tiendenplein in Goes. Bestuurders en hun voertuigen werden op verschillende punten gecontroleerd.

de zwaar beschadigde scooter
112 nieuws Reimerswaal

Scooter zat vast tussen de rails

14 september, 2024

Een scooterrijder is zaterdagnacht met de schrik vrijgekomen nadat hij in botsing kwam met een trein. Het ongeval gebeurde net buiten NS-station Kruiningen-Yerseke. Onderzoek wees uit dat de scooter vast was komen te zitten tussen de rails.

Stoompluimen in de Pluimweide
Borsele Goes

Dubbel feest in Hoedekenskerke

12 september, 2024

Zaterdag 14 en zondag 15 september houdt Stoomtrein Goes-Borsele het evenement 'Stoompluimen in de Pluimweide'. Zaterdag valt dit samen met het 150-jarig jubileum van de Koutermolen die geopend is tijdens de Open Monumentendag.

De Schoorse Herfstmarkt is dit jaar op zaterdag 21 september.
Schoorse Herfstmarkt Schore

Grasduinen op de Schoorse Herfstmarkt: 21 september

12 september, 2024

De Schoorse Herfstmarkt, dit jaar op zaterdag 21 september is volgens de organisatie "misschien niet de grootste, maar wél de gezelligste markt." Bezoekers kunnen vanaf 10.00 terecht op het Nieuwe Kerkplein in Schore.

De koelkast ligt nog vaak 'vergeteten eten', dat over de houdbaarheidsdatum is.
Reimerswaal voedselverspilling

Verspillingsvrije week: Koelkast ligt vaak té vol met 'vergeten eten'

12 september, 2024

Deze week staat ook in de Bevelanden in het teken van de strijd tegen voedselverspilling. Zo gooien de inwoners van Reimerswaal gemiddeld 14.000 kilo per week aan voedsel weg. En dat is meer dan één volledige maaltijd per persoon - berekent wethouder Maarten Both.

BLIKSEMINSLAG ZET RIETEN DAK IN BRAND
Kapelle brand

BLIKSEMINSLAG ZET RIETEN DAK IN BRAND

12 september, 2024

De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag met spoed uitgerukt voor een brandend dak in Kapelle.

het slachtoffer is tegen een boom gereden
112 nieuws Noord-Bevel;and

Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval Colijnsplaat

11 september, 2024

Een persoon is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval bij Colijnsplaat. Het slachtoffer is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.