Isaac Beeckman Academie Kapelle
Isaac Beeckman Academie Kapelle Omroep Zeeland

Isaac Beeckman Academie in Kapelle stopt, leerlingen moeten op zoek naar andere school

18 januari, 2024

Van onze redactie

KAPELLE - De Isaac Beeckman Academie stopt per 1 augustus 2024. De middelbare school krijgt geen bekostiging meer. In een brief aan de leerlingen laat de directie weten dat er te weinig leerlingen zijn en de onderwijskwaliteit onvoldoende is.

De Isaac Beeckman Academie is een School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) en heeft daarom kleine klassen van maximaal 16 leerlingen. Per jaar kunnen er 80 nieuwe leerlingen beginnen op de school. De school hecht waarde aan weinig huiswerk en jaarlijkse reizen voor leerlingen in binnen- en buitenland.

Directeur Sander Bussink laat in een mail aan leerlingen weten dat hij tot zijn 'zeer grote spijt' moet mededelen dat de bekostiging voor de academie wordt stopgezet. Eind vorig jaar is de onderwijsinspectie op bezoek geweest. De school kreeg een onvoldoende. Bussink geeft aan dat de onderwijskwaliteit al jaren niet goed genoeg was.

Bussink belooft de leerlingen dat zij tot de zomervakantie nog les zullen blijven krijgen van de eigen, vertrouwde docenten en mentoren. Ook gaan de eindexamens en taalreizen gewoon door.

Op zoek naar een andere school

"De docenten doen er alles aan om alle leerlingen en de eindexamenleerlingen dit laatste half jaar goed onderwijs te blijven geven", schrijft Bussink in de brief. "Wij begrijpen dat je geschrokken bent en zo snel mogelijk op zoek wilt naar een andere school."

Daarom heeft de school een plaatsingscoördinator ingesteld die leerlingen en ouders gaat begeleiden in de keuze voor een andere school. Ze kunnen hun voorkeursscholen aangeven. De coördinator probeert vervolgens de leerlingen op één van deze scholen geplaatst te krijgen.

Vrijdag 19 januari zal er voor leerlingen de gelegenheid zijn om vragen te stellen aan hun mentor. Ook komt er een ouderbijeenkomst zodat ouders hun vragen kunnen stellen.

Eerdere ophef

In 2022 rommelde het al op de school. Destijds bleek dat de administratie van de acht SvPO-scholen in Nederland niet op orde was. Er was 22,5 miljoen euro aan onderwijsgeld aan de verkeerde dingen uitgegeven. Een groot gedeelte van het bedrag werd geïnvesteerd in schoolgebouwen die eigendom waren van de stichting van de landelijke bestuurder van de onderwijskoepel. Dat is niet toegestaan en het geld moest daarom worden terugbetaald. Onderwijsminister Dennis WIersma en de schoolleiding gebood de bestuurder op te stappen.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."