Het huidige sportveld van VV Krabbendijke.
Het huidige sportveld van VV Krabbendijke. Google StreetView

'Kaartenhuis ingestort': Reimerswaalse raad voelt weinig meer voor verplaatsing sportpark Krabbendijke

18 juni, 2024

door: Han Verbeem

KRUININGEN - De meeste fracties in de Reimerswaalse gemeenteraad voelen weinig voor de verhuizing van het sportpark Krabbendijke naar de oostkant van het dorp, zo blijkt dinsdagavond in de raadsvergadering. Alles wat mis kon gaan in het project, ging ook mis: "Het kaartenhuis is ingestort," constateert PvdA-raadslid Hans van Stel.


Audio: Verslaggever Han Verbeem in gesprek met CDA-raadslid Olaf Buteijn, die al vanaf het begin tegenstander was van verplaatsing van de sportvelden naar de Schapendijk.

Het spreekwoordelijke kaartenhuis wankelde eerder dit jaar al, aldus Van Stel, nadat Jumbo besloot af te zien van een vestiging op veilingterrein. Vervolgens bleek de agrarische uitruilgrond aan de Schapendijk waardeloos door de vondst van de knolcyperus, een plaaggewas dat op de Europese lijst van schadelijke planten staat. Daarmee valt de basis voor het plan weg.

Europese regels

Marien Weststrate (Leefbaar Reimerswaal) vindt het wrang dat de knolcyperus roet in het eten gooit. "Het plantje is zelfs eetbaar en er worden medicijnen van gemaakt," merkt hij op. Maar de Europese regels zijn onverbiddelijk.

Wet van Murphy

Een optie zou zijn om het nieuwe sportveld op de uitruilgrond aan te leggen. Maar daarvoor lijkt weinig draagvlak in de raad te zijn. SGP-raadslid Rien Sinke wil dat het college inzet op renovatie van de bestaande sportvoorzieningen in de dorpskern. Ook het CDA in Reimerswaal was, is en blijft geen voorstander van de uitplaatsing van de sportvelden naar de Schapendijk, zegt Olaf Buteijn. Het is niet alleen een kaartenhuis gebleken, maar ook de spreekwoordelijke Wet van Murphy lijkt van toepassing: alles wat in dit plan mis kan gaan, gáát ook mis.

Nieuwe uitdaging

Bovendien, als de verplaatsing van de sportvelden niet doorgaat, staat het college voor een nieuwe uitdaging: "We moeten een andere plaats zien te vinden voor de 85 woningen en de brede school", zegt wethouder Maarten Both. Michiel Visser van de ChristenUnie dient nog een wijzigingsvoorstel in, om de Schapendijk-variant definitief te schrappen. Maar de raad gaat daarin niet mee. 

Wel in begroting

Vooralsnog houdt de gemeente de gereserveerde miljoenen binnen de begroting van 2025, vult wethouder Nico van der Hoest hem aan. "Dat zal ook in de komende kadernota te zien zijn. Het bedrag blijft staan tot de nieuwe variant voor de sportvelden is gevonden." Bovendien is VV Krabbendijke bij een verplaatsing uiteindelijk beter af. "Dan krijgen ze nieuwbouw. Zonder verhuizing is het alleen renovatie en opknappen van de huidige gebouwen."


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiële tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.

auto te water in Kamperland
112 nieuws Noord-Beveland

Auto te water in Kamperland

27 juni, 2024

De brandweer van Kamperland is donderdagmiddag uitgerukt voor een auto die te water was geraakt. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder vergeten was de auto op de handrem te zetten. Er zaten geen inzittenden in het voertuig.

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.