Teunis van Nes bij het uitgebrande pand.
Teunis van Nes bij het uitgebrande pand. Omroep Zeeland

Kachel mogelijk oorzaak brand: 'Ben goed weggekomen'

7 februari, 2024

door: Han Verbeem

KLOETINGE - Bij ondernemer Teunis van Nes zit de schrik er goed in. De loods met zijn radiateurenopslag aan het Westeinde in Kloetinge is woensdagmorgen volledig afgebrand. "Vermoedelijk is de brand onstaan bij een kachel", zegt hij in een eerste reactie tegenover Streekomroep De Bevelanden. "Ik ben goed weggekomen."

Van Nes was tijdens de brand in het gebouw aanwezig. Het vuur sloeg snel om zich heen en de Kloetinger probeerde tevergeefs te blussen; daabij heeft hij lichte verwondingen opgelopen. Hij is door hulpverleners ter plaatse opgevangen. "Ze hebben me heel goed behandeld", zegt hij. Maar hij is nu wel álles kwijt. "En ik mag voorlopig het terrein niet op."

Onder controle

In het pand aan het Westeinde waren ook andere bedrijven gevestigd, meldt woordvoerder Aart van Oosten, van Veiligheidsregio Zeeland. De brand is inmiddels onder controle, de omgeving van de loods is nog afgezet vanwege de verspreiding van asbesthoudend materiaal, dat tijdens de brand is vrijgekomen. Omwonenden zijn inmiddels opgevangen. Er geldt bovendien een waarschuwing vanwege asbestgevaar in het gebied tussen de Rembrandtlaan, Kloetingseweg, Buys Ballotstraat en Patijnweg. "Het advies blijft vooralsnog van kracht", meldt de Veiligheidsregio woensdagmorgen. Een gespecialiseerd bedrijf gaat een inventarisatie uitvoeren. 

Bekende persoonlijkheid

De getroffen ondernemer is een bekende persoonlijkheid in Kloetinge en omgeving als producent, leverancier en reparateur van radiatoren en warmtewisselaars. Teunis van Nes is politiek actief voor de Piratenpartij. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van november vorig jaar was hij kandidaat, en heeft zich in de gemeente Goes ingespannen om zijn partij ook in Zeeland op de kieslijst geplaatst te krijgen. Teunis van Nes is naar zijn zeggen een nazaat van de vaderlandse zeehelden Aert Janse van Nes (1626-1693) en Jan Janse van Nes (1631-1680).


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."