Teunis van Nes bij het uitgebrande pand.
Teunis van Nes bij het uitgebrande pand. Omroep Zeeland

Kachel mogelijk oorzaak brand: 'Ben goed weggekomen'

7 februari, 2024

door: Han Verbeem

KLOETINGE - Bij ondernemer Teunis van Nes zit de schrik er goed in. De loods met zijn radiateurenopslag aan het Westeinde in Kloetinge is woensdagmorgen volledig afgebrand. "Vermoedelijk is de brand onstaan bij een kachel", zegt hij in een eerste reactie tegenover Streekomroep De Bevelanden. "Ik ben goed weggekomen."

Van Nes was tijdens de brand in het gebouw aanwezig. Het vuur sloeg snel om zich heen en de Kloetinger probeerde tevergeefs te blussen; daabij heeft hij lichte verwondingen opgelopen. Hij is door hulpverleners ter plaatse opgevangen. "Ze hebben me heel goed behandeld", zegt hij. Maar hij is nu wel álles kwijt. "En ik mag voorlopig het terrein niet op."

Onder controle

In het pand aan het Westeinde waren ook andere bedrijven gevestigd, meldt woordvoerder Aart van Oosten, van Veiligheidsregio Zeeland. De brand is inmiddels onder controle, de omgeving van de loods is nog afgezet vanwege de verspreiding van asbesthoudend materiaal, dat tijdens de brand is vrijgekomen. Omwonenden zijn inmiddels opgevangen. Er geldt bovendien een waarschuwing vanwege asbestgevaar in het gebied tussen de Rembrandtlaan, Kloetingseweg, Buys Ballotstraat en Patijnweg. "Het advies blijft vooralsnog van kracht", meldt de Veiligheidsregio woensdagmorgen. Een gespecialiseerd bedrijf gaat een inventarisatie uitvoeren. 

Bekende persoonlijkheid

De getroffen ondernemer is een bekende persoonlijkheid in Kloetinge en omgeving als producent, leverancier en reparateur van radiatoren en warmtewisselaars. Teunis van Nes is politiek actief voor de Piratenpartij. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van november vorig jaar was hij kandidaat, en heeft zich in de gemeente Goes ingespannen om zijn partij ook in Zeeland op de kieslijst geplaatst te krijgen. Teunis van Nes is naar zijn zeggen een nazaat van de vaderlandse zeehelden Aert Janse van Nes (1626-1693) en Jan Janse van Nes (1631-1680).


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Goes

Woningen Goes gesloten na drugsvondst

2 juli, 2024

Twee woningen in Goes-Zuid zijn maandag op last van burgemeester Cees van den Bos voor een periode van drie maanden gesloten. In mei werden in de woningen aan de Berkenstraat en Buys Ballotstraat bij controles professionele hennepkwekerijen ontdekt.

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024

1 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

brassband Excelsior in de tuin van het Jachthuis
Goes Kloetinge

Tuinconcert Brassband Excelsior populair

1 juli, 2024

Tientallen bezoekers genoten zondagmorgen van het traditionele tuinconcert van Brassband Excelsior. Met het tuinconcert werd het brassbandseizoen muzikaal afgesloten. Het tuinconcert vond zoals gebruikelijk plaats in de tuin van het Jachthuis.

de SMWO duofiets
Goes SMWO

Samen eropuit met de duofiets

29 juni, 2024

SMWO zoekt fietsbuddy's; vrijwilligers die samen met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen eropuit gaan.

Opening van de brandweerkazerne.
Heinkenszand opening brandweerkazerne

BRANDWEERKAZERNE HEINKENSZAND FEESTELIJK GEOPEND

29 juni, 2024

De nieuwe brandweerkazerne aan de Guldenroedestraat in Heinkenszand is zaterdagmorgen feestelijk geopend. De opening wordt gecombineerd met een open dag.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiƫle tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.

auto te water in Kamperland
112 nieuws Noord-Beveland

Auto te water in Kamperland

27 juni, 2024

De brandweer van Kamperland is donderdagmiddag uitgerukt voor een auto die te water was geraakt. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder vergeten was de auto op de handrem te zetten. Er zaten geen inzittenden in het voertuig.

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.