Het gebouw van de Isaac Beeckman Academie in Kapelle.
Het gebouw van de Isaac Beeckman Academie in Kapelle. Omroep

Kapels protest bij ministerie tegen subsidiestop IBA: 'Geen kans onbenut laten'

18 maart, 2024

door: Han Verbeem

KAPELLE - Het college van Kapelle tekent bezwaar aan bij het Rijk, nu het misterie van Onderwijs de geldkraan dichtdraait voor de Isaac Beeckman Academie (IBA). Hoewel de kans van slagen erg klein wordt geacht, volgt het college het advies van de medenzeggenschapsraad tóch op. 'We willen geen kans onbenut laten", zo laat wethouder Marco Klep de gemeenteraad weten.

Per 1 augustus krijgt de IBA geen geld meer van het ministerie, en daarmee is de school genoodzaakt de deuren met ingang van het nieuwe schooljaar te sluiten. Het onverwachte besluit, eerder dit jaar, leide tot verontwaardiging en verontrusting onder zowel de leerkrachten, leerlingen en ouders.

Ouderavond

Tijdens een recent gehouden ouderavond kreeg de gemeente het advies om, als belanghebbende instantie, formeel bezwaar aan te tekenen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). Dat kwam van de juridisch adviseur van de Medenzeggenschapsraad (MR), de adviesraad waarin ouders en personeelsleden van de school vertegenwoordigd zijn.

Gesprek met MR

Vervolgens heeft het college nog afzonderlijk gesproken met de MR en de advocaat. "Op grond van dit gesprek hebben we geoordeeld dat de kans op succes en ontvankelijkheid weliswaar erg klein is, maar dat we deze kans toch niet onbenut wilden laten", meldt Klep maandag aan de gemeenteraad van Kapelle.

Inhoudelijke onderbouwing volgt

Het bezwaar is pro-forma ingediend, nog zonder inhoudelijke onderbouwing met de gronden van het bezwaar. Het college heeft vier weken de tijd deze motivering alsnog in te dienen. Daarna wordt het protest in behandeling genomen. Het ministerie moet dan binnen zes weken reageren op het bezwaarschrift van de gemeente Kapelle.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."