koninklijke onderscheiding voor Jacqueline Dijkinga (68) uit Kortgene
koninklijke onderscheiding voor Jacqueline Dijkinga (68) uit Kortgene Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Koninklijke onderscheiding voor Jacqueline Dijkinga

20 juni, 2024

door: Peter van den Assem

COLIJNSPLAAT - Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland heeft woensdag een koninklijke onderscheiding opgespeld bij Jacqueline Dijkinga uit Kortgene. Dit gebeurde onder toeziend oog van ruim dertig belangstellenden in Bistro Zeelandia in Colijnsplaat.

Met de gebruikelijke woorden "het heeft de koning behaagd" overhandigde de burgemeester de onderscheiding. Onder de belangstellenden waren familie, vrienden, collega's en raadsleden van de gemeente Noord-Beveland. Dijkinga was van 2018 tot 2022 raadslid en vormde de eenmansfractie voor D66 op het 'eindeloos eiland'.

In 2018 kwam ze op Noord-Beveland wonen. Daarvoor woonde Dijkinga in Den Haag. Sinds 1985 was ze daar vrijwilliger, onder meer in de wijk Benoordenhout waar zij allerlei dingen deed voor het wijkblad. Ook kon het Christelijk Gymnasium Sorghvliet rekenen op haar inzet. Als decaanouder regelde zij onder meer stageplaatsen voor de leerlingen. 

Na haar verhuizing in 2018 kwam ze terecht in de lokale politiek in Noord-Beveland en ging ze aan de slag als vrijwilliger voor het Scalda College in Goes.

Vanwege haar politieke betrokkenheid was Dijkinga geen onbekende voor burgemeester Meeuwisse. In haar toespraak vertelde de burgemeester Jacqueline Dijkinga, die duidelijk verrast was met de onderscheiding, te kennen als een zeer betrokken raadslid met een groot hart voor de gemeenschap.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.