Plantenbakken, stoelen, het is allemaal te koop.
Plantenbakken, stoelen, het is allemaal te koop. Omroep Zeeland

Koopjesjagers slaan slag bij uitverkoop Hotel Goes: 'Het is een sport'

7 november, 2023

door: Han Verbeem

GOES - Badjassen, kroonluchters, stoelen... Alles mag weg bij hotel Van der Valk in Goes. Het gebouw wordt binnenkort in gebruik genomen door asielzoekers en er zijn vergaande plannen om naast het huidige pand een nieuw hotelgebouw neer te zetten. De 'garagesale' brengt veel koopjesjagers op de been. De garagesale gaat nog tot en met donderdag door.

Diny Polderman uit 's-Heer Hendrikskinderen trekt een trolley achter zich aan naar buiten. "Ik ga binnenkort verhuizen, dus dan is de verleiding groot." Haar wagentje puilt uit met ventilators, een stoel, kussens, kerstversiering en kandelaars. "Er is ook wat bij voor m'n zoon hoor", zegt ze lachend. "Ik heb ook nog een stoel en een kerstboom gekocht, maar die staan nog in het hotel." "En een schilderij van twee meter lang moet ook nog in de auto", vult haar zoon grijnzend aan. Het duo is goed geslaagd. "Ik was nieuwsgierig naar wat er nog stond", zegt Polderman. "En het is ook een beetje een sport hé."
 

Diny Polderman bij de uitverkoop van Hotel Goes. © Omroep Zeeland

Tot de kroonluchters aan toe

Niet iedereen komt met volle handen naar buiten, alhoewel: "Wij waren hier gisteren ook, toen heb ik drie kroonluchters gekocht uit de eetzaal", biecht Nicole Matthijs uit Goes op. "Ze komen nog steeds met nieuwe stukken binnen en we hadden toevallig even tijd, dus we dachten: we gaan even kijken." Aan de kroonluchters hing overigens geen prijskaartje, maar navraag leerde dat ze wél te koop waren. "Een leuke aanwinst."
 

Hotelaankoop

Sander uit Vlissingen heeft een échte hotelaankoop gedaan. "Ik heb een koffiezetapparaatje gekocht." Die krijgt min of meer dezelfde bestemming als in het hotel. "Ik ben een kamer aan het inrichten die voor gasten bedoeld is", zegt hij. Een paar kunstwerken trokken ook zijn aandacht, maar die heeft hij laten staan. "Je moet ook een beetje uitkijken met wat je allemaal in huis haalt, je moet wel ruimte hebben voor dingen."
 

450 asielzoekers in Hotel Goes

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) brengt de komende vijf jaar 450 asielzoekers onder in Hotel Goes, dat helemaal ingericht wordt als azc. De eerste groep, tachtig alleenstaande minderjarige jongeren komen binnenkort in het gebouw. De grote groep asielzoekers komen pas als de gemeenteraad instemt met het plan.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

hulpdiensten bij de Koningstraat in Goes
112 nieuws Goes

Politie inzet voor dreigende situatie in Goes

3 oktober, 2024

Politie en ambulancemedewerkers zijn donderdagmiddag in actie moeten komen voor een dreigende situatie in het centrum van Goes. Een vrouw is hierbij overgedragen aan het zorgkader.

Emma Heesters Live in Theater
Goes cultuur

Volle bak voor Emma

3 oktober, 2024

De succesvolle zangeres Emma Heesters is woensdagavond haar theatertour 'Emma Heesters Live in Theater' gestart in een uitverkocht Theater de Mythe in Goes. Na afloop van het concert was er een Meet & Greet met Emma.

PvdD waterschap wil snel PFAS-verbod: 'Voor eind 2025 plan van aanpak'
PFAS Waterschap Scheldestromen

PvdD waterschap wil snel PFAS-verbod: 'Voor eind 2025 plan van aanpak'

3 oktober, 2024

Zeker nu duidelijk is dat met PFAS-vervuild slootwater op de akkers komt, moet het kabinet snel aan de slag met een verbodsregeling - stelt Karin Körver (PvdD). Donderdag dient ze een motie in bij de algemene vergadering van Waterschap Scheldestromen.

knuffels en dieren worden 5 oktober gezegend in Ovezande
Reimerswaal Ovezande

Dierendagviering RK-kerk Ovezande; een zegening voor knuffels en dieren

1 oktober, 2024

Zaterdag 5 oktober wordt in de O.L.V. Hemelvaartkerk in Ovezande de jaarlijkse Sint Franciscus van Assissi-viering gehouden oftewel de dierendagviering. Een kerkdienst waar een ieder die dat wil, zijn knuffel of huisdier mee mag nemen voor een zegening door pastoor Thaddy de Deckere.

De slangen bij de rioolwaterzuivering bij Kapelle
Waterzuivering Kapelle

Gewassen bewaterd met door PFAS vervuild water: 'We hebben geen gronden om in te grijpen'

1 oktober, 2024

Bij drie Zeeuwse zuiveringsinstallaties is het PFAS-gehalte extra hoog- waaronder bij Kapelle, bij rioolwaterzuiveringsinstallatie Willem Annapolder.

De Oesterontmoeting 2024 in de Nieuwe Kerk in Middelburg.
Provincie economie

Oesterevent netwerkt richting Frankrijk: 'Nieuwe economische impuls door zeesluis'

1 oktober, 2024

Met de nieuwe zeesluis bij Terneuzen én de aanleg van de Seine-Scheldeverbinding reikt de Parijse avenue Champs-Elysées straks tot aan de Westerschelde - zo blijkt maandag tijdens de Oesterontmoeting van de provincie,

Marcel Steenbakker in de radiostudio van Streekomroep de Bevelanden

Lokale publieke omroep viert 50-jarig jubileum, maar Zeeland volgde pas veel later

30 september, 2024

De lokale publieke omroep viert deze week het vijftigjarig bestaan en ondanks dat in onze provincie de lokale omroepen nog niet zo lang meegaan, zit vrijwilliger Marcel Steenbakker al wel een flinke tijd in het vak.

botsing op een rotonde in de Noordhoek in Goes
112 nieuws Goes

Botsing op rotonde in Goes

30 september, 2024

Een auto en scooter zijn maandagmorgen met elkaar in botsing gekomen op een rotonde bij de Hoge Meet en de Hilleweg in Goes. Er raakte niemand ernstig gewond.