Plantenbakken, stoelen, het is allemaal te koop.
Plantenbakken, stoelen, het is allemaal te koop. Omroep Zeeland

Koopjesjagers slaan slag bij uitverkoop Hotel Goes: 'Het is een sport'

7 november, 2023

door: Han Verbeem

GOES - Badjassen, kroonluchters, stoelen... Alles mag weg bij hotel Van der Valk in Goes. Het gebouw wordt binnenkort in gebruik genomen door asielzoekers en er zijn vergaande plannen om naast het huidige pand een nieuw hotelgebouw neer te zetten. De 'garagesale' brengt veel koopjesjagers op de been. De garagesale gaat nog tot en met donderdag door.

Diny Polderman uit 's-Heer Hendrikskinderen trekt een trolley achter zich aan naar buiten. "Ik ga binnenkort verhuizen, dus dan is de verleiding groot." Haar wagentje puilt uit met ventilators, een stoel, kussens, kerstversiering en kandelaars. "Er is ook wat bij voor m'n zoon hoor", zegt ze lachend. "Ik heb ook nog een stoel en een kerstboom gekocht, maar die staan nog in het hotel." "En een schilderij van twee meter lang moet ook nog in de auto", vult haar zoon grijnzend aan. Het duo is goed geslaagd. "Ik was nieuwsgierig naar wat er nog stond", zegt Polderman. "En het is ook een beetje een sport hé."
 

Diny Polderman bij de uitverkoop van Hotel Goes. © Omroep Zeeland

Tot de kroonluchters aan toe

Niet iedereen komt met volle handen naar buiten, alhoewel: "Wij waren hier gisteren ook, toen heb ik drie kroonluchters gekocht uit de eetzaal", biecht Nicole Matthijs uit Goes op. "Ze komen nog steeds met nieuwe stukken binnen en we hadden toevallig even tijd, dus we dachten: we gaan even kijken." Aan de kroonluchters hing overigens geen prijskaartje, maar navraag leerde dat ze wél te koop waren. "Een leuke aanwinst."
 

Hotelaankoop

Sander uit Vlissingen heeft een échte hotelaankoop gedaan. "Ik heb een koffiezetapparaatje gekocht." Die krijgt min of meer dezelfde bestemming als in het hotel. "Ik ben een kamer aan het inrichten die voor gasten bedoeld is", zegt hij. Een paar kunstwerken trokken ook zijn aandacht, maar die heeft hij laten staan. "Je moet ook een beetje uitkijken met wat je allemaal in huis haalt, je moet wel ruimte hebben voor dingen."
 

450 asielzoekers in Hotel Goes

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) brengt de komende vijf jaar 450 asielzoekers onder in Hotel Goes, dat helemaal ingericht wordt als azc. De eerste groep, tachtig alleenstaande minderjarige jongeren komen binnenkort in het gebouw. De grote groep asielzoekers komen pas als de gemeenteraad instemt met het plan.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.