Plantenbakken, stoelen, het is allemaal te koop.
Plantenbakken, stoelen, het is allemaal te koop. Omroep Zeeland

Koopjesjagers slaan slag bij uitverkoop Hotel Goes: 'Het is een sport'

7 november, 2023

door: Han Verbeem

GOES - Badjassen, kroonluchters, stoelen... Alles mag weg bij hotel Van der Valk in Goes. Het gebouw wordt binnenkort in gebruik genomen door asielzoekers en er zijn vergaande plannen om naast het huidige pand een nieuw hotelgebouw neer te zetten. De 'garagesale' brengt veel koopjesjagers op de been. De garagesale gaat nog tot en met donderdag door.

Diny Polderman uit 's-Heer Hendrikskinderen trekt een trolley achter zich aan naar buiten. "Ik ga binnenkort verhuizen, dus dan is de verleiding groot." Haar wagentje puilt uit met ventilators, een stoel, kussens, kerstversiering en kandelaars. "Er is ook wat bij voor m'n zoon hoor", zegt ze lachend. "Ik heb ook nog een stoel en een kerstboom gekocht, maar die staan nog in het hotel." "En een schilderij van twee meter lang moet ook nog in de auto", vult haar zoon grijnzend aan. Het duo is goed geslaagd. "Ik was nieuwsgierig naar wat er nog stond", zegt Polderman. "En het is ook een beetje een sport hé."
 

Diny Polderman bij de uitverkoop van Hotel Goes. © Omroep Zeeland

Tot de kroonluchters aan toe

Niet iedereen komt met volle handen naar buiten, alhoewel: "Wij waren hier gisteren ook, toen heb ik drie kroonluchters gekocht uit de eetzaal", biecht Nicole Matthijs uit Goes op. "Ze komen nog steeds met nieuwe stukken binnen en we hadden toevallig even tijd, dus we dachten: we gaan even kijken." Aan de kroonluchters hing overigens geen prijskaartje, maar navraag leerde dat ze wél te koop waren. "Een leuke aanwinst."
 

Hotelaankoop

Sander uit Vlissingen heeft een échte hotelaankoop gedaan. "Ik heb een koffiezetapparaatje gekocht." Die krijgt min of meer dezelfde bestemming als in het hotel. "Ik ben een kamer aan het inrichten die voor gasten bedoeld is", zegt hij. Een paar kunstwerken trokken ook zijn aandacht, maar die heeft hij laten staan. "Je moet ook een beetje uitkijken met wat je allemaal in huis haalt, je moet wel ruimte hebben voor dingen."
 

450 asielzoekers in Hotel Goes

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) brengt de komende vijf jaar 450 asielzoekers onder in Hotel Goes, dat helemaal ingericht wordt als azc. De eerste groep, tachtig alleenstaande minderjarige jongeren komen binnenkort in het gebouw. De grote groep asielzoekers komen pas als de gemeenteraad instemt met het plan.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.