Het tracé van de pumptrackbaan Krabbendijke.
Het tracé van de pumptrackbaan Krabbendijke. gemeente Reimerswaal

Krabbendijke krijgt pumptrackbaan, mogelijk ook Yerseke en Kruiningen

9 juli, 2024

door: Han Verbeem

KRUININGEN - Jongeren in Reimerswaal krijgen eindelijk hun langgewenste pumptrackbaan: een combinatie van een BMX-fietscrossbaan en een skatepark. De gemeente start dit najaar met de aanleg van een pumptrack in Krabbendijke en dat heeft de jeugd allemaal te danken aan oud-kinderburgemeester Boaz.


Audio: Wethouder Maarten Both over de aanleg van de pumptrackbaan in Krabbendijke.

Naast de pumptrack aan de Lijsterbesstraat komt ook een kunstgrastrapveld. "Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de pumptrack mogelijk al in december van dit jaar in gebruik worden genomen", aldus wethouder Maarten Both. Als het weer tegenzit, zal de oplevering pas begin 2025 plaatsvinden. De gemeente heeft bij het opstellen van de plannen zo veel mogelijk rekening gehouden met de reacties van de omwonenden, zegt de wethouder.

Wens in vervulling

De wens voor een pumptrack in Reimerswaal leeft al enkele jaren. De eerste vraag kwam van voormalig kinderburgemeester Boaz van Houte uit Krabbendijke. Hij diende in 2020 een petitie in om een pumptrack aan te leggen. Ook uit Kruiningen en Yerseke kwamen verzoeken voor de aanleg van een pumptrack. In oktober 2023 riep de gemeenteraad op tot de aanleg van drie kleinere pumptrackbanen. Uiteindelijk heeft het college Krabbendijke gekozen als locatie voor de eerste aanleg.

Evaluatie

De voortgang en het gebruik van de pumptrack in Krabbendijke zullen gedurende het eerste jaar worden geëvalueerd, aldus wethouder Both. De resultaten daarvan zijn bepalend voor de aanleg van extra pumptrackbanen in Kruiningen en Yerseke.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.