Grote of Maria Magadalenakerk Goes
Grote of Maria Magadalenakerk Goes Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Laatste zomerconcert bijzonder in het Maria Magdalena jaar

2 juli, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - Vier aaneengesloten weken bespeelden (gast)beiaardiers het carillon van de Grote of Maria Magdalenakerk. De zomerconcerten werden georganiseerd door Stichting Goese Beiaard.

Ook op de laatste avond stonden stoelen klaar voor muziekliefhebbers die in alle rust wilden genieten van het zomerconcert, gespeeld op het carillon van de kerk, in de Manhuistuin. Volgens Stichting Goese Beiaard dé plaats om de concerten te beleven. Na drie concerten door gast beiaardiers was het donderdagavond de Goese stadsbeiaardier Rien Donkersloot die de serie zomerconcerten mocht afsluiten.

Programma

Voor het laatste zomerconcert was wederom een indrukwekkend programma neergezet. Donkersloot speelde werken van Arcangelo Corelli, Wolfgang Amadeus Mozart, Frédéric Chopin, Charles Gounod, deze laatste in het arrangement van oud-stadbeiaardier Sjoerd Tamminga.

Maria Magdalena

Op verzoek van Stichting Goese Beiaard heeft stadscomponist Anne-Maartje Lemereis het werk 'Maria Magdalena' gecomponeerd. Een muziekstuk bestaande uit 8 akten: Introductie, Lamento, Zeven Demonen, The Lord Is Risen/Alleluia, Grote of Maria Magdalenakerk, Wiegenlied, Naamdag Maria Magdalena 22 juli en Epiloog/Coda.

De première van het muziekstuk werd tot het laatste bewaard. Voorafgaand aan het muziekwerk werd om 20.00 uur een toelichting gegeven door Anne-Maartje Lemereis zelf en overhandigde zij de partituren van het muziekstuk aan wethouder Martijn Vermeulen.

Om 20.15 uur was het Rien Donkersloot die het muziekstuk speelde op het carillon en het werk over Goes liet klinken. In de muziektent in de Manhuistuin werd synchroon het spel op het dak geprojecteerd zodat bezoekers niet alleen van de muziek konden genieten maar ook van de verrichtingen van Donkersloot op het carillon.

 

 


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.