Pixabay

Leefbaar Reimerswaal wil uiterste inspanning voor huisarts Hansweert

26 maart, 2024

door: Han Verbeem


Audio: Raadslid Joey Smet vertelt bij Omroep Zeeland over de sluiting van de huisartsenpost Hansweert (Zeeland Wordt Wakker, woensdag 27 maart).

HANSWEERT / KRUININGEN - De sluiting van de apotheekhouden huisartspost van Zorg op Zak, in Hansweert, leidt tot commotie in het Reimerswaalse dorp. Coalitiepartij Leefbaar Reimerswaal wil dat het college een extra inspanning doet om een huisartspost voor Hansweert en het naburige Schore te behouden, zo werd gisteren duidelijk in de raadsvergadering. De huidige vestiging van Zorg op Zak sluit eind deze week.

Voor menigeen is 1 april een dag van grappen en grollen. Maar in Hansweert valt dit jaar weinig te lachen: dan stopt de huisartsenpost. Inwoners voelen er weinig voor om voortaan naar een andere huisartspost van Zorg op Zak in 's-Gravenpolder of in Ovezande te gaan, vele kilometers verderop, zegt Leefbaar-raadslid Joey Smet. Hij zegt dat er sprake is van 'koehandel'. 

Overstap naar Kruiningen

De aangekondigde sluiting leidt tot onrust bij de 2.500 inwoners van zowel Hansweert als het naburige Schore, constateert Smet: "Men roept elkaar via Whatsappgroepen massaal op om van huisarts over te stappen en in te schrijven in Kruiningen", zegt hij. Inmiddels zouden er meer dan 500 patiënten zijn overgestapt naar een huisarts in Kruiningen. "Dat zou aanleiding zijn om een dependance op te zetten in Hansweert", stelt hij. Hij wil dat de Reimerswaalse politiek de dorpelingen "tot het uiterste ondersteunt' in het behoud van een eigen huisarts. "Dat verwachten ze van ons."

Te klein

Wethouder Ad Meeuwsen tempert echter de verwachtingen: hij heeft er weinig hoop in, dat er nog een zelfstandige huisartspost in Hansweert en Schore terugkomt: "Daarvoor is zo'n prakrijk te klein." Meeuwsen is wel in gesprek met Zorg op Zak maar ook met andere aanbieders over een alternatieve oplossing. Over de inhoud van deze gesprekken wil hij weinig kwijt.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."