Isaac Beeckman Academie in Kapelle
Isaac Beeckman Academie in Kapelle Omroep Zeeland

Leerlingen en ouders voeren actie voor behoud Isaac Beeckman Academie

22 januari, 2024

Van onze redactie

KAPELLE - De Isaac Beeckman Academie moet open blijven, vinden leerlingen van de school. Ook het personeel en de ouders voeren actie om de school te redden. Er is een actiewebsite in het leven geroepen, een petitie in gang gezet en er wordt een brief naar de minister gestuurd.

Leerlingen ontvingen vorige week een brief van de directie met daarin het nieuws dat de school in augustus zal sluiten. Dit sloeg in als een bom; leerlingen en ouders zagen het niet aankomen. Volgens de onderwijsinspectie voldoet de school niet aan de juiste norm. De onderwijskwaliteit van de school is in oktober vorig jaar als onvoldoende beoordeeld. Daarnaast heeft de school een te laag leerlingenaantal om nog open te blijven. Daarom heeft de minister besloten de school te sluiten.

Vader Eric Moerland is het niet eens met het besluit van de minister. Elke ochtend brengt hij zijn kinderen Isabelle en Jasper vanuit Anna Jacobapolder naar de school. "Voor je kinderen ga je heel ver." Hij vindt het onvoorstelbaar dat de school moet stoppen en wil met andere ouders actievoeren.

"Het is niet zo dat er ME of politie bij moet komen", vertelt hij over het protest, "maar de ernst van het probleem moeten we wel aankaarten." De actievoerders willen dan ook een fatsoenlijk gesprek met de betrokkenen.

Kinderombudsman

Er is een actiewebsite opgezet waar de petitie getekend kan worden en er wordt een protestbrief geschreven aan de minister. Ook denkt Moerland erover na om de kinderombudsman aan te spreken. "Het besluit van de minister heeft een enorme impact op onze kinderen en daarom willen we ook daar het probleem aankaarten." Hij wil bovendien graag dat een deskundige onderzoekt welke impact het wisselen van school heeft op kinderen.

De eerste acties starten hoogstwaarschijnlijk morgenmiddag. Aanstaande donderdag komen de ouders bij elkaar om verdere afspraken te maken over de acties en protesten.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."