Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest Hans Colijn, Streekomroep De Bevelanden

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

door: onze correspondent Chantal Slijkhuis

GOES – De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De leerlingen konden samen met hun familieleden aan allerlei feestelijke activiteiten deelnemen. Ook buurtbewoners en andere belangstellenden waren welkom. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Voor de tweede keer had de school het doel mensen met elkaar in contact te brengen en zo een betere buurt te maken. De eerste editie was een succes en won een geldprijs van een supermarktketen met de campagne Betere Buurt. “Het is ontmoeten in de breedste zin van het woord”, zegt Annuska van de activiteitencommissie van de Prinses Beatrixschool.

STRIPPENKAART

Alle leerlingen hebben een strippenkaart gekregen. Daarmee kunnen ze aan allerlei activiteiten deelnemen. Een rugby clinic volgen, een glitter tattoo laten zetten, schminken, dansen in de silent disco, je eigen popcorndoosje maken en eenmaal klaar dan laten vullen.

KRAAMPJES

Overal klinkt muziek en het hele schoolplein staat het vol met kraampjes van bedrijven die meewerken. Een siersmit staat boven een vuur ijzer te bewerken. Bij een kraam kunnen hamburgers, tosti’s en frisdrank worden gekocht. En kinderen kunnen stroomverbindingen maken.

LEESBOEKEN

Ook de Boek-fiets van de bibliotheek staat er. Dat sluit aan bij het goede doel van het ontmoetingsfeest. De volledige opbrengst gaat naar de stichting What Goes On. Die zet zich in voor kinderen, dieren of speciale projecten in de omgeving van Goes die hulp kunnen gebruiken. De opbrengst van dit ontmoetingsfeest wordt gebruikt om leesboeken te kopen voor kinderen die zelf geen boeken hebben.

Voor de kinderen waren er allerlei activiteiten te doen tijdens het ontmoetingsfeest. © foto: Hans Colijn, Streekomroep De Bevelanden


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.