lintjesregen 2024
lintjesregen 2024 Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Lintjesregen 2024 op De Bevelanden

26 april, 2024

door: Marcel Steenbakker

BEVELANDEN - Vrijdagmorgen zijn 28 inwoners van de Bevelandse gemeenten onderscheiden tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Zij kregen de koninklijke onderscheiding op voordracht voor bijdragen geleverd aan de maatschappij.

De gemeente Borsele spande dit jaar de kroon met de meeste onderscheidingen.

Borsele

In de gemeente Borsele hebben twaalf mensen een lintje gekregen. Burgemeester Gerben Dijksterhuis heeft de onderscheidingen opgespeld in de kerk van Kwadendamme.

Anneke Kampstra-Klok (1958), ‘s-Gravenpolder

Mevrouw Kampstra is zeer actief op het gebied van sport en spel. Sinds 1990 is ze bestuurslid van Turnvereniging DAW en sinds 1990 organisator van de avondvierdaagse in ’s-Gravenpolder. In 1991 is zij bestuurslid geworden van de volleybalvereniging in haar woonplaats. Sinds 1992 is ze ook vrijwilliger bij de Speel-O-Theek in Kapelle. Anneke Kampstra was daarnaast van 1993 tot 2018 bestuurslid bij recreatiegroep Zuid-West Nederland.

Anneke Kampstra-Klok is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  

Leny Rijk-Rijk (1955), Heinkenszand

Mevrouw Rijk is sinds 1984 actief voor de EHBO. Eerst in Heinkenszand en daarna in Nisse. Van 1984 tot 1993 maakte ze deel uit van het bestuur van de katholieke vrouwenvereniging afdeling Heinkenszand. Ze notuleerde bij vergaderingen hield de ledenadministratie bij en verwerkte ingekomen stukken.. Van 1999 tot 2017 was Leny Rijk actief als secretaris van zwemvereniging de Stelleduikers. Daarnaast is zij al ongeveer vijf jaar betrokken bij de Katholieke Kerk in Heinkenszand, waar ze in diverse werkgroepen zit.

Leny Rijk-Rijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  

Truus Kot-van der Veer (1954), Borssele

Mevrouw Kot zorgt sinds 1982 met veel liefde en toewijding voor haar ernstig lichamelijk gehandicapte zoon. Rond 1982 werd bij hem en hun dochter een zeer progressieve spierziekte geconstateerd. De dochter is ondertussen getrouwd. Maar zoon Jan woont nog steeds thuis. Ondanks eigen gezondheidszorgen blijven Truus Kot en haar echtgenoot voor hem zorgen. Naast de zorg voor haar zoon, was zij ook mantelzorger voor opa en oma Kot. Truus Kot zette zich daarbij ook nog in als vrijwilliger op de basisschool in Borssele. Ze gaf daar 16 jaar lang handwerkles.

Truus Kot-Van der Veer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Han Kot (1953), Borssele

Meneer Kot zorgt samen met zijn vrouw (die ook een onderscheiding heeft gekregen) voor hun ernstig lichamelijk gehandicapte zoon. Daarnaast was hij ook actief als vrijwilliger bij verschillende organisaties. Han Kot was van 1972 tot 1987 actief als brandweerman bij brandgroep Borssele. Daarnaast was hij van 1978 tot 1984 ook bestuurslid voor de plaatselijke kiesvereniging SGP. Van 1988 tot 1993 was hij bestuurslid en voorzitter van dorpsraad Borssele. Han Kot was ook actief als bestuurslid en penningmeester van Stichting Speciale Scholen in Kapelle. Ook nu steekt hij de handen nog uit de mouwen. Sinds 2019 is hij schuldhulpverlener bij het Leger des Heils in Goes.

Han Kot is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Ad Lijmbach (1951), Lewedorp

Meneer Lijmbach is vanaf 1980 tot heden zeer actief voor de Rooms-Katholieke kerk in Lewedorp. Hij heeft daar allerlei functies bekleed, waaronder secretaris van de Damiaan Parochie en lid van verschillende bouwcommissies. Ook houdt hij al ruim twintig jaar de kerkhofadministratie bij. Van 1985 tot 2000 zat Ad Lijmbach in de speeltuinvereniging van Lewedorp, vanaf 1991 organiseert hij er het Jeu de boules toernooi en sinds 1997 is hij juryvoorzitter van de carnavalsoptocht van ’t Kraaienist. Daarnaast is hij nu zo’n twaalf jaar voorzitter van de dorpsraad Lewedorp. Sinds 2016 is Ad Lijmbach maaltijdbezorger en juryvoorzitter van de Dikken Banden Race. En daarbij is hij sinds 2018 ook chauffeur van de SVRZ, om mensen van en naar hun dagbehandeling te brengen. Ad Lijmbach is ook al jaren politiek actief. Vanaf 1994 tot heden is hij CDA-lid. Van 1994 tot 2002 was hij raadslid voor Borsele en van 2003 tot 2011 statenlid in Zeeland.

Ad Lijmbach is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dies Beulens (1948), Kwadendamme

Bijna twintig jaar lang was meneer Beulens bestuurslid van de voetbalvereniging in Kwadendamme. Rond diezelfde periode was hij lid van het Caritasbestuur van de Bonifaciusparochie. Nog steeds is Dies Beulens actief betrokken bij de kerk. Sinds 2006 helpt hij bij het onderhouden van de begraafplaats en sinds 2008 is hij koster van de kerk. Twaalf jaar geleden is hij lid geworden van het parochiebestuur van de Bonifaciuskerk.

Dies Beulens is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Steenbakker (1936), Ovezande

Meneer Steenbakker was ruim twintig jaar nauw betrokken bij voetbalvereniging Volharding. Als penningmeester en bestuurslid, maar hij bestierde ook samen met zijn vrouw de kantine, maakte kleedkamers schoon, keurde de velden en was scheidsrechter van de vereniging. Sinds 1998 zet Jan Steenbakker zich in voor het seniorenbiljart in Ovezande. Tot vier jaar geleden was hij secretaris. Van 2007 tot 2019 was Jan Steenbakker bestuurslid bij de belangenvereniging van senioren, KBO Ovezande.

Jan Steenbakker is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jos van Moolenbroek (1963), Borssele

Meneer van Moolenbroek was van 1989 tot 1992 actief bestuurslid van de toenmalige dorpsraad in Borssele. Ook heeft hij zich ruim 33 jaar ingezet als bestuurslid en vrijwilliger voor de plaatselijke kiesvereniging van de SGP in Borssele. Daarnaast was hij betrokken bij de gemeentelijke afdeling tussen 1998 en 2023. Jos van Moolenbroek was ruim twaalf jaar secretaris en hield het archief bij. Hij was daarbij ook jarenlang lid van het schoolbestuur van de Kerstenschool en hij zette zich de afgelopen 34 jaar in voor de kerkgemeenschap in Borssele. Hij is onder andere lid van de financiële commissie, was betrokken bij de plannen voor de nieuwe kerk, de uitbreiding van zalen en de bouw van een nieuwe pastorie. Naast de zakelijke kant, is hij al ruim 22 jaar beheerder van de kerkelijke bibliotheek.

Jos van Moolenbroek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kees Faasse (1960), Borssele

Al jarenlang zet Kees Faasse zich in voor de kerkgemeenschap en de politiek. Hij was tussen 1984 en 2019 voorzitter van de plaatselijke zendingscommissie van de gereformeerde gemeente. Ook was hij tussen 1988 en 2003 diaken en sinds 2003 ouderling. Daarnaast is hij bibliothecaris en voorzitter van de jeugdvereniging geweest. In 1986 werd Kees Faasse bestuurslid van de plaatselijke kiesvereniging in Borssele. In 2003 werd hij daarvan voorzitter.

Kees Faasse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Betsy Rentmeester – de Jonge (1949), Ovezande

Mevrouw Rentmeester heeft een groot hart voor Ovezande. Ze was ruim 37 jaar vanuit verschillende functies betrokken bij basisschool de Zandplaat. Zo zat ze in het ouderencomité, was ze overblijfmoeder en later ook overblijf-oma, ging mee op schoolreisjes en was contactpersoon vanuit de kerk. Betsy Rentmeester was 23 jaar betrokken als kookstaflid bij kinderkamp Borsele. Daarnaast is ze sinds 1984 betrokken bij de kerkgemeenschap van de rooms-katholieke kerk, als koorzanger, bestuurslid, koster en ziekenbezoekster. Betsy Rentmeester helpt sinds 2015 bij activiteiten in het verzorgingstehuis van SVRZ. Daarnaast is ze ook actief voor het Vrijwilligershuis en de vrijwilligerscentrale in Ovezande. Ze is daar sinds 2014 aanspreekpunt.

Betsy Rentmeester-De Jonge is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Theo van de Swaluw (1955), Heinkenszand

Theo van de Swaluw zet zich sinds 1972 in voor de Rooms Katholieke kerk in Heinkenszand. Onder andere als zanger bij het mannenkoor, als vicevoorzitter van de parochie in Heinkenszand en als lid van de onderhoudsploeg. Luctor Heinkenszand kan al ruim vijftig jaar op hem rekenen. Theo van de Swaluw heeft in die jaren meerdere functies gehad, waaronder jeugdleider, lid van het jeugdbestuur, bestuurslid Technische Zaken en voorzitter van de club. Sinds 2013 zet hij zich in voor ’t Kerkje van Ellesdiek. Hij helpt bij activiteiten waar Zeeuws de voertaal is en hij regelt de pr van de evenementen. Daarnaast zet hij zich ook in voor Stichting Landschapspark Borsele als secretaris.

Theo van de Swaluw is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lau Rentmeester, 16-11-1948 (1948), Ovezande

Ruim twintig jaar was Lau Rentmeester als secretaris nauw betrokken bij de handboogschutterij Willem Tell. Ook bij de Zuid-Bevelandse bond van Wipschutters is hij ruim 27 jaar betrokken als bestuurslid en secretaris. Sinds 1995 is hij ook betrokken bij de Stichting Handboogsportaccommodatie. Daarnaast was meneer Rentmeester ruim tien jaar bestuurslid van het Europees comité boogschieten en zes jaar bestuurslid van de Nederlands Bond van Wipschutter. Naast zijn betrokkenheid bij de sport zet hij zich ook in voor de kerk en de oudere inwoners van Ovezande. Lau Rentmeester is sinds 2016 collectant bij uitvaarten en brengt sinds 2018 maaltijden langs bij oudere dorpsgenoten.

Lau Rentmeester is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Goes

In Goes hebben acht mensen vrijdag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Cees van den Bos speldde de lintjes op in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Jan de Vries (1951), Goes

Jan de Vries was in de periode 1973-2016 werkzaam als docent Nederlands bij het Ostrea Lyceum in Goes. Hij had een voorliefde voor het lesgeven aan leerlingen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hadden. Sinds 2016 is Jan de Vries gepensioneerd. Na zijn pensionering is hij zich met vrijwilligerswerk gaan bezighouden, onder meer bij de voedselbank en bij het begeleiden van statushouders.

Jan de Vries is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Frans Lankester (1943), Kloetinge

Frans Lankester is vrijwilliger in Kloetinge. Hij is actief bij Dorpsbelangen Kloetinge, de Kunstkring Kloetinge en de stichting Amicitia, waar hij een bijdrage levert aan het sociale en maatschappelijke leven van het dorp. Frans Lankester heeft 25 jaar bijgedragen aan twee van die verenigingen en heeft na zijn pensionering ook gemeenten en provincies ondersteund. Daarnaast heeft hij het secretariaat van Buitenkamers op zich genomen.

Frans Lankester is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Sjaak de Kok (1952), Goes

Sjaak de Kok heeft zich al meer dan twintig jaar vrijwillig ingezet als mantelzorger. Eerst voor zijn moeder en later voor zijn schoonmoeder. Daarnaast heeft hij veertien jaar geleden de fotoclub DIFO opgericht en is hij al die tijd vrijwillig actief geweest als mentor en vervangend voorzitter, waarbij hij advies, sturing en cursussen heeft gegeven aan de leden.

Sjaak de Kok is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Remijn (1938), Goes

Jan Remijn heeft zich langdurig ingezet als vrijwilliger in verschillende sectoren. Vanaf zijn jeugd was hij actief in de fietswereld en later ook bij de volksdansvereniging van zijn echtgenote. Op zijn hoge leeftijd blijft hij actief als vrijwillige verkeersregelaar, mantelzorger en daarnaast ook bij de tuindersvereniging.

Jan Remijn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Harm de Vos (1950), 's-Heer Arendskerke

Harm de Vos is voormalig activiteitenbegeleider bij de dagbesteding voor mensen met een beperking ACO te Goes. In 2015 ging hij pensioen. Sindsdien heeft hij zich ingezet voor verschillende maatschappelijke organisaties. Hij helpt bij het vervoer van cliënten van Gors naar de dagbesteding en bewoners van Randhof naar sportactiviteiten. Daarnaast vervult Harm de Vos nog diverse andere rollen. Zo is hij bestuurslid van de EHBO-vereniging in Wolphaartsdijk, organisator van de Zondagsschool bij het Vierhuis en redactielid van de dorpskrant in ‘s-Heer Arendskerke.

Harm de Vos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hendrika Jeannette de Vos-Dekker (1955), 's-Heer Arendskerke

Hendrika de Vos (echtgenote van Harm de Vos) heeft zich meer dan 35 jaar lang ingezet voor de samenleving, met een focus op de jeugd en de gemeenschap van 's-Heer Arendskerke. Ze vertegenwoordigt verschillende verenigingen en besteedt veel tijd aan vrijwilligerswerk voor de kerkelijke gemeente in de omgeving.

Hendrika Jeannette De Vos-Dekker is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Marinus Nijsse (1961), wonende te Wolphaartsdijk

Marinus Nijsse is eigenaar van Firma A. Nijsse en Zoon en sinds 1978 is hij de enige orgelbouwer in Zeeland. Hij is al dertig jaar als vrijwilliger verbonden aan de Protestantse Gemeente Kloetinge. Daarnaast heeft hij zich acht jaar ingezet voor de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk en andere Zeeuwse kerken.

Marinus Nijsse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kees van den Pol (1946), Goes

Kees van den Pol heeft zich meer dan dertig jaar ingezet op verschillende terreinen. Waaronder de atletiekwereld via de Goese atletiekvereniging AV56 en de vereniging Zeeland Atletiek. Daarnaast speelt hij een actieve rol in kwesties met betrekking tot het openbaar vervoer in Zeeland als lid van Rover Zeeland. Hij is ook de initiator, organisator, coördinator en buschauffeur bij Buurtvereniging Zuid-Beveland.

Kees van den Pol is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kapelle

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar heeft vrijdag 26 april 2024 drie inwoners van de gemeente Kapelle verrast: Jan de Bert, Hans Geleijnse en Fennie Lindenbergh-Lepoeter - allen woonachtig in het dorp Kapelle. Hij haalde hen één voor één thuis op, onder muzikale begeleiding van saxofonist Philip Stobbelaar. Een bus bracht het gezelschap naar de Hervormde Kerk, waar de drie Kapellenaren benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan de Bert, Kapelle (1939)

Jan is gedecoreerd vanwege zijn activiteiten in de gehandicaptensport, politiek en werknemersbelangen. Sinds 1990 is hij penningmeester en secretaris van PvdA-Kapelle. Tot 2022 was hij vier jaar raadslid, sindsdien is hij fractieondersteuner. Van 2001 tot 2023 was hij vrijwilliger bij de Sportclub Gehandicapten Beveland, SGB. Hij was begeleider en later ook coördinator van het rolstoeldansen. Ook was hij sinds 2006 scheidsrechter en ondersteuner van het rolstoelhockey. Sinds 2018 is hij secretaris van de vakbond FNV/Senioren, afdeling De Bevelanden.

Hans Geleijnse, Kapelle (1951)

Hans heeft de onderscheiding ontvangen voor zijn activiteiten in de muziek, voetbal en de kerk in Kapelle. Tot 1999 was hij vrijwilliger bij en secretaris van VV Kapelle. Daar was hij actief als jeugdcoach en secretaris van de jeugdafdeling. Hij was één van de drijvende krachten achter de vereniging. Ook was hij vele jaren vrijwilliger bij de KNVB. Sinds 1994 is hij vrijwilliger bij en sinds 3 jaar ook bestuurslid van Het Zeeuws Mannenkoor. Van 2006 tot 2007 was hij lid van het klusteam bij de Vrijwillige Thuiszorg in Kapelle.  Sinds 2018 is hij vrijwilliger bij en lid van de kerkenraad van de Nederlands Hervormde kerk in Kapelle. Hij is nu nog de enige ouderlingkerkrentmeester. Tenslotte is hij lid van de cantorij.

Fennie Lindenbergh-Lepoeter, Kapelle (1959)

Fennie krijgt de onderscheiding voor haar activiteiten voor de kerk, welzijn en inburgering. Zo was zij jeugdleider bij de Scoutinggroep Ridder van der Maelstede-groep, en tevens vrijwilliger bij de Stichting hulp op het Platteland van South Nyanza, Kenia. Van 2004 tot 2011 was zij penningmeester van het Mandolineorkest Excelsior in Kapelle.  Sinds 2006 is zij lid van de Commissie Openstelling van de Nederlands Hervormde Kerk in Kapelle. Ook is zij organisator van de jaarlijkse expositie en Open Monumentendag van de kerk. Andere activiteiten zijn: ouderling en lid van de kerkenraad van de Hervormde Gemeente Kapelle; vrijwilliger bij zorgcentrum Cederhof; taalbegeleider en -docente; schrijver van historische columns ; vrijwilliger bij Buurtteam/LINK.

Noord-Beveland

In de gemeente Noord-Beveland heeft burgemeester Loes Meeuwisse vandaag twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt: aan Marian de Haze-Verhulst uit Geersdijk, lid in de Orde van Oranje-Nassau, en aan Piet Hamelink uit Wissenkerke, ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Marian de Haze-Verhulst (58)

Marian heeft onlangs, na 40 jaar inzet, afscheid genomen van het bestuur van Soos de Vaete in Geersdijk. Als bestuurslid, bestuursvoorzitter en organisator van maatschappelijke activiteiten wist zij de samenleving van Geersdijk te verbinden. Ook was ze van begin jaren '80 tot eind jaren 90 actief als vrijwilliger én als actrice betrokken bij de toneelvereniging. Tot 2015 ondersteunde en adviseerde ze in haar dorp ook de toenmalige basisschool Dubbele Punt.

Marian de Haze-Verhulst ontving haar onderscheiding in dorpshuis Geersdijk uit handen van burgemeester Meeuwisse.

Piet Hamelink (76)

Piet is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het is zijn tweede koninklijke onderscheiding. In 1998 werd hij lid van deze Orde door zijn vertrek uit gemeenteraad van Noord-Beveland, na 20 bestuursjaren. Sindsdien heeft de hij een grote lijst aan vrijwillige activiteiten. Hij is opnieuw verkozen in de gemeenteraad, werd lid van de Provinciale Staten van Zeeland en trad toe tot de Raad van Toezicht van de voormalige jeugdzorgorganisatie Intervence.

Andere activiteiten van Piet Hamelink hebben betrekking op de Kunstkring Noord-Beveland, de maatschappij tot Nut van ’t Algemeen, het Pensioenfonds Recreatie, de Horecabond FNV en  het Humanistisch Verbond.

Piet Hamelink heeft de onderscheiding ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis uit handen van burgemeester Meeuwisse.

Reimerswaal

Burgemeester José van Egmond verraste dit jaar drie inwoners met een koninklijke onderscheiding: Ellen Zuijdwegt-Dronkers uit Yerseke, Ton Traas uit Rilland en Henk van der Hart uit Yerseke . De gedecoreerden zijn per luxe limousine thuis opgehaald en naar zaal Kai Munk in Hansweert gebracht, voor de uitreikingen. Alle drie zijn ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ellen Zuijdwegt-Dronkers (61)

Ellen is al 45 jaar actief betrokken bij zondagschoolwerk, kindernevendiensten, crèche en ander kinderwerk in de kerk van de Vrije Evangelische gemeente in Yerseke. Ze schrijft ook kinderkerkdiensten, ook voor andere kerken. Daarnaast heeft zij heel wat jaren de zorg voor beide ouders gehad en na het overlijden van haar moeder nu nog de zorg voor haar vader. Ook draagt Ellen Zuijdwegt-Dronkers vele jaren bij aan de intocht van Sinterklaas en de activiteiten rondom Koningsdag in Yerseke.

Ton Traas (58)

Ton is al meer dan 40 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis, onder anderen als instructeur, coördinator verbindingsdienst en lid van het noodhulpteam. Daarnaast zet hij zich bijna dertig jaar in voor de Gereformeerde Gemeente Rilland-Bath, als koster en als beheerder van het kerkgebouw. Ook is hij opleider voor EHBO voor de kerkelijke hulpverleners en is hij instructeur bij de KNRM, redders op zee.  Verder is Ton Traas bestuurslid en penningmeester van de organisatie Lotus, de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers.

Henk van der Hart (77)

Henk heeft al 48 jaar, sinds 1976, veel vrijwilligerswerk verricht voor de Vrije Evangelische gemeente in Yerseke. Zo heeft hij in de loop der tijd de functies vervuld van diaken, ouderling, hulpkoster, redacteur en notulist.

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

botsing bij de Vierwegen
112 nieuws Kapelle

Forse schade bij aanrijding Kapelle

6 mei, 2024

Twee personenauto's zijn maandagavond zwaar beschadigd geraakt bij een botsing bij de Vierwegen bij Kapelle. De auto's zijn getakeld en afgesleept door bergingsbedrijven.

Culturele Agenda t/m zondag 12 mei 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 12 mei 2024

6 mei, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

herdenkingsbijeenkomst Algemene Begraafplaats Goes
Bevelanden Goes

Bijzondere herdenking verzetsstrijder De Groot

4 mei, 2024

Hij is één van de vele verzetsstrijders die het einde van de Tweede Wereldoorlog niet heeft mee kunnen maken. Nog voor de geallieerde troepen Nederland bevrijd hadden van de bezetter werd Marinus Dignus de Groot (kortweg: Marien) samen met een andere verzetsstrijder gefusilleerd in de bossen bij Bergen op Zoom. Zaterdagmiddag vond een speciale herdenkingsbijeenkomst plaats bij het graf van Marien op de Algemene Begraafplaats Goes.

de bolide kwam ondersteboven tot stilstand in een sloot
112 nieuws Goes

Porsche Cayenne vliegt uit de bocht

4 mei, 2024

Een bestuurder van een Porsche Cayenne is zaterdagmorgen door de politie in Goes aangehouden na een eenzijdig ongeval. De man was met zijn bolide uit de bocht gevlogen ter hoogte van de op- en afrit van de A256 bij het voormalig Van der Valk Hotel.

Het gebied van het Global Geopark Schelde Delta
Geopark Schelde Delta Zeeland

'Geopark-status vooral visitekaartje voor de regio'

3 mei, 2024

Een zak is niet te verwachten van Unesco, maar het Geopark-keurmerk biedt de Schelde Delta wél mogelijkheden om allerlei subsidies aan te vragen - zegt coördinator Walter Jonkers.

BOUW NIEUWE BRANDWEERKAZERNE GOES VAN START GEGAAN
Goes brandweerkazerne

BOUW NIEUWE BRANDWEERKAZERNE GOES VAN START GEGAAN

1 mei, 2024

Wethouder Joan Veldhuizen van Goes heeft woensdagmiddag de eerste paal in de grond geheid voor de nieuwe brandweerkazerne. En daarmee is symbolisch de start gegeven voor de bouw.

Dorpsbewoners van Schore luisteren naar de uitleg van Gemeentebelang-raadslid Jordy van Leeuwen.
Schore windmolens

'Windmolens zo hoog als de Euromast, daar zit het dorp niet op te wachten'

1 mei, 2024

De weerzin in Schore tegen de komst van twee grote windmolens is groot. Een protestbijeenkomst in dorpshuis 't Durpshart brengt dinsdagavond ruim tachtig inwoners op de been - ongeveer éénvijfde van de bevolking van Schore.

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP
's-Heerenhoek hertenkamp

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP

1 mei, 2024

Twee bewoners van ’s-Heerenhoek, Elina Janse en René Ars, gaan de zorg voor het hertenkamp daar op zich nemen. Woensdag tekenden zij samen met wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele de overdracht.