Margo Mulder en haar echtgenoot Paul zijn feestelijk verwelkomd in Bergen op Zoom, met een jazzband en twee Stadsreuzen.
Margo Mulder en haar echtgenoot Paul zijn feestelijk verwelkomd in Bergen op Zoom, met een jazzband en twee Stadsreuzen. Han Verbeem / Streekomroep De Bevelanden / Streekomroep ZuidWest

Margo Mulder wil verbinder in Brabant zijn: ‘Band met Zeeeland versterken’

6 juli, 2023

door: Han Verbeem

GOES / BERGEN OP ZOOM - Vertrekkend burgemeester van Goes, Margo Mulder, ziet in haar nieuwe functie in Bergen op Zoom vooral een rol van verbinder – zo sprak ze woensdag in haar inhuldigingstoespraak. Ze ziet ook kansen in een hechtere band met Zeeland, in de gemeente “waar Brabant Zeeland kust.”

Het voltallige college van Goes was naar de Markiezenstad gekomen om Margo Mulder uitgeleide te doen. Ook haar opvolger in Zeeland, de vroegere Woensdrechtse burgemeester Marcel Fränzel, zat op de publieke tribune. Andere prominenten zijn Han Polman, voormalig Bergse burgervader en nu Commissaris van de Koning in Zeeland- en de burgemeesters van omliggende gemeenten Woensdrecht, Steenbergen en Roosendaal. Namens Canada was een delegatie van drie hoge militairen bij de beëdiging van Mulder.

Gordijnen

Margo Mulder ondergaat momenteel in rap tempo een ‘inburgering’ voor haar nieuwe gemeente. Al bij haar afscheid in Goes heeft ze een flinke hoeveelheid Vastenavend-spullekes voor de Bergse carnaval gekregen: van krabben, veldtekens, Bergse zakdoeken tot de bekende ‘gerdijne’. “Inmiddels heb ik genoeg glasgordijnen ontvangen om ons nieuwe appartement te stofferen”, zei ze lachend.

Zwaan

Na afloop van de installatieraad, met toespraken van Commissaris van de Koning Ida Adema en Steven Adriaansen namens de kring van burgemeesters, volgde een receptie in het Markiezenhof. Adriaansen sprak over het Goese stadswapen "met de trotse zwaan." Daarop was het even stil. "Het is een gáns", klonk het fluisterend vanaf de publieke tribune,

Kennismakingsronde

Margo Mulder liet de Bergse raadsleden weten dat ze de komende periode graag met hen individuele kennismakingsgesprekken wil voeren. “Op locaties die jullie belangrijk vinden.” Verder is ze een fervent wandelaar. In Goes heeft ze alle straten al doorlopen, en dat is ze in Bergen op Zoom ook van plan. Over zeven weken verhuist ze naar de gemeente.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verkeerscontrole bij het Tiendenplein Goes
112 nieuws Goes

Grote verkeerscontrole Goes

15 september, 2024

Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het Tiendenplein in Goes. Bestuurders en hun voertuigen werden op verschillende punten gecontroleerd.

de zwaar beschadigde scooter
112 nieuws Reimerswaal

Scooter zat vast tussen de rails

14 september, 2024

Een scooterrijder is zaterdagnacht met de schrik vrijgekomen nadat hij in botsing kwam met een trein. Het ongeval gebeurde net buiten NS-station Kruiningen-Yerseke. Onderzoek wees uit dat de scooter vast was komen te zitten tussen de rails.

Stoompluimen in de Pluimweide
Borsele Goes

Dubbel feest in Hoedekenskerke

12 september, 2024

Zaterdag 14 en zondag 15 september houdt Stoomtrein Goes-Borsele het evenement 'Stoompluimen in de Pluimweide'. Zaterdag valt dit samen met het 150-jarig jubileum van de Koutermolen die geopend is tijdens de Open Monumentendag.