Murat Isik
Murat Isik Mark Uyl

Murat Isik bezoekt bibliotheek Goes tijdens Boekenweek

11 maart, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES - De 89e Boekenweek gaat zaterdag 16 maart van start. Het thema is 'Bij ons in de familie'. Tijdens de Boekenweek worden diverse activiteiten georganiseerd. Bibliotheek Oosterschelde en Boekhandel De Koperen Tuin ontvangen 24 maart auteur Murat Isik.

In het kader van de Boekenweek wordt Murat Isik door recensent Hein van Kemenade geïnterviewd over zijn langverwachte nieuwe roman 'In de mist va Golden Gate Park'. De schrijver is van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in de bibliotheek in Goes.

Murat Isik

Murat Isik (1977) won met ‘Wees onzichtbaar’ (2017) onder meer de Libris Literatuur Prijs 2018 en de Boekhandelsprijs. Ook werd de roman door NRC tot Boek van het Jaar 2017 uitgeroepen. Er werden al meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Zijn nieuwste roman, ‘In de mist van Golden Gate Park’, wordt omschreven als een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid, autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie.

Boekenweek

Van 16 t/m 24 maart 2024 is het weer Boekenweek in Nederland en Vlaanderen, met dit jaar als thema: ‘Bij ons in de familie’. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.

Het Boekenweekgeschenk wat zoals gebruikelijk bij besteding van 15 euro in de boekhandel geschonken wordt, komt dit jaar van de hand van de voltallige familie Chabot. Het boek kreeg de titel 'Gezinsverpakking'.

Themapagina

Kaartjes voor het bezoek van Murat Isik zijn te bestellen via de speciale Boekenweek-pagina van Bibliotheek Oosterschelde. Op deze speciale pagina zijn ook boekentips verzameld in het teken van de Boekenweek, zowel voor liefhebbers van het papieren boek, als voor online lezers en luisteraars. Tijdens de Boekenweek worden in de vestigingen van de bibliotheek passende titels op speciale thematafels.

Bron: Bibliotheek Oosterschelde

 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Slot Maalsteede
Kapelle wandeltocht kastelen

LANGS DE KASTELEN VAN KAPELLE

29 mei, 2024

Heemkundige Kring de Bevelanden heeft voor zaterdag 1 juni een rondwandeling door Kapelle op de rol staan. Die start vanuit de Hervormde Kerk aan het Kerkplein en voert langs verschillende historische plekken van het dorp.

dodelijk ongeval bij Kapelle
112 nieuws A58

File A58 bij Kapelle als gevolg van dodelijk ongeval

29 mei, 2024

Woensdagmorgen ontstond in de ochtendspits een file van enkele kilometers na een dodelijk, eenzijdig ongeval. Een chauffeur van een bedrijfsvoertuig reed richting Kruiningen toen hij vlak voor de Vlaketunnel van de weg raakte.

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen
Reimerswaal evenementenbeleid

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen

28 mei, 2024

Stevige woorden van burgemeester José van Egmond aan de Reimerswaalse raad. Zij kan én wil geen raadsopdracht uitvoeren om de wet te omzeilen, ten gunste van één evenementenorganisator. Maar het beleid evalueren is geen probleem voor college én raad.

De teelt van sla, afbeelding ter illustratie.
PFAS volkstuinen Kruiningen

Wethouder vraagt raad om geduld bij PFAS-volkstuin: 'Geen overhaaste beslissingen'

28 mei, 2024

Wethouder Nico van der Hoest vraagt de Reimerswaalse raad om geduld, bij het onderzoek naar de vervuilde grond bij de volkstuinen in Kruiningen. "Er zit een kostenplaatje aan vast."

De zes inwoners met burgemeester Jansen op de Haar en raadslid Hage.
Kapelle lokaal bestuur

Gemeente beloont betrokken Kapellenaren met appeltaart

28 mei, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en raadslid Maarten Hage (CDA) hebben dinsdagavond vóór de raadsvergadering appeltaarten uitgereikt aan enkele mensen die onlangs een vragenlijst hebben ingevuld over gemeentelijke dienstverlening. 

Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald.
Reimerswaal restafval

Minder openbare afvalbakken in Reimerswaal: 'Niet altijd duurzaam'

28 mei, 2024

Openbare afvalbakken zijn niet altijd duurzaam en passen niet meer in het afvalbeleid van de gemeente Reimerswaal. Daarom zijn twee blikvangers Kruiningen en andere afvalbakken op straat weggehaald.

De huidige gevel van het gemeentehuis wordt vernieuwd én verduurzaamd.
Reimerswaal gemeentehuis

Gemeentehuis Reimerswaal krijgt facelift: 'We kunnen er weer járen mee vooruit'

28 mei, 2024

De gemeenteraad gaat dinsdagavond unaniem akkoord met een verbouwings- en uitbreidingsplan van 3,5 miljoen euro. Daarmee komt er voldoende ruimte voor de medewerkers én wordt het gebouw verduurzaamd.

De hand op de knip... Reimerswaal wil de oplopende zorgkosten in de hand houden.
Reimerswaal begroting

Reimerswaal wil rem op zorguitgaven: 'Geen geld meer over de balk'

28 mei, 2024

Financieel wethouder Nico van der Hoest wil duidelijkheid over de bestedingen en hij heeft sterke vermoedens "dat er nu zorggeld over de balk gaat."