Brand op 7 februari aan het Westeinde in Kloetinge
Brand op 7 februari aan het Westeinde in Kloetinge HV Zeeland

NASLEEP BRAND KLOETINGE: TUINEN EN DAKEN BINNEN ZES WEKEN SCHOON

15 februari, 2024

door: Peter van den Assem

KLOETINGE – De tuinen en daken van huizen die door de brand in Kloetinge op 7 februari met asbest zijn vervuild, zijn naar verwachting over zes weken helemaal schoon. De loods aan het Westeinde, waar de brand ontstond en waar het meeste asbest ligt, wordt nu eerst helemaal schoongemaakt.

De eigenaar van de loods zal volgens burgemeester Cees van den Bos vandaag (donderdag 15 februari) nog opdracht moeten geven voor de schoonmaak van dat pand. Het saneren van de loods zou dan uiterlijk volgende week kunnen beginnen.

ALLE SCHOONMAAKWERKZAAMHEDEN

Van den Bos zegt dat het aan de eigenaar van de loods is om alle schoonmaakwerkzaamheden in gang te zetten. Dus ook voor het opruimen van al het asbest bij en op de huizen. Voor dat laatste heeft de eigenaar nog drie weken de tijd. Naar verwachting zal het dan nog drie weken voor de tuinen en daken weer schoon zijn. Het gaat in totaal om 61 huizen. Van den Bos benadrukt dat als de eigenaar zijn plichten niet nakomt, de gemeente ervoor zal zorgen dat het schoonmaakwerk alsnog wordt uitgevoerd.

WEGEN EN PADEN

Inmiddels is het openbare gebied rond de huizen al schoongemaakt. Dus de wegen en de paden naar de woningen toe. De eigenaar van de loods heeft daar opdracht voor gegeven. Ondertussen zijn vervuilde tuinen en daken nog met lint afgezet. Dat moet blijven hangen tot een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf aangeeft dat het schoon is.

KLIKO’S

De brand heeft ook gevolgen voor het ophalen van het afval. Omdat kliko’s vaak op plekken staan die nog niet schoon zijn, wil de gemeente niet dat bewoners die aan de weg zetten. Daarvoor in de plaats zijn vanaf donderdag 15 februari twee containers neergezet voor het restafval en gft-afval. Ze staan aan de Patijnweg en de Willem Zelleweg. De containers worden op vrijdag rond 12.00 uur opgehaald. Die regeling zal blijven totdat het hele gebied schoon is.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."