Brand op 7 februari aan het Westeinde in Kloetinge
Brand op 7 februari aan het Westeinde in Kloetinge HV Zeeland

NASLEEP BRAND KLOETINGE: TUINEN EN DAKEN BINNEN ZES WEKEN SCHOON

15 februari, 2024

door: Peter van den Assem

KLOETINGE – De tuinen en daken van huizen die door de brand in Kloetinge op 7 februari met asbest zijn vervuild, zijn naar verwachting over zes weken helemaal schoon. De loods aan het Westeinde, waar de brand ontstond en waar het meeste asbest ligt, wordt nu eerst helemaal schoongemaakt.

De eigenaar van de loods zal volgens burgemeester Cees van den Bos vandaag (donderdag 15 februari) nog opdracht moeten geven voor de schoonmaak van dat pand. Het saneren van de loods zou dan uiterlijk volgende week kunnen beginnen.

ALLE SCHOONMAAKWERKZAAMHEDEN

Van den Bos zegt dat het aan de eigenaar van de loods is om alle schoonmaakwerkzaamheden in gang te zetten. Dus ook voor het opruimen van al het asbest bij en op de huizen. Voor dat laatste heeft de eigenaar nog drie weken de tijd. Naar verwachting zal het dan nog drie weken voor de tuinen en daken weer schoon zijn. Het gaat in totaal om 61 huizen. Van den Bos benadrukt dat als de eigenaar zijn plichten niet nakomt, de gemeente ervoor zal zorgen dat het schoonmaakwerk alsnog wordt uitgevoerd.

WEGEN EN PADEN

Inmiddels is het openbare gebied rond de huizen al schoongemaakt. Dus de wegen en de paden naar de woningen toe. De eigenaar van de loods heeft daar opdracht voor gegeven. Ondertussen zijn vervuilde tuinen en daken nog met lint afgezet. Dat moet blijven hangen tot een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf aangeeft dat het schoon is.

KLIKO’S

De brand heeft ook gevolgen voor het ophalen van het afval. Omdat kliko’s vaak op plekken staan die nog niet schoon zijn, wil de gemeente niet dat bewoners die aan de weg zetten. Daarvoor in de plaats zijn vanaf donderdag 15 februari twee containers neergezet voor het restafval en gft-afval. Ze staan aan de Patijnweg en de Willem Zelleweg. De containers worden op vrijdag rond 12.00 uur opgehaald. Die regeling zal blijven totdat het hele gebied schoon is.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de SMWO duofiets
Goes SMWO

Samen eropuit met de duofiets

29 juni, 2024

SMWO zoekt fietsbuddy's; vrijwilligers die samen met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen eropuit gaan.

Opening van de brandweerkazerne.
Heinkenszand opening brandweerkazerne

BRANDWEERKAZERNE HEINKENSZAND FEESTELIJK GEOPEND

29 juni, 2024

De nieuwe brandweerkazerne aan de Guldenroedestraat in Heinkenszand is zaterdagmorgen feestelijk geopend. De opening wordt gecombineerd met een open dag.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiële tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.

auto te water in Kamperland
112 nieuws Noord-Beveland

Auto te water in Kamperland

27 juni, 2024

De brandweer van Kamperland is donderdagmiddag uitgerukt voor een auto die te water was geraakt. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder vergeten was de auto op de handrem te zetten. Er zaten geen inzittenden in het voertuig.

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.