leerlingen planten veertig bomen op de Molendijk
leerlingen planten veertig bomen op de Molendijk Omroep Zeeland

Nationale Boomfeestdag gevierd met veertig nieuwe bomen in Kortgene

15 november, 2023

Van onze redactie

KORTGENE - De oudste leerlingen van basisschool De Zuidvliet in Kortgene gingen op de Molendijk aan de slag en plantten ter gelegenheid van Boomfeestdag daar zo'n veertig jonge bomen, een cadeau van Waterschap Scheldestromen.

Het is de zestigste keer dat de Boomfeestdag in Zeeland gehouden wordt. "Het om de kinderen en alle andere mensen bewust te maken dat bomen nodig zijn voor de natuur en voor onze gezondheid", vertelt Marien Weststrate van waterschap Scheldestromen. "Het belangrijk om de bomen die we eerder op plaatsen gerooid hebben zo veel mogelijk te herplanten. Het is een ritueel geworden om dat ieder jaar op Boomfeestdag met een school in Zeeland te doen."

Goede lucht

De elfjarige vrienden Mats, Michel, Niek en Robin vinden het heel bijzonder om de bomen te planten. "Ze hebben zelfs speciaal de weg voor ons afgezet. Hier rijden normaal alleen maar auto's heel hard voorbij. Dat vind ik echt leuk", zegt Robin. Mats vindt het ook belangrijk dat er weer bomen bijkomen in Kortgene. "Het staat mooi, het is goed voor de natuur en beter voor de mensen. Ze geven goede lucht en dat is belangrijk nu alles zo vervuild wordt."

De jaarlijkse landelijke Boomfeestdagen leveren een bijdrage aan meer bos, betere bossen en bomen in de stad en het landelijk gebied. Sinds de eerste editie in 1957 hebben al miljoenen kinderen bomen geplant. Onder het motto 'ieder kind een boom' wil Stichting Nationale Boomfeestdag ieder kind in Nederland een boom laten planten. Tot en met woensdag 20 maart 2024 zullen meer dan 100.000 kinderen in heel Nederland 200.000 bomen planten.

Start groot onderhoud

Voor het waterschap Scheldestromen is de feestdag ook de start van het jaarlijkse groot onderhoud aan bomen en struiken langs de weg. "We hebben 125.000 bomen langs de wegen. We beginnen nu met het snoeien van bomen en halen de dode takken eruit bijvoorbeeld. We zorgen er zo voor dat de bomen een goede groeistart krijgen in het komende voorjaar."

Betere speurtochten

De elfjarige Anne en de twaalfjarige Rawah die vinden het planten van de bomen zwaar en niet heel erg leuk, geven ze eerlijk toe. Ze vinden het wel fijn dat de jonge bomen er over een paar jaar voor zorgen dat de dijk weer groener en mooier wordt. "Ook voor onze kinderen later. Dan zien ze niet alleen gebouwen en kunnen ze nog gewoon leven," zegt Rawah. "En dan kunnen ze ook meer speurtochten doen in het groen", vult Anne aan.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland

 

 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De theethuin van Sequoiahof in Vlake - die meedoet met de HogeNood-app
Toerisme HogeNood-app

Reimerswaal zoekt wc-gelegenheden voor HogeNood-app

25 juli, 2024

De HogeNood-app is ruim een jaar bekend in Reimerswaal. Maar de gemeente vraagt ondernemers en inwoners om hun wc's ook aan te melden als 'hulp bij hoge nood'. De theetuin van Sequoiahof in Vlake doet al mee met de app.

de politie doorzocht verschillende appartementen in Goes-Zuid
112 nieuws Goes

Bedreiging leidt naar hennepkwekerij

24 juli, 2024

De politie heeft naar aanleiding van een bedreiging met vuurwapen dinsdagavond in Goes-Zuid een hennepkwekerij in Wolphaartsdijk ontdekt. De kwekerij werd gevonden in de woning van de verdachte van de bedreiging. Een vuurwapen werd niet gevonden.

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Kapelle

Locoburgemeester sluit woning en loodsen Wemeldinge na drugsvondst

23 juli, 2024

Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor de duur van drie maanden gesloten. Een maand geleden werden in de loodsen een in werking zijnde hennepkwekerij en kweekmaterialen gevonden.

de motor wordt getakeld
112 nieuws Borsele

Motorrijder onderuit bij Borssele

23 juli, 2024

Een motorrijder is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N62 bij Borssele. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. De motor is getakeld door een bergingsbedrijf.

Burgemeester Cees van den Bos verwelkomt de nieuwe Goese burger en feliciteert haar ouders
Goes veertigduizendste inwoner

‘REGENBOOGKINDJE’ BOBBI IS VEERTIGDUIZENDSTE INWONER GOES

22 juli, 2024

De gemeente Goes heeft maandagmorgen de veertigduizendste inwoner officieel welkom geheten. Het gaat om Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

Culturele Agenda t/m 31 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 31 juli 2024

22 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verwarde persoon op daken van woningen in Goes Centrum
112 nieuws Goes

Verwarde man op daken van woningen Goes Centrum

20 juli, 2024

Een verwarde man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de hulpdiensten geruime tijd bezig gehouden door over daken te lopen van woningen in het centrum van Goes. Het incident trok veel bekijks.

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.