Sita Vermeulen als Ariel in De Kleine Zeemeermin
Sita Vermeulen als Ariel in De Kleine Zeemeermin Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Nieuw cultuurseizoen Bevelanden van start

2 september, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES - Het nieuwe cultuurseizoen 2024/2025 op de Bevelanden begon met 'een valse start' maar heeft ondanks dat een veelbelovend programma in petto. Een blik in de agenda's van de podia en de eerste voorstellingen die inmiddels geweest zijn, beloven veel goeds.

De programma's staan boordevol bekende en onbekende namen, grappige en ontroerende voorstellingen, vertellingen en musicals of concerten van soms lokale grootheden. Voor ieder wat wils op de podia in Noord-, en Zuid-Beveland.

Valse Start

Als een donderslag bij heldere hemel werd kort voor de aftrap van het nieuwe theaterseizoen bekend dat Jacques Boonman na 40 jaar verbonden te zijn geweest aan Podium Reimerswaal de spreekwoordelijke handdoek in de ring wierp. Op de achtergrond staat hij nog wel zijn opvolger Hans Puik met raad en daad bij maar met 40 'dienstjaren' was Jacques voor veel mensen de belichaming van Podium Reimerswaal.

Hans heeft als nieuwe man samen met zijn voorganger een mooi programma samengesteld voor het nieuwe seizoen. Verwacht worden onder meer Christel de Laat, Tangarine, The Furey's, Philippe Geubels, Martijn Kardol, Nhung Dam en vele anderen. De voorstellingen worden doorgaans gegeven in Luctor et Emergo in Rilland.

Zeeland Nazomerfestival

Het Zeeland Nazomerfestival staat bekend om de unieke locaties waar de voorstellingen gespeeld worden. Augustus werd afgesloten met unieke producties waarvan sommige op de Bevelanden. In de Prinses Beatrixhaven in Yerseke werd de voorstelling 'Op Hoop Van Zegen' gespeeld door Stichting Dood Paard uit Amsterdam. In Theater de Mythe in Goes konden bezoekers naar de voorstelling 'Nina Bobo 3: Siepa' van toneelschrijver Koen Verheijden.

In Kamperland werd het meeslepende verhaal 'Steen' opgevoerd door acteur en televisieproducent Dic van Duin. Voor deze voorstelling was Boerderij Maria Catharina Hof aangewezen als locatie.

Theater de Mythe Goes

Naast de voorstelling van het Zeeland Nazomerfestival ging Theater de Mythe in Goes het nieuwe seizoen in met een kleurrijke familievoorstelling. 'De Kleine Zeemeermin' met onder meer Sita Vermeulen.

Het is druk in het Goese theater op zaterdagmiddag, ondanks het zomerse strandweer. Jong en oud zijn getuigen van deze try-out voorstelling die later dit jaar langs de theaters van Nederland zal gaan. 'De Kleine Zeemeermin' is afgeleid van de Disney-film over Ariel de zeemeermin die verliefd wordt op een aardse prins. Om bij hem te kunnen zijn offert zij haar mooie zangstem aan haar gemene tante.

de cast van 'De Kleine Zeemeermin' in Theater de Mythe © Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden

Ook het programma van Theater de Mythe beloofd veel goeds: Herman van Veen, Emma Heesters, Pieter Derks, Het Zeeuws Orkest, Lebbis en vele anderen.

Podium 't Beest

't Beest aan de Beestenmarkt op steenworp afstand van Theater de Mythe opent het nieuwe seizoen traditioneel met 't Beest Brult. Dit festival wat zaterdag 7 september plaatsvindt binnen en buiten het podium geeft een beeld van het nieuwe seizoen. Daarnaast zijn er optredens van de Wodan Boys, Alta Luna en anderen. Naast muziek is er ook een cd & vinylmarkt en foodtrucks.

't Beest pakt dit seizoen uit met Toontje Lager, Steffen Morrison, Arjen Lucassen, Tante Joke Karaokeband, Doodseskader en vele anderen.

NUT Noord-Beveland

De mensen van NUT Noord-Beveland weten ieder jaar weer te verrassen met een zeer divers programma. De voorstelling worden gegeven verspreid over het eindeloos eiland in Wissenkerke, Kortgene, Colijnsplaat, Geersdijk en Kats. Verwacht worden Freek de Jonge, Maikel Harte, Stephanie Struijk, Mannen van Naam en anderen. 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verkeerscontrole bij het Tiendenplein Goes
112 nieuws Goes

Grote verkeerscontrole Goes

15 september, 2024

Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het Tiendenplein in Goes. Bestuurders en hun voertuigen werden op verschillende punten gecontroleerd.

de zwaar beschadigde scooter
112 nieuws Reimerswaal

Scooter zat vast tussen de rails

14 september, 2024

Een scooterrijder is zaterdagnacht met de schrik vrijgekomen nadat hij in botsing kwam met een trein. Het ongeval gebeurde net buiten NS-station Kruiningen-Yerseke. Onderzoek wees uit dat de scooter vast was komen te zitten tussen de rails.

Stoompluimen in de Pluimweide
Borsele Goes

Dubbel feest in Hoedekenskerke

12 september, 2024

Zaterdag 14 en zondag 15 september houdt Stoomtrein Goes-Borsele het evenement 'Stoompluimen in de Pluimweide'. Zaterdag valt dit samen met het 150-jarig jubileum van de Koutermolen die geopend is tijdens de Open Monumentendag.

De Schoorse Herfstmarkt is dit jaar op zaterdag 21 september.
Schoorse Herfstmarkt Schore

Grasduinen op de Schoorse Herfstmarkt: 21 september

12 september, 2024

De Schoorse Herfstmarkt, dit jaar op zaterdag 21 september is volgens de organisatie "misschien niet de grootste, maar wél de gezelligste markt." Bezoekers kunnen vanaf 10.00 terecht op het Nieuwe Kerkplein in Schore.

De koelkast ligt nog vaak 'vergeteten eten', dat over de houdbaarheidsdatum is.
Reimerswaal voedselverspilling

Verspillingsvrije week: Koelkast ligt vaak té vol met 'vergeten eten'

12 september, 2024

Deze week staat ook in de Bevelanden in het teken van de strijd tegen voedselverspilling. Zo gooien de inwoners van Reimerswaal gemiddeld 14.000 kilo per week aan voedsel weg. En dat is meer dan één volledige maaltijd per persoon - berekent wethouder Maarten Both.

BLIKSEMINSLAG ZET RIETEN DAK IN BRAND
Kapelle brand

BLIKSEMINSLAG ZET RIETEN DAK IN BRAND

12 september, 2024

De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag met spoed uitgerukt voor een brandend dak in Kapelle.

het slachtoffer is tegen een boom gereden
112 nieuws Noord-Bevel;and

Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval Colijnsplaat

11 september, 2024

Een persoon is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval bij Colijnsplaat. Het slachtoffer is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.