Impressie van het nieuwe schoolgebouw in 's-Heer Arendskerke
Impressie van het nieuwe schoolgebouw in 's-Heer Arendskerke TenW Architecten

NIEUW IKC ’S-HEER ARENDSKERKE WEER STAPJE DICHTERBIJ

26 mei, 2023

door: Peter van den Assem

’s-HEER ARENDSKERKE – De bouw van een nieuwe basisschool en kinderopvang (IKC) in ’s-Heer Arendskerke is weer een stapje dichterbij gekomen. Het dagelijkse gemeentebestuur van Goes heeft de raad gevraagd er een bedrag van vijf miljoen euro voor ter beschikking te stellen.

Het gaat om nieuwbouw aan de Slotstraat, dat is de plek waar nu de huidige school Het Schengehof staat. Het geld is nodig voor de sloop van dat gebouw, voor de nieuwbouw inclusief aanleg van het schoolterrein, de kosten voor tijdelijke huisvesting en voor de inrichting van het openbare terrein rond de school.

Plakband

Het huidige schoolgebouw stamt uit 1975 en is letterlijk niet meer van deze tijd. Of zoals wethouder André van der Reest het eerder gekscherend verwoordde: “Het zit van de plakbandjes aan elkaar.” Zo moeten de sanitaire voorzieningen en keuken hoe dan ook al vervangen worden. Daarnaast zijn hoogtes, vrije doorgang en afmetingen van ruimtes niet zodanig dat ze passen bij een school in de 21ste eeuw. Verduurzamen van het gebouw is bovendien geen haalbare kaart. Om al die redenen is gekozen voor nieuwbouw.

Ongelimiteerde groei

Het nieuwe gebouw gaat plaats bieden aan 122 leerlingen. Volgens de prognoses zou dat meer dan voldoende moeten zijn voor de komende jaren. Maar Van der Reest benadrukt wel dat de vinger aan de pols gehouden wordt om te voorkomen dat er een ongelimiteerde groei van het leerlingenaantal plaatsvindt. De kinderopvang heeft straks ruimte voor ongeveer twintig kinderen. Het is de bedoeling dat het schoolgebouw aan het begin van het schooljaar 2025-2026 in gebruik genomen kan worden.

Informatieavond

Juli vorig jaar zijn inwoners van ’s-Heer Arendskerke bijgepraat over de plannen voor nieuwbouw op dezelfde locatie en over het eerste ontwerp van de nieuwe school. Op 7 juni aanstaande wordt opnieuw een informatieavond gehouden in het Arendshuis. De gemeenteraad zal ongeveer een maand later een beslissing nemen over de nieuwbouwplannen.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."