Impressie van het nieuwe schoolgebouw in 's-Heer Arendskerke
Impressie van het nieuwe schoolgebouw in 's-Heer Arendskerke TenW Architecten

NIEUW IKC ’S-HEER ARENDSKERKE WEER STAPJE DICHTERBIJ

26 mei, 2023

door: Peter van den Assem

’s-HEER ARENDSKERKE – De bouw van een nieuwe basisschool en kinderopvang (IKC) in ’s-Heer Arendskerke is weer een stapje dichterbij gekomen. Het dagelijkse gemeentebestuur van Goes heeft de raad gevraagd er een bedrag van vijf miljoen euro voor ter beschikking te stellen.

Het gaat om nieuwbouw aan de Slotstraat, dat is de plek waar nu de huidige school Het Schengehof staat. Het geld is nodig voor de sloop van dat gebouw, voor de nieuwbouw inclusief aanleg van het schoolterrein, de kosten voor tijdelijke huisvesting en voor de inrichting van het openbare terrein rond de school.

Plakband

Het huidige schoolgebouw stamt uit 1975 en is letterlijk niet meer van deze tijd. Of zoals wethouder André van der Reest het eerder gekscherend verwoordde: “Het zit van de plakbandjes aan elkaar.” Zo moeten de sanitaire voorzieningen en keuken hoe dan ook al vervangen worden. Daarnaast zijn hoogtes, vrije doorgang en afmetingen van ruimtes niet zodanig dat ze passen bij een school in de 21ste eeuw. Verduurzamen van het gebouw is bovendien geen haalbare kaart. Om al die redenen is gekozen voor nieuwbouw.

Ongelimiteerde groei

Het nieuwe gebouw gaat plaats bieden aan 122 leerlingen. Volgens de prognoses zou dat meer dan voldoende moeten zijn voor de komende jaren. Maar Van der Reest benadrukt wel dat de vinger aan de pols gehouden wordt om te voorkomen dat er een ongelimiteerde groei van het leerlingenaantal plaatsvindt. De kinderopvang heeft straks ruimte voor ongeveer twintig kinderen. Het is de bedoeling dat het schoolgebouw aan het begin van het schooljaar 2025-2026 in gebruik genomen kan worden.

Informatieavond

Juli vorig jaar zijn inwoners van ’s-Heer Arendskerke bijgepraat over de plannen voor nieuwbouw op dezelfde locatie en over het eerste ontwerp van de nieuwe school. Op 7 juni aanstaande wordt opnieuw een informatieavond gehouden in het Arendshuis. De gemeenteraad zal ongeveer een maand later een beslissing nemen over de nieuwbouwplannen.


Deel dit artikel


Lees ook

file bij de Westerscheldetunnel
112 nieuws Borsele

OPONTHOUD DOOR GESTRANDE VRACHTWAGEN

9 juni, 2023

Een gestrande vrachtwagen heeft vrijdag in de ochtendspits gezorgd voor veel oponthoud bij en rondom de Westerscheldetunnel.

burgemeester Van Egmond en Jansen op de Haar met overeenkomst
112 nieuws Reimerswaal

HEEL ZEELAND AANGESLOTEN BIJ MELD MISDAAD ANONIEM

8 juni, 2023

Met het ondertekenen van een overeenkomst tussen Meld Misdaad Anoniem (M.) en de Zeeuwse gemeente Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland is heel de provincie vertegenwoordig in de strijd tegen criminaliteit en misdaad.

spoorwegovergang
Goes ;s-Heer Arendskerke

TREINVERKEER TUSSEN GOES EN MIDDELBURG HERVAT

8 juni, 2023

Een botsing tussen een trein en een vrachtwagen heeft donderdagmiddag het treinverkeer tussen Goes en Middelburg stilgelegd. Van 16.00 uur tot 18.45 uur reden er geen treinen.

Ira von Harras voorzitter Podium 't Beest
Goes muziek

IRA VON HARRAS NIEUWE VOORZITTER PODIUM 'T BEEST

7 juni, 2023

Ira von Harras is met ingang van 1 juni de nieuwe bestuursvoorzitter van het Goese cultuurpodium 't Beest. Von Harras, in het dagelijks leven directeur van de Zeeuwse Milieufederatie, heeft een lange geschiedenis met het podium aan de Beestenmarkt.

Grote of Maria Magdalenakerk Goes
Goes Grote of Maria Magdalenakerk

ZOMERCONCERTEN OP CARILLON GROTE OF MARIA MAGDALENAKERK

7 juni, 2023

De hele maand juni wordt een reeks zomerconcerten gehouden waarbij stadsbeiaardier Rien Donkersloot en gastbeiaardiers het carillon bespelen van de Grote of Maria Magdalenakerk.

waakzaam & dienstbaar politie
112 nieuws Reimerswaal

MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN TREINSTATION

6 juni, 2023

Agenten hebben dinsdagmiddag een man aangehouden bij het station Kruiningen-Yerseke nadat hij volgens getuigen een ruit vernield had.

waakzaam en dienstbaar
112 nieuws Kapelle

17-JARIGE VALT DOOR DE MAND BIJ VERKEERSCONTROLE

5 juni, 2023

Bij een verkeerscontrole ter hoogte van de Vierwegen bij Kapelle heeft de politie zondag op maandag een 17-jarige betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

vernielde gymattributen
Kapelle vandalisme

WARE RAVAGE DOOR VANDALEN IN KAPELLE

3 juni, 2023

De schade loopt in de tienduizenden euros; kapotte ruiten, compleet vernielde gymtoestellen, poging tot brandstichting en waterschade. Dat is de voorlopige balans die is opgemaakt van de schade die de afgelopen tijd is aangericht in gymzaal Molenvaete in de gemeente Kapelle.