Dorpshuizen Onder de Toren (links) en De Brug.
Dorpshuizen Onder de Toren (links) en De Brug.

Nieuwe beheerders dorpshuizen Wissenkerke en Colijnsplaat

12 januari, 2024

door: Han Verbeem

WISSENKERKE / COLIJNSPLAAT - Met ingang van 12 januari zullen de dorpshuizen in Wissenkerke en Colijnsplaat nieuwe beheerders verwelkomen. Daniela Gomez en Christian van Merode beheren zaal Onder de Toren in Wissenkerke, terwijl Leen Plaetinck en Phillipe Robrecht het beheer van dorpshuis De Brug in Colijnsplaat op zich nemen.

Met deze wisseling van de wacht neemt de gemeente Noord-Beveland afscheid nemen van de familie de Vos, "die vele jaren met toewijding en inzet de dorpshuizen in Wissenkerke en Colijnsplaat heeft gerund" - zo laat een woordvoerder weten. Na eerder het beheer van het dorpshuis in Kortgene te hebben stopgezet, dragen ze nu ook de verantwoordelijkheid over voor Onder de Toren en De Brug. De komende maand zal de familie de Vos afscheid nemen van de trouwe gebruikers van de dorpshuizen en de nieuwe beheerders bijstaan in hun overgang.

Voor en door door Noord-Bevelanders

Wethouder Adrie van der Maas heeft het volste vertrouwen in de nieuwe beheerders en is blij dat de dorpshuizen hun rol als ontmoetingsplaats voor de inwonersbehouden. "De nieuwe beheerders zijn afkomstig van ons eigen eiland", benadrukt de wethouder. Daarmee blijft het beheer van de zalen "door Noord-Bevelanders, voor Noord-Bevelanders", benadrukt de wethouder.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Slot Maalsteede
Kapelle wandeltocht kastelen

LANGS DE KASTELEN VAN KAPELLE

29 mei, 2024

Heemkundige Kring de Bevelanden heeft voor zaterdag 1 juni een rondwandeling door Kapelle op de rol staan. Die start vanuit de Hervormde Kerk aan het Kerkplein en voert langs verschillende historische plekken van het dorp.

dodelijk ongeval bij Kapelle
112 nieuws A58

File A58 bij Kapelle als gevolg van dodelijk ongeval

29 mei, 2024

Woensdagmorgen ontstond in de ochtendspits een file van enkele kilometers na een dodelijk, eenzijdig ongeval. Een chauffeur van een bedrijfsvoertuig reed richting Kruiningen toen hij vlak voor de Vlaketunnel van de weg raakte.

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen
Reimerswaal evenementenbeleid

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen

28 mei, 2024

Stevige woorden van burgemeester José van Egmond aan de Reimerswaalse raad. Zij kan én wil geen raadsopdracht uitvoeren om de wet te omzeilen, ten gunste van één evenementenorganisator. Maar het beleid evalueren is geen probleem voor college én raad.

De teelt van sla, afbeelding ter illustratie.
PFAS volkstuinen Kruiningen

Wethouder vraagt raad om geduld bij PFAS-volkstuin: 'Geen overhaaste beslissingen'

28 mei, 2024

Wethouder Nico van der Hoest vraagt de Reimerswaalse raad om geduld, bij het onderzoek naar de vervuilde grond bij de volkstuinen in Kruiningen. "Er zit een kostenplaatje aan vast."

De zes inwoners met burgemeester Jansen op de Haar en raadslid Hage.
Kapelle lokaal bestuur

Gemeente beloont betrokken Kapellenaren met appeltaart

28 mei, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en raadslid Maarten Hage (CDA) hebben dinsdagavond vóór de raadsvergadering appeltaarten uitgereikt aan enkele mensen die onlangs een vragenlijst hebben ingevuld over gemeentelijke dienstverlening. 

Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald.
Reimerswaal restafval

Minder openbare afvalbakken in Reimerswaal: 'Niet altijd duurzaam'

28 mei, 2024

Openbare afvalbakken zijn niet altijd duurzaam en passen niet meer in het afvalbeleid van de gemeente Reimerswaal. Daarom zijn twee blikvangers Kruiningen en andere afvalbakken op straat weggehaald.

De huidige gevel van het gemeentehuis wordt vernieuwd én verduurzaamd.
Reimerswaal gemeentehuis

Gemeentehuis Reimerswaal krijgt facelift: 'We kunnen er weer járen mee vooruit'

28 mei, 2024

De gemeenteraad gaat dinsdagavond unaniem akkoord met een verbouwings- en uitbreidingsplan van 3,5 miljoen euro. Daarmee komt er voldoende ruimte voor de medewerkers én wordt het gebouw verduurzaamd.

De hand op de knip... Reimerswaal wil de oplopende zorgkosten in de hand houden.
Reimerswaal begroting

Reimerswaal wil rem op zorguitgaven: 'Geen geld meer over de balk'

28 mei, 2024

Financieel wethouder Nico van der Hoest wil duidelijkheid over de bestedingen en hij heeft sterke vermoedens "dat er nu zorggeld over de balk gaat."