Night of Remembrance 2022
Night of Remembrance 2022 aangeleverd Protestantse Gemeente Goes

Night of Remembrance in Goes

25 oktober, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - Traditioneel wordt ook dit jaar een Night of Remembrance gehouden in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. De Night of Remembrance staat in het teken van overleden geliefden, familieleden en vrienden maar ook slachtoffers van geweld, al dan niet in crisisgebieden.

Kaarslicht in het duister is voor veel mensen een teken van verlichting, een troost en steun. Zaterdag 4 november staan de deuren van de Grote of Maria Magdalenakerk vanaf 19.00 uur open voor eenieder die binnen wenst te gaan om een kaarsje aan te steken, in stilte tot rust wil komen of herinneren. 

De kerk is tijdens de Night of Remembrance sfeervol verlicht met kaarsen. Op verschillende momenten zal meditatieve muziek klinken, onder andere verzorgd vanaf het Marcussen-orgel en vocaal gesteund door een kinderkoor, het Zeeuws Mannenkoor, de zanggroep Zingen in Verbondenheid en de Maria Magdalena Cantorij.

Conflictgebieden

Tijdens de Night of Remembrance worden overleden geliefden, familieleden en vrienden herdacht. Aandacht is er ook voor mensen die als gevolg van (oorlogs)geweld om het leven gekomen zijn of die thans in conflictgebieden verblijven. In stilte in gedachte staan bij de mensen die iedere dag proberen te overleven in bijvoorbeeld Oekraïne.

Tijdens de Night of Remembrance is ook ruimte voor ontmoeting, een gesprek en zegen. Aansluitend om 22.00 uur wordt de avond afgesloten met een avondgebed.


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.