foto Omroep Zeeland

NOG HOOP VOOR BASISSCHOOL HOEDEKENSKERKE

7 februari, 2024

Van onze redactie

HOEDEKENSKERKE - Er is nog hoop voor de basisschool in Hoedekenskerke. Dat meldt het bestuur van Albero Scholen. De Regenboog zou eigenlijk na de zomer sluiten, omdat er te weinig leerlingen op zitten, maar een andere scholenkoepel, Omnis Kindcentra, wil de school overnemen.

Helemaal zeker is de overname nog niet. Omnis Kindcentra gaat de mogelijkheid nu onderzoeken, samen met Albero Scholen en de medezeggenschapsraad van de Regenboog. Het bestuur van Albero Scholen heeft wel al de volledige medewerking aan de verkenning toegezegd.

‘KOEPEL VOOR KLEINE SCHOLEN’

 Omnis Kindcentra bestuurt al zes kleine scholen in de gemeente Borsele. De Regenboog zou dus de zevende school worden. Omnis Kindcentra profileert zich als koepel voor kleine scholen. In die context is de overname van de school in Hoedekenskerke een logische keuze. De verkenning zal enkele weken duren. Het onderzoek richt zich onder meer op zaken als financiële haalbaarheid, continuïteit, het leerlingenaantal, de beschikbaarheid van voldoende personeel en de identiteit van de school.

DUIDELIJKHEID IN MAART

 In maart worden de ouders geïnformeerd over de uitkomst van de verkenning. Dan pas wordt echt duidelijk of de school open blijft of niet. In de tussentijd willen de schoolbesturen en de actievoerende ouders niet reageren. "Het is van groot belang dat de verkenning zorgvuldig kan plaatsvinden, waarbij we het belangrijk vinden dat er geen verwachtingen worden gewekt in het dorp of bij ouders en kinderen die we niet kunnen waarmaken", schrijft het huidige schoolbestuur in een schriftelijke verklaring.

ZEVENENDERTIG LEERLINGEN

De Regenboog stond op het punt om de deuren te sluiten omdat Albero Scholen geen brood meer zag in het openhouden van de school. Momenteel zitten er nog maar 37 leerlingen op de school in Hoedekenskerke. Volgens ouders komt dat door een tijdelijke dip. Maar het leerlingenaantal ligt dus al voor het derde jaar op rij onder de veertig leerlingen, de minimumnorm in het 'kleine scholen beleid' van Albero. De wettelijke norm ligt zelfs nog iets hoger, op 48 kinderen. Daarom wilde de scholenkoepel per 1 augustus de stekker eruit trekken.

PROTEST

Leerlingen, ouders en docenten voerden actie tegen de sluiting. Zo werd er eind vorig jaar een petitie overhandigd aan de burgemeester. Het definitieve besluit over de sluiting werd meerdere malen uitgesteld. De actievoerders gaven eerder al aan dat ze het uitstel zagen als een goed teken. "Ik denk dat we gewoon rustig afwachten en geduld loont. Wat dat betreft zijn we positief", zei moeder en actievoerder Muriel van der Weele destijds.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De theethuin van Sequoiahof in Vlake - die meedoet met de HogeNood-app
Toerisme HogeNood-app

Reimerswaal zoekt wc-gelegenheden voor HogeNood-app

25 juli, 2024

De HogeNood-app is ruim een jaar bekend in Reimerswaal. Maar de gemeente vraagt ondernemers en inwoners om hun wc's ook aan te melden als 'hulp bij hoge nood'. De theetuin van Sequoiahof in Vlake doet al mee met de app.

de politie doorzocht verschillende appartementen in Goes-Zuid
112 nieuws Goes

Bedreiging leidt naar hennepkwekerij

24 juli, 2024

De politie heeft naar aanleiding van een bedreiging met vuurwapen dinsdagavond in Goes-Zuid een hennepkwekerij in Wolphaartsdijk ontdekt. De kwekerij werd gevonden in de woning van de verdachte van de bedreiging. Een vuurwapen werd niet gevonden.

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Kapelle

Locoburgemeester sluit woning en loodsen Wemeldinge na drugsvondst

23 juli, 2024

Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor de duur van drie maanden gesloten. Een maand geleden werden in de loodsen een in werking zijnde hennepkwekerij en kweekmaterialen gevonden.

de motor wordt getakeld
112 nieuws Borsele

Motorrijder onderuit bij Borssele

23 juli, 2024

Een motorrijder is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N62 bij Borssele. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. De motor is getakeld door een bergingsbedrijf.

Burgemeester Cees van den Bos verwelkomt de nieuwe Goese burger en feliciteert haar ouders
Goes veertigduizendste inwoner

‘REGENBOOGKINDJE’ BOBBI IS VEERTIGDUIZENDSTE INWONER GOES

22 juli, 2024

De gemeente Goes heeft maandagmorgen de veertigduizendste inwoner officieel welkom geheten. Het gaat om Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

Culturele Agenda t/m 31 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 31 juli 2024

22 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verwarde persoon op daken van woningen in Goes Centrum
112 nieuws Goes

Verwarde man op daken van woningen Goes Centrum

20 juli, 2024

Een verwarde man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de hulpdiensten geruime tijd bezig gehouden door over daken te lopen van woningen in het centrum van Goes. Het incident trok veel bekijks.

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.