foto Omroep Zeeland

NOG HOOP VOOR BASISSCHOOL HOEDEKENSKERKE

7 februari, 2024

Van onze redactie

HOEDEKENSKERKE - Er is nog hoop voor de basisschool in Hoedekenskerke. Dat meldt het bestuur van Albero Scholen. De Regenboog zou eigenlijk na de zomer sluiten, omdat er te weinig leerlingen op zitten, maar een andere scholenkoepel, Omnis Kindcentra, wil de school overnemen.

Helemaal zeker is de overname nog niet. Omnis Kindcentra gaat de mogelijkheid nu onderzoeken, samen met Albero Scholen en de medezeggenschapsraad van de Regenboog. Het bestuur van Albero Scholen heeft wel al de volledige medewerking aan de verkenning toegezegd.

‘KOEPEL VOOR KLEINE SCHOLEN’

 Omnis Kindcentra bestuurt al zes kleine scholen in de gemeente Borsele. De Regenboog zou dus de zevende school worden. Omnis Kindcentra profileert zich als koepel voor kleine scholen. In die context is de overname van de school in Hoedekenskerke een logische keuze. De verkenning zal enkele weken duren. Het onderzoek richt zich onder meer op zaken als financiële haalbaarheid, continuïteit, het leerlingenaantal, de beschikbaarheid van voldoende personeel en de identiteit van de school.

DUIDELIJKHEID IN MAART

 In maart worden de ouders geïnformeerd over de uitkomst van de verkenning. Dan pas wordt echt duidelijk of de school open blijft of niet. In de tussentijd willen de schoolbesturen en de actievoerende ouders niet reageren. "Het is van groot belang dat de verkenning zorgvuldig kan plaatsvinden, waarbij we het belangrijk vinden dat er geen verwachtingen worden gewekt in het dorp of bij ouders en kinderen die we niet kunnen waarmaken", schrijft het huidige schoolbestuur in een schriftelijke verklaring.

ZEVENENDERTIG LEERLINGEN

De Regenboog stond op het punt om de deuren te sluiten omdat Albero Scholen geen brood meer zag in het openhouden van de school. Momenteel zitten er nog maar 37 leerlingen op de school in Hoedekenskerke. Volgens ouders komt dat door een tijdelijke dip. Maar het leerlingenaantal ligt dus al voor het derde jaar op rij onder de veertig leerlingen, de minimumnorm in het 'kleine scholen beleid' van Albero. De wettelijke norm ligt zelfs nog iets hoger, op 48 kinderen. Daarom wilde de scholenkoepel per 1 augustus de stekker eruit trekken.

PROTEST

Leerlingen, ouders en docenten voerden actie tegen de sluiting. Zo werd er eind vorig jaar een petitie overhandigd aan de burgemeester. Het definitieve besluit over de sluiting werd meerdere malen uitgesteld. De actievoerders gaven eerder al aan dat ze het uitstel zagen als een goed teken. "Ik denk dat we gewoon rustig afwachten en geduld loont. Wat dat betreft zijn we positief", zei moeder en actievoerder Muriel van der Weele destijds.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."