foto Omroep Zeeland

NOG HOOP VOOR BASISSCHOOL HOEDEKENSKERKE

7 februari, 2024

Van onze redactie

HOEDEKENSKERKE - Er is nog hoop voor de basisschool in Hoedekenskerke. Dat meldt het bestuur van Albero Scholen. De Regenboog zou eigenlijk na de zomer sluiten, omdat er te weinig leerlingen op zitten, maar een andere scholenkoepel, Omnis Kindcentra, wil de school overnemen.

Helemaal zeker is de overname nog niet. Omnis Kindcentra gaat de mogelijkheid nu onderzoeken, samen met Albero Scholen en de medezeggenschapsraad van de Regenboog. Het bestuur van Albero Scholen heeft wel al de volledige medewerking aan de verkenning toegezegd.

‘KOEPEL VOOR KLEINE SCHOLEN’

 Omnis Kindcentra bestuurt al zes kleine scholen in de gemeente Borsele. De Regenboog zou dus de zevende school worden. Omnis Kindcentra profileert zich als koepel voor kleine scholen. In die context is de overname van de school in Hoedekenskerke een logische keuze. De verkenning zal enkele weken duren. Het onderzoek richt zich onder meer op zaken als financiële haalbaarheid, continuïteit, het leerlingenaantal, de beschikbaarheid van voldoende personeel en de identiteit van de school.

DUIDELIJKHEID IN MAART

 In maart worden de ouders geïnformeerd over de uitkomst van de verkenning. Dan pas wordt echt duidelijk of de school open blijft of niet. In de tussentijd willen de schoolbesturen en de actievoerende ouders niet reageren. "Het is van groot belang dat de verkenning zorgvuldig kan plaatsvinden, waarbij we het belangrijk vinden dat er geen verwachtingen worden gewekt in het dorp of bij ouders en kinderen die we niet kunnen waarmaken", schrijft het huidige schoolbestuur in een schriftelijke verklaring.

ZEVENENDERTIG LEERLINGEN

De Regenboog stond op het punt om de deuren te sluiten omdat Albero Scholen geen brood meer zag in het openhouden van de school. Momenteel zitten er nog maar 37 leerlingen op de school in Hoedekenskerke. Volgens ouders komt dat door een tijdelijke dip. Maar het leerlingenaantal ligt dus al voor het derde jaar op rij onder de veertig leerlingen, de minimumnorm in het 'kleine scholen beleid' van Albero. De wettelijke norm ligt zelfs nog iets hoger, op 48 kinderen. Daarom wilde de scholenkoepel per 1 augustus de stekker eruit trekken.

PROTEST

Leerlingen, ouders en docenten voerden actie tegen de sluiting. Zo werd er eind vorig jaar een petitie overhandigd aan de burgemeester. Het definitieve besluit over de sluiting werd meerdere malen uitgesteld. De actievoerders gaven eerder al aan dat ze het uitstel zagen als een goed teken. "Ik denk dat we gewoon rustig afwachten en geduld loont. Wat dat betreft zijn we positief", zei moeder en actievoerder Muriel van der Weele destijds.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Door de toename van duurzame opwek zit nu ook Reimerswaal op slot.
Reimerswaal duurzame energie

Ook stroomnet Reimerswaal vol: Stedin zet in op flexibele teruglevering en cable pooling

2 juli, 2024

De netbeheerder roept daarom grootverbruikers op, om flexibel om te gaan met de teruglevering van stroom. Daarvoor krijgen ze betaald. Verder onderzoekt Stedin moe met tijdelijke technische oplossingen meer ruimte op het overvolle net te vinden is.

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Goes

Woningen Goes gesloten na drugsvondst

2 juli, 2024

Twee woningen in Goes-Zuid zijn maandag op last van burgemeester Cees van den Bos voor een periode van drie maanden gesloten. In mei werden in de woningen aan de Berkenstraat en Buys Ballotstraat bij controles professionele hennepkwekerijen ontdekt.

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024

1 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

brassband Excelsior in de tuin van het Jachthuis
Goes Kloetinge

Tuinconcert Brassband Excelsior populair

1 juli, 2024

Tientallen bezoekers genoten zondagmorgen van het traditionele tuinconcert van Brassband Excelsior. Met het tuinconcert werd het brassbandseizoen muzikaal afgesloten. Het tuinconcert vond zoals gebruikelijk plaats in de tuin van het Jachthuis.

de SMWO duofiets
Goes SMWO

Samen eropuit met de duofiets

29 juni, 2024

SMWO zoekt fietsbuddy's; vrijwilligers die samen met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen eropuit gaan.

Opening van de brandweerkazerne.
Heinkenszand opening brandweerkazerne

BRANDWEERKAZERNE HEINKENSZAND FEESTELIJK GEOPEND

29 juni, 2024

De nieuwe brandweerkazerne aan de Guldenroedestraat in Heinkenszand is zaterdagmorgen feestelijk geopend. De opening wordt gecombineerd met een open dag.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiƫle tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.

auto te water in Kamperland
112 nieuws Noord-Beveland

Auto te water in Kamperland

27 juni, 2024

De brandweer van Kamperland is donderdagmiddag uitgerukt voor een auto die te water was geraakt. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder vergeten was de auto op de handrem te zetten. Er zaten geen inzittenden in het voertuig.