de noodopvang in de Zeelandhallen
de noodopvang in de Zeelandhallen Omroep Zeeland

Noodopvang Zeelandhallen nog niet helemaal leeg

2 april, 2024

Van onze redactie

GOES - Nog niet alle mensen zijn uit de noodopvang in de Zeelandhallen in Goes. Dat laat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weten. De asielzoekers hadden gisteren allemaal verhuisd moeten zijn.

Timo Waarsenburg van het COA laat weten dat een deel wel al verhuisd is naar het hotel aan de overkant van de weg. "Dat ging goed. Ze zijn lopend met hun spullen naar de nieuwe locatie gegaan. Niet in een lange stoet, maar in groepjes, verspreid over twee dagen."

Gevarieerde opvang

Toch gaan niet alle mensen die in de Zeelandhallen verbleven naar het hotel. Van de 320 mensen die in de Zeelandhalen zaten, hebben 160 mensen er een plekje in hotel. Dat heeft een reden, vertelt Waarsenburg. "We hebben de afspraak gemaakt dat de opvang in het hotel niet alleen uit alleenstaande mannen mocht bestaan. Het hotel is namelijk erg geschikt om ook families op te vangen, dus de afspraak is dat het een gevarieerde opvang moet zijn."

De andere 160 mannen uit de Zeelandhallen wachten nog op een plekje ergens anders in het land. "Maar er is zo'n enorm tekort aan opvangplekken. Nergens is plek voor 160 mensen. Het is een dagelijkse zoektocht en puzzel om die mensen een plek te geven."
 
Om het COA de ruimte te geven om voor deze mensen toch een plekje te vinden, heeft de gemeente Goes de organisatie nog twee weken de tijd gegeven. De uiterste datum dat de noodopvang in de Zeelandhallen dicht moet, wordt dan uiterlijk 16 april. Langer zal het niet duren, verzekert Waarsenburg.
 
Wanneer alle asielzoekers vertrokken zijn, is de noodopvang in de Zeelandhallen zo'n 2,5 jaar open geweest. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de opvang maar voor een half jaar zou zijn. In die tijd is er veel geklaagd over de hygiëne en de leefomstandigheden in de noodopvang.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De theethuin van Sequoiahof in Vlake - die meedoet met de HogeNood-app
Toerisme HogeNood-app

Reimerswaal zoekt wc-gelegenheden voor HogeNood-app

25 juli, 2024

De HogeNood-app is ruim een jaar bekend in Reimerswaal. Maar de gemeente vraagt ondernemers en inwoners om hun wc's ook aan te melden als 'hulp bij hoge nood'. De theetuin van Sequoiahof in Vlake doet al mee met de app.

de politie doorzocht verschillende appartementen in Goes-Zuid
112 nieuws Goes

Bedreiging leidt naar hennepkwekerij

24 juli, 2024

De politie heeft naar aanleiding van een bedreiging met vuurwapen dinsdagavond in Goes-Zuid een hennepkwekerij in Wolphaartsdijk ontdekt. De kwekerij werd gevonden in de woning van de verdachte van de bedreiging. Een vuurwapen werd niet gevonden.

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Kapelle

Locoburgemeester sluit woning en loodsen Wemeldinge na drugsvondst

23 juli, 2024

Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor de duur van drie maanden gesloten. Een maand geleden werden in de loodsen een in werking zijnde hennepkwekerij en kweekmaterialen gevonden.

de motor wordt getakeld
112 nieuws Borsele

Motorrijder onderuit bij Borssele

23 juli, 2024

Een motorrijder is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N62 bij Borssele. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer ter plaatse behandeld aan zijn verwondingen. De motor is getakeld door een bergingsbedrijf.

Burgemeester Cees van den Bos verwelkomt de nieuwe Goese burger en feliciteert haar ouders
Goes veertigduizendste inwoner

‘REGENBOOGKINDJE’ BOBBI IS VEERTIGDUIZENDSTE INWONER GOES

22 juli, 2024

De gemeente Goes heeft maandagmorgen de veertigduizendste inwoner officieel welkom geheten. Het gaat om Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

Culturele Agenda t/m 31 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 31 juli 2024

22 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verwarde persoon op daken van woningen in Goes Centrum
112 nieuws Goes

Verwarde man op daken van woningen Goes Centrum

20 juli, 2024

Een verwarde man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de hulpdiensten geruime tijd bezig gehouden door over daken te lopen van woningen in het centrum van Goes. Het incident trok veel bekijks.

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.