de noodopvang in de Zeelandhallen
de noodopvang in de Zeelandhallen Omroep Zeeland

Noodopvang Zeelandhallen nog niet helemaal leeg

2 april, 2024

Van onze redactie

GOES - Nog niet alle mensen zijn uit de noodopvang in de Zeelandhallen in Goes. Dat laat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weten. De asielzoekers hadden gisteren allemaal verhuisd moeten zijn.

Timo Waarsenburg van het COA laat weten dat een deel wel al verhuisd is naar het hotel aan de overkant van de weg. "Dat ging goed. Ze zijn lopend met hun spullen naar de nieuwe locatie gegaan. Niet in een lange stoet, maar in groepjes, verspreid over twee dagen."

Gevarieerde opvang

Toch gaan niet alle mensen die in de Zeelandhallen verbleven naar het hotel. Van de 320 mensen die in de Zeelandhalen zaten, hebben 160 mensen er een plekje in hotel. Dat heeft een reden, vertelt Waarsenburg. "We hebben de afspraak gemaakt dat de opvang in het hotel niet alleen uit alleenstaande mannen mocht bestaan. Het hotel is namelijk erg geschikt om ook families op te vangen, dus de afspraak is dat het een gevarieerde opvang moet zijn."

De andere 160 mannen uit de Zeelandhallen wachten nog op een plekje ergens anders in het land. "Maar er is zo'n enorm tekort aan opvangplekken. Nergens is plek voor 160 mensen. Het is een dagelijkse zoektocht en puzzel om die mensen een plek te geven."
 
Om het COA de ruimte te geven om voor deze mensen toch een plekje te vinden, heeft de gemeente Goes de organisatie nog twee weken de tijd gegeven. De uiterste datum dat de noodopvang in de Zeelandhallen dicht moet, wordt dan uiterlijk 16 april. Langer zal het niet duren, verzekert Waarsenburg.
 
Wanneer alle asielzoekers vertrokken zijn, is de noodopvang in de Zeelandhallen zo'n 2,5 jaar open geweest. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de opvang maar voor een half jaar zou zijn. In die tijd is er veel geklaagd over de hygiëne en de leefomstandigheden in de noodopvang.
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."