Noor Goossen en de échte burgemeester, Loes Meeuwisse
Noor Goossen en de échte burgemeester, Loes Meeuwisse Hans Colijn / Streekomroep De Beveanden

Noor Goossen (11) de derde kinderburgemeester van Noord-Beveland

2 november, 2023

door: Han Verbeem


Audio: Burgemeester Loes Meeuwisse vertelt over de verkiezing van de Kinderburgemeester.
 
WISSENKERKE - Noor Goossen (11) is de nieuwe kinderburgemeester van Noord-Beveland. Dinsdagmiddag won zij de verkiezingen, donderdag 9 november wordt ze tijdens de gemeenteraadsvergadering geinstalleerd. Vanaf dat moment mag ze de ambtsketen dragen, en de échte burgemeester ondersteunen bij officiële gelegenheden.
 
Noor is de opvolger van de inmiddels 13-jarige Noa Bergman en wordt daarmee de derde kinderburgemeester van de gemeente Noord-Beveland. Net als Noa woont ook Noor in Wissenkerke. Mares de regt was de eerste kinderburgemeester van Noord-Beveland. De symbolische functie is in 2020 ingevoerd en kinderen mogen voor een jaar de ambtsketen dragen. Alleen Noa mocht, vanwege de coronaperiode, twee jaar kinderburgemeester zijn. 

Vijf kandidaten

In totaal waren deze ronde vijf kinderen in de race voor de kinderambtsketen. Ze mochten zich in de raadszaal aan de jury voorstellen  en een voordracht houden; de jury bestond onder meer uit burgemeester Loes Meeuwisse en gemeenteraadslid Charles Lelkens (D66). Ook presenteerde de kandidaten hun projecten, waarmee ze zich willen inzetten voor de kinderen op het eiland.

Pesten en zwerfafval

De winnende bijdrage was van Noor, die zich sterk wil maken voor de aanpak van pesten. Daarnaast wil ze kinderen bewust maken van omgaan met afval, zodat verspreiding van zwerfafval op straat voorkomen kan worden. 

Uitnodigen

Organisaties in de gemeente Noord-Beveland kunnen de kinderburgemeester, die vooral een symbolische rol heeft, uitnodigen voor openingen en bijeenkomsten. Want de gemeente vindt het belangrijk dat de vertegenwoordiger van de kinderbelangen ook zichtbaar is in de samenleving. De kinderburgemeester is bereikbaar per e-mail: kinderburgemeester@noord-beveland.nl.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."