NS station Kapelle-Biezelinge
NS station Kapelle-Biezelinge Nederlandse Spoorwegen

NS station Rilland-Bath niet langer laagst gewaardeerd in Zeeland

12 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES - Uit een onafhankelijk onderzoek van I&O Research in opdracht van NS en ProRail blijkt dat reizigers het NS station Rilland-Bath in 2023 een hogere waardering gaven dan in 2022. Uit de Stationsbelevingsmonitor (SBM) 2023 blijkt ook dat NS station Kapelle-Biezelinge nummer 1 van Zeeland blijft, gevolgd door Arnemuiden en Goes.

Station Rilland-Bath werd het afgelopen jaar door reizigers gewaardeerd met 6,8 punten. In 2022 was dit 6,1 punten en daarmee eindigde het NS station op de onderste plaats van de Zeeuwse treinstations. De waardering voor Rilland-Bath is gestegen doordat het wachten op het station verbeterd is na plaatsing van nieuwe windschermen. De veiligheid wordt beter gewaardeerd en de omgeving is prettiger.

Krabbendijke uit Top 3

NS Station Krabbendijke levert flink in. Het station stond in 2022 nog in de Zeeuwse Top 3 met 7,3 punten. De reizigers waardeerden het NS station in 2023 met slechts 6,8 punten. De laagste waardering van de Bevelandse NS stations, kreeg station Kruiningen-Yerseke met 6,6 punten. Middelburg sluit de lijst van Zeeuwse NS stations met slechts 6,2 punten.

De Zeeuwse Top 3 wordt opnieuw aangevoerd door Kapelle-Biezelinge met 7,4 punten, hetzelfde aantal als in 2022. Landelijk staat Kapelle-Biezelinge op plaats 112. Arnemuiden, nummer 2 in de Zeeuwse Top 3 (7,0 punten) staat landelijk op plaats 236 en Goes, nummer 3 (7,0 punten) op plaats 257.

Station Klimmen-Ransdaal in de gemeente Voerendaal (Limburg) voert de landelijke lijst aan met 8,7 punten.

Stationsbelevingsmonitor (SBM)

NS en ProRail voeren sinds enkele jaren de Stationsbelevingsmonitor uit en onderzoeken de aspecten die er toe doen in de beleving van de reizigers. Via enquêtes worden reizigers gevraagd hun waardering uit te spreken over treinstations. De informatie die dit onderzoek oplevert wordt gebruikt om de beleving van reizigers te verbeteren. Daarnaast wordt gekeken of maatregelen die genomen worden op de stations om die beleving te verbeteren ook werkelijk een verandering teweeg brengen.

De metingen worden voor NS stations die in de Top 47 staan ieder kwartaal uitgevoerd. De overige stations worden eenmaal per jaar getoetst.

Bron: Nederlandse Spoorwegen

 

 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Goes

Woningen Goes gesloten na drugsvondst

2 juli, 2024

Twee woningen in Goes-Zuid zijn maandag op last van burgemeester Cees van den Bos voor een periode van drie maanden gesloten. In mei werden in de woningen aan de Berkenstraat en Buys Ballotstraat bij controles professionele hennepkwekerijen ontdekt.

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024

1 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

brassband Excelsior in de tuin van het Jachthuis
Goes Kloetinge

Tuinconcert Brassband Excelsior populair

1 juli, 2024

Tientallen bezoekers genoten zondagmorgen van het traditionele tuinconcert van Brassband Excelsior. Met het tuinconcert werd het brassbandseizoen muzikaal afgesloten. Het tuinconcert vond zoals gebruikelijk plaats in de tuin van het Jachthuis.

de SMWO duofiets
Goes SMWO

Samen eropuit met de duofiets

29 juni, 2024

SMWO zoekt fietsbuddy's; vrijwilligers die samen met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen eropuit gaan.

Opening van de brandweerkazerne.
Heinkenszand opening brandweerkazerne

BRANDWEERKAZERNE HEINKENSZAND FEESTELIJK GEOPEND

29 juni, 2024

De nieuwe brandweerkazerne aan de Guldenroedestraat in Heinkenszand is zaterdagmorgen feestelijk geopend. De opening wordt gecombineerd met een open dag.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiƫle tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.

auto te water in Kamperland
112 nieuws Noord-Beveland

Auto te water in Kamperland

27 juni, 2024

De brandweer van Kamperland is donderdagmiddag uitgerukt voor een auto die te water was geraakt. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder vergeten was de auto op de handrem te zetten. Er zaten geen inzittenden in het voertuig.

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.