NS station Kapelle-Biezelinge
NS station Kapelle-Biezelinge Nederlandse Spoorwegen

NS station Rilland-Bath niet langer laagst gewaardeerd in Zeeland

12 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES - Uit een onafhankelijk onderzoek van I&O Research in opdracht van NS en ProRail blijkt dat reizigers het NS station Rilland-Bath in 2023 een hogere waardering gaven dan in 2022. Uit de Stationsbelevingsmonitor (SBM) 2023 blijkt ook dat NS station Kapelle-Biezelinge nummer 1 van Zeeland blijft, gevolgd door Arnemuiden en Goes.

Station Rilland-Bath werd het afgelopen jaar door reizigers gewaardeerd met 6,8 punten. In 2022 was dit 6,1 punten en daarmee eindigde het NS station op de onderste plaats van de Zeeuwse treinstations. De waardering voor Rilland-Bath is gestegen doordat het wachten op het station verbeterd is na plaatsing van nieuwe windschermen. De veiligheid wordt beter gewaardeerd en de omgeving is prettiger.

Krabbendijke uit Top 3

NS Station Krabbendijke levert flink in. Het station stond in 2022 nog in de Zeeuwse Top 3 met 7,3 punten. De reizigers waardeerden het NS station in 2023 met slechts 6,8 punten. De laagste waardering van de Bevelandse NS stations, kreeg station Kruiningen-Yerseke met 6,6 punten. Middelburg sluit de lijst van Zeeuwse NS stations met slechts 6,2 punten.

De Zeeuwse Top 3 wordt opnieuw aangevoerd door Kapelle-Biezelinge met 7,4 punten, hetzelfde aantal als in 2022. Landelijk staat Kapelle-Biezelinge op plaats 112. Arnemuiden, nummer 2 in de Zeeuwse Top 3 (7,0 punten) staat landelijk op plaats 236 en Goes, nummer 3 (7,0 punten) op plaats 257.

Station Klimmen-Ransdaal in de gemeente Voerendaal (Limburg) voert de landelijke lijst aan met 8,7 punten.

Stationsbelevingsmonitor (SBM)

NS en ProRail voeren sinds enkele jaren de Stationsbelevingsmonitor uit en onderzoeken de aspecten die er toe doen in de beleving van de reizigers. Via enquêtes worden reizigers gevraagd hun waardering uit te spreken over treinstations. De informatie die dit onderzoek oplevert wordt gebruikt om de beleving van reizigers te verbeteren. Daarnaast wordt gekeken of maatregelen die genomen worden op de stations om die beleving te verbeteren ook werkelijk een verandering teweeg brengen.

De metingen worden voor NS stations die in de Top 47 staan ieder kwartaal uitgevoerd. De overige stations worden eenmaal per jaar getoetst.

Bron: Nederlandse Spoorwegen

 

 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.