NS station Kapelle-Biezelinge
NS station Kapelle-Biezelinge Nederlandse Spoorwegen

NS station Rilland-Bath niet langer laagst gewaardeerd in Zeeland

12 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES - Uit een onafhankelijk onderzoek van I&O Research in opdracht van NS en ProRail blijkt dat reizigers het NS station Rilland-Bath in 2023 een hogere waardering gaven dan in 2022. Uit de Stationsbelevingsmonitor (SBM) 2023 blijkt ook dat NS station Kapelle-Biezelinge nummer 1 van Zeeland blijft, gevolgd door Arnemuiden en Goes.

Station Rilland-Bath werd het afgelopen jaar door reizigers gewaardeerd met 6,8 punten. In 2022 was dit 6,1 punten en daarmee eindigde het NS station op de onderste plaats van de Zeeuwse treinstations. De waardering voor Rilland-Bath is gestegen doordat het wachten op het station verbeterd is na plaatsing van nieuwe windschermen. De veiligheid wordt beter gewaardeerd en de omgeving is prettiger.

Krabbendijke uit Top 3

NS Station Krabbendijke levert flink in. Het station stond in 2022 nog in de Zeeuwse Top 3 met 7,3 punten. De reizigers waardeerden het NS station in 2023 met slechts 6,8 punten. De laagste waardering van de Bevelandse NS stations, kreeg station Kruiningen-Yerseke met 6,6 punten. Middelburg sluit de lijst van Zeeuwse NS stations met slechts 6,2 punten.

De Zeeuwse Top 3 wordt opnieuw aangevoerd door Kapelle-Biezelinge met 7,4 punten, hetzelfde aantal als in 2022. Landelijk staat Kapelle-Biezelinge op plaats 112. Arnemuiden, nummer 2 in de Zeeuwse Top 3 (7,0 punten) staat landelijk op plaats 236 en Goes, nummer 3 (7,0 punten) op plaats 257.

Station Klimmen-Ransdaal in de gemeente Voerendaal (Limburg) voert de landelijke lijst aan met 8,7 punten.

Stationsbelevingsmonitor (SBM)

NS en ProRail voeren sinds enkele jaren de Stationsbelevingsmonitor uit en onderzoeken de aspecten die er toe doen in de beleving van de reizigers. Via enquêtes worden reizigers gevraagd hun waardering uit te spreken over treinstations. De informatie die dit onderzoek oplevert wordt gebruikt om de beleving van reizigers te verbeteren. Daarnaast wordt gekeken of maatregelen die genomen worden op de stations om die beleving te verbeteren ook werkelijk een verandering teweeg brengen.

De metingen worden voor NS stations die in de Top 47 staan ieder kwartaal uitgevoerd. De overige stations worden eenmaal per jaar getoetst.

Bron: Nederlandse Spoorwegen

 

 

 


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht.
Woensdrecht Reimerswaal

Woensdrecht totaal verrast door plan vakantievluchten: 'Een hersenspinsel'

22 februari, 2024

Burgemeester Adriaansen was totaal verrast toen hij dinsdag een bericht las, waarin hoogleraar Joris Melkert en ANVR-topman Frank Oostdam een pleidooi hielden voor burgervluchten in zijn gemeente: "Een hersenspinsel."

James Malikey naar De Vroone
Kapelle Kapelle Cultureel

Winnaar Belgium's Got Talent naar Kapelle

22 februari, 2024

Van Oostende tot in Los Angeles is de naam Malikey al een tijd niet meer onbekend. James speelt piano over de hele wereld. Iets waarmee hij op vierjarige leeftijd begon. Negentien jaar later speelt de Belgische pianist, componist en singer-songwriter filmische muziek met een beeld-, en lichtshow in De Vroone.

Jan de Jager.
SGP Reimerswaal

SGP'er Jan de Jager (43) volgt Tonnie Bliek op in raad Reimerswaal

22 februari, 2024

Tonnie Bliek stopt als raadslid vanwege zijn werk als ouderling in de Gereformeerde Gemeente van Krabbendijke. De zetelwisseling volgt later dit voorjaar.

Stoomtrein Goes-Borsele
Bevelanden Goes

Open Dag Stoomtrein Goes-Borsele

22 februari, 2024

Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ruim 50 jaar voor de instandhouding van oude stoomlocomotieven en de spoorlijn tussen Goes en Hoedekenskerke. Zowel de treinen als de lijn zijn eigendom van Stcichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Zaterdag 2 maart organiseert het museumspoorwegbedrijf een open dag in Goes en Hoedekenskerke.

foto ter illustratie
Borsele ammoniaktransport

BORSELE VREEST AMMONIAKTRANSPORTEN

22 februari, 2024

De gemeente Borsele maakt zich grote zorgen over plannen voor de opslag van ammoniak in Vlissingen-Oost op het voormalige terrein van Thermpos. Twee bedrijven willen daar ammoniak opslaan voor de productie van waterstof. Volgens de gemeente Borsele betekent de opslag dat er ook extra aan- en afvoer van ammoniak en andere chemische stoffen door Zeeland nodig zal zijn.

Werldaamheden aan het Zeeuwse spoor, in december 2023: een machine herstelt de verzakkingen.
Spoor ProRail

Kritiek Herselman op Prorail na 'gebrekkige communicatie' spoorverzakking

20 februari, 2024

De Kapelse wethouder Jon Herselman is blij met de inmiddels uitgebreide uitleg op de website van ProRail, maar noemt deze wel "achteraf en veel te laat."

Damjan Milutinovic aan de bal
Goes jeugd

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding in Goes. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium.

brand op de A58 zorgt voor file
112 nieuws A58

A58 bij 's-Heer Arendskerke gesloten vanwege autobrand

19 februari, 2024

Hulpdiensten zijn maandag aan het begin van de avond in actie moeten komen na melding van een autobrand op de A58 bij 's-Heer Arendskerke. Een personenauto raakte zwaar beschadigd en is weggetakeld.