Bergsediepsluis
Bergsediepsluis Omroep Zeeland

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

Van onze redactie

REIMERSWAAL / THOLEN - Vanaf morgen is het ruim een week lang omrijden geblazen voor iedereen die van de Oesterdam gebruik maakt. De Bergsediepsluis is namelijk gesloten voor al het vaar- en wegverkeer. Rijkswaterstaat vernieuwt de asfaltlaag van de brug over de sluis. De werkzaamheden duren anderhalve week.

Rijkswaterstaat begint maandagmorgen om 07.00 uur met de werkzaamheden. "De slijtlaag van de weg moet worden vervangen", vertelt Eric Mostert van Rijkswaterstaat. "Die laag zorgt ervoor dat weggebruikers voldoende grip hebben." Dagelijks rijden er zo'n zesduizend voertuigen over de brug.

Door de stremming van de Bergsediepsluis moet al het wegverkeer dus omrijden. Auto's worden omgeleid via de N286, A4 en N289. Volgens Rijkwaterstaat gaat het om een verwachte extra reistijd van tien minuten. Fietsers en bromfietsers moeten via Bergen op Zoom rijden. De omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden. Het vaarverkeer moet omvaren via de Krammersluizen. Het Oesterdam Resort en De Speelmansplaten blijven bereikbaar, als je vanaf het zuiden de Oesterdam oprijdt.

Openbaar vervoer

De buslijnen 643 en 644 rijden niet tijdens de werkzaamheden. Wel rijden er extra bussen naar Bergen op Zoom. Buslijn 209 rijdt extra van maandag 22 april tot met woensdag 24 april.

De scholen met leerlingen die van en naar Tholen moeten hebben treinkaartjes beschikbaar. Deze leerlingen kunnen dan gratis met de trein van Bergen op Zoom naar Krabbendijke of Goes.

 

Niet te koud

Het aanbrengen van de slijtlaag kan niet onder alle weersomstandigheden. "Het moet niet te koud zijn. Daarom werken we tussen april en september", aldus Eric Mostert. Op het wegdek zijn nu strookjes geplakt. "Dat is om de ergste schade tegen te gaan, maar geen permanente oplossing. De hele laag begint los te laten dus moet ie vervangen worden."

Rijkswaterstaat vervangt dit jaar en volgend jaar slijtlagen van meerdere beweegbare bruggen in Zeeland, vervolgt de omgevingsmanager. "Ook de drie bruggen over de Grevelingensluis, de twee bruggen over de Zandkreeksluis en de Krammerbrug worden aangepakt."

De werkzaamheden op de Oesterdam moeten op woensdag 24 april klaar zijn.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Slot Maalsteede
Kapelle wandeltocht kastelen

LANGS DE KASTELEN VAN KAPELLE

29 mei, 2024

Heemkundige Kring de Bevelanden heeft voor zaterdag 1 juni een rondwandeling door Kapelle op de rol staan. Die start vanuit de Hervormde Kerk aan het Kerkplein en voert langs verschillende historische plekken van het dorp.

dodelijk ongeval bij Kapelle
112 nieuws A58

File A58 bij Kapelle als gevolg van dodelijk ongeval

29 mei, 2024

Woensdagmorgen ontstond in de ochtendspits een file van enkele kilometers na een dodelijk, eenzijdig ongeval. Een chauffeur van een bedrijfsvoertuig reed richting Kruiningen toen hij vlak voor de Vlaketunnel van de weg raakte.

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen
Reimerswaal evenementenbeleid

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen

28 mei, 2024

Stevige woorden van burgemeester José van Egmond aan de Reimerswaalse raad. Zij kan én wil geen raadsopdracht uitvoeren om de wet te omzeilen, ten gunste van één evenementenorganisator. Maar het beleid evalueren is geen probleem voor college én raad.

De teelt van sla, afbeelding ter illustratie.
PFAS volkstuinen Kruiningen

Wethouder vraagt raad om geduld bij PFAS-volkstuin: 'Geen overhaaste beslissingen'

28 mei, 2024

Wethouder Nico van der Hoest vraagt de Reimerswaalse raad om geduld, bij het onderzoek naar de vervuilde grond bij de volkstuinen in Kruiningen. "Er zit een kostenplaatje aan vast."

De zes inwoners met burgemeester Jansen op de Haar en raadslid Hage.
Kapelle lokaal bestuur

Gemeente beloont betrokken Kapellenaren met appeltaart

28 mei, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en raadslid Maarten Hage (CDA) hebben dinsdagavond vóór de raadsvergadering appeltaarten uitgereikt aan enkele mensen die onlangs een vragenlijst hebben ingevuld over gemeentelijke dienstverlening. 

Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald.
Reimerswaal restafval

Minder openbare afvalbakken in Reimerswaal: 'Niet altijd duurzaam'

28 mei, 2024

Openbare afvalbakken zijn niet altijd duurzaam en passen niet meer in het afvalbeleid van de gemeente Reimerswaal. Daarom zijn twee blikvangers Kruiningen en andere afvalbakken op straat weggehaald.

De huidige gevel van het gemeentehuis wordt vernieuwd én verduurzaamd.
Reimerswaal gemeentehuis

Gemeentehuis Reimerswaal krijgt facelift: 'We kunnen er weer járen mee vooruit'

28 mei, 2024

De gemeenteraad gaat dinsdagavond unaniem akkoord met een verbouwings- en uitbreidingsplan van 3,5 miljoen euro. Daarmee komt er voldoende ruimte voor de medewerkers én wordt het gebouw verduurzaamd.

De hand op de knip... Reimerswaal wil de oplopende zorgkosten in de hand houden.
Reimerswaal begroting

Reimerswaal wil rem op zorguitgaven: 'Geen geld meer over de balk'

28 mei, 2024

Financieel wethouder Nico van der Hoest wil duidelijkheid over de bestedingen en hij heeft sterke vermoedens "dat er nu zorggeld over de balk gaat."