Bergsediepsluis
Bergsediepsluis Omroep Zeeland

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

Van onze redactie

REIMERSWAAL / THOLEN - Vanaf morgen is het ruim een week lang omrijden geblazen voor iedereen die van de Oesterdam gebruik maakt. De Bergsediepsluis is namelijk gesloten voor al het vaar- en wegverkeer. Rijkswaterstaat vernieuwt de asfaltlaag van de brug over de sluis. De werkzaamheden duren anderhalve week.

Rijkswaterstaat begint maandagmorgen om 07.00 uur met de werkzaamheden. "De slijtlaag van de weg moet worden vervangen", vertelt Eric Mostert van Rijkswaterstaat. "Die laag zorgt ervoor dat weggebruikers voldoende grip hebben." Dagelijks rijden er zo'n zesduizend voertuigen over de brug.

Door de stremming van de Bergsediepsluis moet al het wegverkeer dus omrijden. Auto's worden omgeleid via de N286, A4 en N289. Volgens Rijkwaterstaat gaat het om een verwachte extra reistijd van tien minuten. Fietsers en bromfietsers moeten via Bergen op Zoom rijden. De omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden. Het vaarverkeer moet omvaren via de Krammersluizen. Het Oesterdam Resort en De Speelmansplaten blijven bereikbaar, als je vanaf het zuiden de Oesterdam oprijdt.

Openbaar vervoer

De buslijnen 643 en 644 rijden niet tijdens de werkzaamheden. Wel rijden er extra bussen naar Bergen op Zoom. Buslijn 209 rijdt extra van maandag 22 april tot met woensdag 24 april.

De scholen met leerlingen die van en naar Tholen moeten hebben treinkaartjes beschikbaar. Deze leerlingen kunnen dan gratis met de trein van Bergen op Zoom naar Krabbendijke of Goes.

 

Niet te koud

Het aanbrengen van de slijtlaag kan niet onder alle weersomstandigheden. "Het moet niet te koud zijn. Daarom werken we tussen april en september", aldus Eric Mostert. Op het wegdek zijn nu strookjes geplakt. "Dat is om de ergste schade tegen te gaan, maar geen permanente oplossing. De hele laag begint los te laten dus moet ie vervangen worden."

Rijkswaterstaat vervangt dit jaar en volgend jaar slijtlagen van meerdere beweegbare bruggen in Zeeland, vervolgt de omgevingsmanager. "Ook de drie bruggen over de Grevelingensluis, de twee bruggen over de Zandkreeksluis en de Krammerbrug worden aangepakt."

De werkzaamheden op de Oesterdam moeten op woensdag 24 april klaar zijn.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

BOUW NIEUWE BRANDWEERKAZERNE GOES VAN START GEGAAN
Goes brandweerkazerne

BOUW NIEUWE BRANDWEERKAZERNE GOES VAN START GEGAAN

1 mei, 2024

Wethouder Joan Veldhuizen van Goes heeft woensdagmiddag de eerste paal in de grond geheid voor de nieuwe brandweerkazerne. En daarmee is symbolisch de start gegeven voor de bouw.

Dorpsbewoners van Schore luisteren naar de uitleg van Gemeentebelang-raadslid Jordy van Leeuwen.
Schore windmolens

'Windmolens zo hoog als de Euromast, daar zit het dorp niet op te wachten'

1 mei, 2024

De weerzin in Schore tegen de komst van twee grote windmolens is groot. Een protestbijeenkomst in dorpshuis 't Durpshart brengt dinsdagavond ruim tachtig inwoners op de been - ongeveer éénvijfde van de bevolking van Schore.

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP
's-Heerenhoek hertenkamp

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP

1 mei, 2024

Twee bewoners van ’s-Heerenhoek, Elina Janse en René Ars, gaan de zorg voor het hertenkamp daar op zich nemen. Woensdag tekenden zij samen met wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele de overdracht.

De Goederenloods in Goes.
Dag van de Arbeid 1 mei

PvdA/GroenLinks Zeeland presenteert 1 mei in Goes 'links spoorboekje'

30 april, 2024

Tijdens de bijeenkomst presenteren PvdA/GL-Stateleden Ralph van Hertum en Ernst Jonker hun 'spoorboekje' voor het linkse geluid in de Zeeuwse Staten, de komende drie jaar.

KWADENDAMME HEET TWEE WEKEN LANG ‘BLUESTOWN’
Kwadendamme Bluesfestival

KWADENDAMME HEET TWEE WEKEN LANG ‘BLUESTOWN’

30 april, 2024

Wethouder Marga van de Plasse heeft woensdag het nieuwe naambord van Kwadendamme onthuld: Bluestown. Het bord is gemaakt vanwege de dertigste editie van het Bluesfestival dat op 10 en 11 mei gehouden wordt.

gaslucht waargenomen bij voormalig hotel in Goes
112 nieuws Goes

Opvanglocatie Goes ontruimd na gaslucht

30 april, 2024

De bewoners van de noodopvanglocatie in Goes hebben deze dinsdagmorgen moeten verlaten vanwege een gaslucht. De brandweer en werknemers van energiebedrijf DNWG hebben diverse metingen verricht.

De windmolens aan de Schoorse Zeedijk worden vervangen door grotere exemplaren met meer opbrengst.
Schore Hansweert

Schore vreest overlast windmolens, college vraagt advies GGD

30 april, 2024

Vanavond houdt oppositiepartij Gemeentebelang Kapelle een informatiebijeenkomst voor bezorgde omwonenden, in het dorpshuis van Schore.

Culturele Agenda t/m zondag 5 mei 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 5 mei 2024

29 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl