Onderhoud aan sloten en wateren Goes en Wilhelminadorp

6 februari, 2024

door: Han Verbeem

GOES - Vanaf februari wordt er gestart met het onderhoud van alle sloten en vijvers in de gebieden Goes-West, Goes-Oost en Wilhelminadorp. Het doel van deze werkzaamheden is om de waterkwaliteit te verbeteren en een vlotte doorstroming van water mogelijk te maken, zo maakt waterschap Scheldestromen bekend.

Deze onderhoudsronde wordt eens in de acht jaar uitgevoerd door zowel de gemeente als het waterschap. De baggerwerkzaamheden zullen gedurende het hele jaar plaatsvinden, met speciale aandacht voor het broedseizoen om verstoring te minimaliseren.

Ondiepe wateren

Het onderhoud is volgens Scheldestromen nodig om het jarenlange opgehoopte slib op de waterbodem te verwijderen. Deit slib bestaat uit onder meer gevallen bladeren, resten van planten en ingewaaid zand en stof. Na verloop van tijd wordt deze laag steeds dikker, met ondiepere wateren als gevolg. "Een teveel aan bagger, riet en waterplanten kan de doorstroming belemmeren en leiden tot wateroverlast", aldus de toelichting. "Bovendien veroorzaakt overtollige bagger troebel en groen water van waterschap Scheldestromen. Om de waterkwaliteit te behouden en nare geuren te voorkomen, voeren gemeenten en waterschappen regelmatig baggerwerkzaamheden uit."

Bagger

Het plan is om ongeveer 3.000 kubieke meter bagger uit de bodem van de wateren te verwijderen. "Dit komt neer op zo'n 450 grondkarren die met tractoren worden afgevoerd", meldt een woordvoerder van het waterschap. "De baggerspecie wordt via bestaande wegen naar een weiland achter de Oude Zeedijk getransporteerd, waar het wordt gedroogd." Op enkele locaties wordt de baggerspecie aan de kant van de sloot of vijver gelegd om te drogen, voordat het later wordt verspreid en verwerkt. De uitvoering van de werkzaamheden wordt toevertrouwd aan de aannemerscombinatie Markusse en Zandee.

Onaangename geur

De gemeente Goes en het waterschap streven ernaar om overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. "Toch kunnen omwonenden tijdelijk hinder ondervinden van een onaangename geur, door de vrijkomende bagger, en van het geluid van graafmachines en tractoren", laat het waterschap weten.

 

 
 

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Goes

Woningen Goes gesloten na drugsvondst

2 juli, 2024

Twee woningen in Goes-Zuid zijn maandag op last van burgemeester Cees van den Bos voor een periode van drie maanden gesloten. In mei werden in de woningen aan de Berkenstraat en Buys Ballotstraat bij controles professionele hennepkwekerijen ontdekt.

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024

1 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

brassband Excelsior in de tuin van het Jachthuis
Goes Kloetinge

Tuinconcert Brassband Excelsior populair

1 juli, 2024

Tientallen bezoekers genoten zondagmorgen van het traditionele tuinconcert van Brassband Excelsior. Met het tuinconcert werd het brassbandseizoen muzikaal afgesloten. Het tuinconcert vond zoals gebruikelijk plaats in de tuin van het Jachthuis.

de SMWO duofiets
Goes SMWO

Samen eropuit met de duofiets

29 juni, 2024

SMWO zoekt fietsbuddy's; vrijwilligers die samen met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen eropuit gaan.

Opening van de brandweerkazerne.
Heinkenszand opening brandweerkazerne

BRANDWEERKAZERNE HEINKENSZAND FEESTELIJK GEOPEND

29 juni, 2024

De nieuwe brandweerkazerne aan de Guldenroedestraat in Heinkenszand is zaterdagmorgen feestelijk geopend. De opening wordt gecombineerd met een open dag.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiƫle tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.

auto te water in Kamperland
112 nieuws Noord-Beveland

Auto te water in Kamperland

27 juni, 2024

De brandweer van Kamperland is donderdagmiddag uitgerukt voor een auto die te water was geraakt. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder vergeten was de auto op de handrem te zetten. Er zaten geen inzittenden in het voertuig.

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.