Prinses Beatrixschool Goes
Prinses Beatrixschool Goes Prinses Beatrixschool

Ontmoetingsfeest Pr. Beatrixschool Goes ten bate van Stichting TuTu

14 juni, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - De activiteitencommissie van de Prinses Beatrixschool in Goes vond het hoog tijd voor een feestje. Tijdens de coronapandemie was een samenkomst ondenkbaar en ook niet toegestaan. Nu ruim een jaar na het opheffen van de coronamaatregelen en bijna het einde van het schooljaar van de basisschoolleerlingen was het tijd voor een ontmoetingsfeest.

De politieauto op het schoolplein vrijdagmiddag was een grote publiekstrekker. De agenten hadden het duidelijk naar de zin om de kinderen, ouders en grootouders uitgebreid te vertellen over de auto maar ook over hun beroep. Zij waren niet de enigen die het ontmoetingsfeest van de basisschool in Goes-Zuid opluisterden. Ook de scouting was aanwezig, een suikerspinnenkraam, kunstenaar Jan-Willem Hament en nog veel meer.

Een goed doel

De kinderen konden met een strippenkaart deelnemen aan allerhande activiteiten (knutselen, schminken etc.) terwijl de ouders en grootouders gezellig met elkaar praten. Lange tijd was dit niet mogelijk geweest. Zo vlak voor het einde van het eerste schooljaar zonder beperkingen vatte de activiteitencommissie het plan op om dit feest te organiseren. Voorzitter Annuska Triou zocht directeur Gerard Verkuil op en legde het plan aan hem voor. Verkuil was direct enthousiast maar verbond er wel een voorwaarde aan: het feest moest in het teken van en ten bate van een goed doel zijn.

Stichting TuTu

De voorwaarde van Verkuil kwam als een gift voor Triou. Zij is verbonden aan Stichting TuTu en wilde graag meegaan in de voorwaarde van de schooldirecteur. De stichting heeft als missie om ongeneeslijk zieke ouders te helpen bij het maken van tastbare en blijvende herinneringen met en voor hun kinderen. Met de giften die voortkomen uit acties, donaties of sponsors worden wensen op maat ingevuld en gekoppeld aan bestaande initiatieven.

Feest

In meerdere opzichten was het ontmoetingsfeest een écht feest. Door de inzet en gulheid van Goese middenstanders konden een aantal leuke prijzen gewonnen worden in een loterij voor de aanwezigen. De leerkrachten genoten met volle teugen alsook de leden van de activiteitencommissie en niet in de laatste plaats de kinderen, hun ouders en grootouders. De vakantie kan beginnen!

Klik hier voor meer informatie over Stichting TuTu.

Luister hieronder naar interviews die verslaggever Marcel Steenbakker had met Annuska Triou van de activiteitencommissie en Gerard Verkuil, directeur van de Prinses Beatrixschool.


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.