wethouder Jon Herselman en Rosanne Jansen van Frencken Scholl Architecten
wethouder Jon Herselman en Rosanne Jansen van Frencken Scholl Architecten gemeente Kapelle

Ontwerptraject IKC Wemeldinge ondertekend

29 januari, 2024

door: Marcel Steenbakker

WEMELDINGE - Wethouder Jon Herselman en Rosanne Jansen van Frencken Scholl Architecten uit Maastricht hebben hun handtekening geplaatst onder een overeenkomst voor het ontwerptraject van het IKC Wemeldinge. Deze moet in 2026 de deuren kunnen openen.

De gemeente Kapelle schaarde zich eerder achter het plan om op de locatie van de bestaande basisschool aan de Spoorlaan in Wemeldinge een IKC (Integraal Kind Centrum) te bouwen. Het IKC moet in de toekomst onderdak bieden aan Kibeo en de twee basisscholen De Hoeksteen en OBS Wemeldinge. Die laatste zijn onlangs gefuseerd. Tegelijkertijd wordt ook de gymzaal aan de Kromomme vernieuwd.

Architectenbureau Frencken Scholl uit Maastricht mag de ontwerpen aanleveren. Zij zijn door middel van een Europese aanbestedingsprocedure geselecteerd. Met het tekenen van de overeenkomst ontwerptraject donderdag 25 januari, kan het bureau plannen uit gaan werken en ontwerpen aanleveren.

Het definitieve ontwerp wordt op zijn laatst in het najaar van 2024 verwacht. Daarna kan de aanbesteding ervan beginnen.

Bron: gemeente Kapelle 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Ter illustratie: mensen hand in hand.
Kamperland Noord-Beveland

Activisten Kamperland willen protesteren met 'menselijk lint'

2 juli, 2024

Donderdag neemt de gemeenteraad van Noord-Beveland een beslissing over het plan om het vakantiepark Beach Resort met 21 hectare uit te breiden. Eind mei heeft zich al een raadsmeerderheid vóór de uitbreiding afgetekend.

Door de toename van duurzame opwek zit nu ook Reimerswaal op slot.
Reimerswaal duurzame energie

Ook stroomnet Reimerswaal vol: Stedin zet in op flexibele teruglevering en cable pooling

2 juli, 2024

De netbeheerder roept daarom grootverbruikers op, om flexibel om te gaan met de teruglevering van stroom. Daarvoor krijgen ze betaald. Verder onderzoekt Stedin moe met tijdelijke technische oplossingen meer ruimte op het overvolle net te vinden is.

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Goes

Woningen Goes gesloten na drugsvondst

2 juli, 2024

Twee woningen in Goes-Zuid zijn maandag op last van burgemeester Cees van den Bos voor een periode van drie maanden gesloten. In mei werden in de woningen aan de Berkenstraat en Buys Ballotstraat bij controles professionele hennepkwekerijen ontdekt.

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024

1 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

brassband Excelsior in de tuin van het Jachthuis
Goes Kloetinge

Tuinconcert Brassband Excelsior populair

1 juli, 2024

Tientallen bezoekers genoten zondagmorgen van het traditionele tuinconcert van Brassband Excelsior. Met het tuinconcert werd het brassbandseizoen muzikaal afgesloten. Het tuinconcert vond zoals gebruikelijk plaats in de tuin van het Jachthuis.

de SMWO duofiets
Goes SMWO

Samen eropuit met de duofiets

29 juni, 2024

SMWO zoekt fietsbuddy's; vrijwilligers die samen met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen eropuit gaan.

Opening van de brandweerkazerne.
Heinkenszand opening brandweerkazerne

BRANDWEERKAZERNE HEINKENSZAND FEESTELIJK GEOPEND

29 juni, 2024

De nieuwe brandweerkazerne aan de Guldenroedestraat in Heinkenszand is zaterdagmorgen feestelijk geopend. De opening wordt gecombineerd met een open dag.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiële tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.