Muziekschool Zeeland

Operakwartier 'de enige echte Polichinelle'

17 april, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES - Leerlingen van de Muziekschool Zeeland in Goes brengen vrijdagavond een mini-opera in de Westerkerk. De aanvang is 19.30 uur.

De Westerkerk staat vrijdagavond 19 april geheel in het teken van 'Opera en Solozang'. Onder leiding van zangdocente Johanna Ferdinand-Kerkhoff en componist Edward Ferdinand hebben de leerlingen van de Muziekschool Zeeland in Goes een mini-opera ingestudeerd die zij vrijdag ten gehore brengen.

De docente en componist hebben in korte tijd muzikale vorm gegeven aan een luchtige mini-opera, vandaar de naam Operakwartier. De titel van het Operakwartier is 'de enige echte Polichinelle', een knipoog naar één van de stukken uit het klassieke Théatre des Marionettes. Dit klassieke stuk werd voor het eerst opgevoerd in 1860.

De gewone burger staat centraal. Hij wordt door charlatans bedrogen, voorgelogen en geadviseerd te investeren in gebakken lucht. 'De enige echte Polichinelle' wordt uitgevoerd door de zangers van het Operakwartier. Zij hebben hard geoefend op de koor- en solopartijen van dit stuk.

Na de pauze brengen leerlingen van de zangdocente, op vleugel begeleidt door componist Edward Ferdinand, een gevarieerd programma.

Iedereen is van harte welkom in de Westerkerk aan de Westwal in Goes. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. De toegang is gratis. 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Dorpsbewoners van Schore luisteren naar de uitleg van Gemeentebelang-raadslid Jordy van Leeuwen.
Schore windmolens

'Windmolens zo hoog als de Euromast, daar zit het dorp niet op te wachten'

1 mei, 2024

De weerzin in Schore tegen de komst van twee grote windmolens is groot. Een protestbijeenkomst in dorpshuis 't Durpshart brengt dinsdagavond ruim tachtig inwoners op de been - ongeveer éénvijfde van de bevolking van Schore.

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP
's-Heerenhoek hertenkamp

BEWONERS ’S-HEERENHOEK ZORGEN VOORTAAN VOOR HERTENKAMP

1 mei, 2024

Twee bewoners van ’s-Heerenhoek, Elina Janse en René Ars, gaan de zorg voor het hertenkamp daar op zich nemen. Woensdag tekenden zij samen met wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele de overdracht.

De Goederenloods in Goes.
Dag van de Arbeid 1 mei

PvdA/GroenLinks Zeeland presenteert 1 mei in Goes 'links spoorboekje'

30 april, 2024

Tijdens de bijeenkomst presenteren PvdA/GL-Stateleden Ralph van Hertum en Ernst Jonker hun 'spoorboekje' voor het linkse geluid in de Zeeuwse Staten, de komende drie jaar.

KWADENDAMME HEET TWEE WEKEN LANG ‘BLUESTOWN’
Kwadendamme Bluesfestival

KWADENDAMME HEET TWEE WEKEN LANG ‘BLUESTOWN’

30 april, 2024

Wethouder Marga van de Plasse heeft woensdag het nieuwe naambord van Kwadendamme onthuld: Bluestown. Het bord is gemaakt vanwege de dertigste editie van het Bluesfestival dat op 10 en 11 mei gehouden wordt.

gaslucht waargenomen bij voormalig hotel in Goes
112 nieuws Goes

Opvanglocatie Goes ontruimd na gaslucht

30 april, 2024

De bewoners van de noodopvanglocatie in Goes hebben deze dinsdagmorgen moeten verlaten vanwege een gaslucht. De brandweer en werknemers van energiebedrijf DNWG hebben diverse metingen verricht.

De windmolens aan de Schoorse Zeedijk worden vervangen door grotere exemplaren met meer opbrengst.
Schore Hansweert

Schore vreest overlast windmolens, college vraagt advies GGD

30 april, 2024

Vanavond houdt oppositiepartij Gemeentebelang Kapelle een informatiebijeenkomst voor bezorgde omwonenden, in het dorpshuis van Schore.

Culturele Agenda t/m zondag 5 mei 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 5 mei 2024

29 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Skate-Event Wemeldinge
Kapelle Wemeldinge

Skate-Event Wemeldinge

28 april, 2024

Op zaterdag 18 mei wordt samen met Skateland Rotterdam een skate-evenement georganiseerd aan de Chezeeweg in Wemeldinge. Van 13:00 tot 17:00 uur kun je skaten, BMX’en, steppen en skateboarden.