Speel-o-theek De Schatkist

OPNIEUW BUITENSPEELDAG VAN DE SCHATKIST IN KAPELLE

7 juni, 2024

door: onze correspondent Chantal Slijkhuis

KAPELLE – Speel-o-theek De Schatkist heeft voor de dertiende keer een buitenspeeldag georganiseerd. Die vindt plaats op woensdag 12 juni van 13.30 tot 16.00 uur aan het Fruithof in Kapelle.

De Schatkist bestaat 42 jaar en is de enige speel-o-theek in Zeeland. Wie lid is kan uit meer dan drieduizend stukken speelgoed kiezen om te lenen. Ruim driehonderd gezinnen zijn al lid. Zij komen niet alleen uit Kapelle, maar ook uit Vlissingen en van buiten Zeeland.

BUITENSPEELDAG

Voor alle leeftijden is er tijdens de buitenspeeldag plezier te beleven. Er is een springkussen, een panna-kooi en heel veel buitenspeelgoed. Voor iedereen is er ook iets lekkers. De toegang is gratis. Voorgaande jaren kwamen er rond de honderdtwintig kinderen spelen. De organisatie hoopt ook deze keer op een zonnige dag.

VRIJWILLIGERS

Om de kosten van het lenen van speelgoed laag te houden werken er bij speel-o-theek alleen vrijwilligers. Zij draaien een dagdeel in de drie weken een dienst. Annet Houtekamer van De Schatkist vindt het dankbaar werk. Op deze manier kunnen kinderen spelen met leuk speelgoed, ook als ouders een kleine beurs hebben.

Kijk voor meer informatie over de buitenspeeldag en het werk van De Schatkist op:

https://speelotheekdeschatkist.nl/


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.