opsporingsdiensten aan de zeedijk bij Rilland
opsporingsdiensten aan de zeedijk bij Rilland HV Zeeland

Opnieuw grote partij cocaïne onderschept

19 november, 2023

door: Marcel Steenbakker

RILLAND - Is Zeeland verworden tot dé narco-provincie van Nederland? Opsporingsdiensten hebben opnieuw een grote lading cocaïne onderschept. Ditmaal aan de oever van de Westerschelde bij Rilland. 

Eind van de morgen kwamen politie, douane en Koninklijke Marechaussee in actie langs de oever van de Westerschelde tussen Waarde en Rilland. Aanleiding voor de actie was een verdachte situatie zondagnacht op de Westerschelde.

Een kleine boot kwam gevaarlijk dicht in de buurt van een zeeschip. Vervolgens zag de douane het bootje koers zetten naar het Zeeuws-Vlaamse dorp Paal. Toen de douane actie ondernam verdween het bootje weer de Westerschelde op.

Het bootje werd door de waterpolitie zondagmorgen aangetroffen op het slik bij het Verdronken Land van Saeftinghe. De boot bleek verlaten. Naar de opvarenden is een tijdlang gezocht maar niemand is aangetroffen.

Even later werden bij de zeedijk bij Rilland pakketten cocaïne gevonden. In totaal is 980 kilo van de drug geborgen met een straatwaarde van 73,5 miljoen euro. Het Team Bijzondere Bijstand heeft de drugs afgevoerd.

Het was de tweede grote vangst in één week tijd nadat eerder in de haven van Vlissingen-Oost ruim 3200 kilo cocaïne gevonden werd.

Bron: HV Zeeland  


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.