opsporingsdiensten aan de zeedijk bij Rilland
opsporingsdiensten aan de zeedijk bij Rilland HV Zeeland

Opnieuw grote partij cocaïne onderschept

19 november, 2023

door: Marcel Steenbakker

RILLAND - Is Zeeland verworden tot dé narco-provincie van Nederland? Opsporingsdiensten hebben opnieuw een grote lading cocaïne onderschept. Ditmaal aan de oever van de Westerschelde bij Rilland. 

Eind van de morgen kwamen politie, douane en Koninklijke Marechaussee in actie langs de oever van de Westerschelde tussen Waarde en Rilland. Aanleiding voor de actie was een verdachte situatie zondagnacht op de Westerschelde.

Een kleine boot kwam gevaarlijk dicht in de buurt van een zeeschip. Vervolgens zag de douane het bootje koers zetten naar het Zeeuws-Vlaamse dorp Paal. Toen de douane actie ondernam verdween het bootje weer de Westerschelde op.

Het bootje werd door de waterpolitie zondagmorgen aangetroffen op het slik bij het Verdronken Land van Saeftinghe. De boot bleek verlaten. Naar de opvarenden is een tijdlang gezocht maar niemand is aangetroffen.

Even later werden bij de zeedijk bij Rilland pakketten cocaïne gevonden. In totaal is 980 kilo van de drug geborgen met een straatwaarde van 73,5 miljoen euro. Het Team Bijzondere Bijstand heeft de drugs afgevoerd.

Het was de tweede grote vangst in één week tijd nadat eerder in de haven van Vlissingen-Oost ruim 3200 kilo cocaïne gevonden werd.

Bron: HV Zeeland  


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.