integrale controle horeca in Reimerswaal
integrale controle horeca in Reimerswaal Pixabay

Overtredingen geconstateerd bij integrale controle horeca in Reimerswaal

28 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal heeft samen met de Arbeidsinspectie, RUD (Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de politie controles uitgevoerd bij horecabedrijven. Tijdens de integrale controle welke vrijdag 23 februari gehouden werd kwamen een aantal overtredingen aan het licht.

Tijdens de controle is onder meer gekeken of de horeca activiteiten in overeenstemming zijn met de daarvoor afgegeven vergunningen, de Alcoholwet, Algemene Plaatselijke Verordening, voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden. Volgens burgemeester José van Egmond zijn meerdere overtredingen geconstateerd.

De overtredingen liepen uiteen van het niet in bezit hebben van allergenen lijsten, hygiënische overtredingen, de Wet Arbeid Vreemdelingen, Warenwet, Alcoholwet en het nuttigen van alcohol in een inrichting zonder de daarvoor benodigde vergunning.

Veilig en gezond horeca klimaat

De Reimerswaalse burgemeester benadrukt dat regelmatige integrale controles bijdragen aan een veilig en gezond klimaat in de horeca. Het is de taak van de overheid om erop toe te zien dat de wet- en regelgeving nageleefd wordt. Door samenwerking van verschillende diensten met verschillende bevoegdheden is het mogelijk om locaties in één keer te controleren.

Misstanden in de horeca in de gemeente Reimerswaal kunnen bij de gemeente gemeld worden via de app Fixi of via het telefoonnummer 0113-395000.

Bron: gemeente Reimerswaal

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Slot Maalsteede
Kapelle wandeltocht kastelen

LANGS DE KASTELEN VAN KAPELLE

29 mei, 2024

Heemkundige Kring de Bevelanden heeft voor zaterdag 1 juni een rondwandeling door Kapelle op de rol staan. Die start vanuit de Hervormde Kerk aan het Kerkplein en voert langs verschillende historische plekken van het dorp.

dodelijk ongeval bij Kapelle
112 nieuws A58

File A58 bij Kapelle als gevolg van dodelijk ongeval

29 mei, 2024

Woensdagmorgen ontstond in de ochtendspits een file van enkele kilometers na een dodelijk, eenzijdig ongeval. Een chauffeur van een bedrijfsvoertuig reed richting Kruiningen toen hij vlak voor de Vlaketunnel van de weg raakte.

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen
Reimerswaal evenementenbeleid

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen

28 mei, 2024

Stevige woorden van burgemeester José van Egmond aan de Reimerswaalse raad. Zij kan én wil geen raadsopdracht uitvoeren om de wet te omzeilen, ten gunste van één evenementenorganisator. Maar het beleid evalueren is geen probleem voor college én raad.

De teelt van sla, afbeelding ter illustratie.
PFAS volkstuinen Kruiningen

Wethouder vraagt raad om geduld bij PFAS-volkstuin: 'Geen overhaaste beslissingen'

28 mei, 2024

Wethouder Nico van der Hoest vraagt de Reimerswaalse raad om geduld, bij het onderzoek naar de vervuilde grond bij de volkstuinen in Kruiningen. "Er zit een kostenplaatje aan vast."

De zes inwoners met burgemeester Jansen op de Haar en raadslid Hage.
Kapelle lokaal bestuur

Gemeente beloont betrokken Kapellenaren met appeltaart

28 mei, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en raadslid Maarten Hage (CDA) hebben dinsdagavond vóór de raadsvergadering appeltaarten uitgereikt aan enkele mensen die onlangs een vragenlijst hebben ingevuld over gemeentelijke dienstverlening. 

Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald.
Reimerswaal restafval

Minder openbare afvalbakken in Reimerswaal: 'Niet altijd duurzaam'

28 mei, 2024

Openbare afvalbakken zijn niet altijd duurzaam en passen niet meer in het afvalbeleid van de gemeente Reimerswaal. Daarom zijn twee blikvangers Kruiningen en andere afvalbakken op straat weggehaald.

De huidige gevel van het gemeentehuis wordt vernieuwd én verduurzaamd.
Reimerswaal gemeentehuis

Gemeentehuis Reimerswaal krijgt facelift: 'We kunnen er weer járen mee vooruit'

28 mei, 2024

De gemeenteraad gaat dinsdagavond unaniem akkoord met een verbouwings- en uitbreidingsplan van 3,5 miljoen euro. Daarmee komt er voldoende ruimte voor de medewerkers én wordt het gebouw verduurzaamd.

De hand op de knip... Reimerswaal wil de oplopende zorgkosten in de hand houden.
Reimerswaal begroting

Reimerswaal wil rem op zorguitgaven: 'Geen geld meer over de balk'

28 mei, 2024

Financieel wethouder Nico van der Hoest wil duidelijkheid over de bestedingen en hij heeft sterke vermoedens "dat er nu zorggeld over de balk gaat."