meerdere eenheden van de brandweer zijn ter plaatse
meerdere eenheden van de brandweer zijn ter plaatse HV Zeeland

Persoon gewond door gevaarlijke stoffen Kamperland

6 juli, 2023

door: Marcel Steenbakker

KAMPERLAND - Een persoon is donderdagmiddag onwel geworden nadat deze in contact was gekomen met gevaarlijke stoffen. De gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen nadat twee stoffen abusievelijk met elkaar gemengd werden tijdens onderhoud in een technische ruimte van een hotel.  

De brandweer van Kamperland werd omstreeks 13.30 uur opgeroepen voor een noodsituatie bij een hotel aan de Patrijzenlaan. Ook een ambulance werd naar het hotel gestuurd. Uit onderzoek bleek dat een persoon onwel geworden was nadat deze in contact was gekomen met een gevaarlijke stof. Daarop werd een adviseur van gevaarlijke stoffen opgeroepen. Ook een Mobiel Medisch Team werd gealarmeerd maar deze zijn bij Kortgene teruggekeerd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is er iets mis gegaan tijdens onderhoud in een technische ruimte van het hotel. Hier zouden twee stoffen met elkaar gemengd zijn waarna als een reactie een gevaarlijke stof vrijkwam. Om welke stof het gaat is nog niet bekend gemaakt.

De onwel geworden persoon is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verkeerscontrole bij het Tiendenplein Goes
112 nieuws Goes

Grote verkeerscontrole Goes

15 september, 2024

Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het Tiendenplein in Goes. Bestuurders en hun voertuigen werden op verschillende punten gecontroleerd.

de zwaar beschadigde scooter
112 nieuws Reimerswaal

Scooter zat vast tussen de rails

14 september, 2024

Een scooterrijder is zaterdagnacht met de schrik vrijgekomen nadat hij in botsing kwam met een trein. Het ongeval gebeurde net buiten NS-station Kruiningen-Yerseke. Onderzoek wees uit dat de scooter vast was komen te zitten tussen de rails.