De locatie op de hoek Postweg en Oostambachtsweg
De locatie op de hoek Postweg en Oostambachtsweg gemeente Kapelle

Tweede opvanglocatie Oekraïners Kapelle komt aan Postweg

14 november, 2023

door: Han Verbeem


Audio: Burgemeester Jansen op de Haar, over de plannen voor de tweede opvanglocatie.

KAPELLE - De gemeente Kapelle krijgt een tweede opvang voor Oekraiense vluchtelingen; naast de bestaande locatie aan de Wemeldingse Zandweg in Wemeldinge komt er nu ook een onderkomen voor 70 vluchtelingen aan de rand van het dorp Kapelle. Donderdagavond heeft het college de plannen aan de Kapelse gemeenteraad gepresenteerd. Er is wel een voorwaarde: het nu lopende haalbaarheidsonderzoek moet wél gunstig uitpakken.

Kapelle heeft vanaf het volgende jaar de verplichting om voor in totaal 115 vluchtelingen binnen de gemeente opvang te regelen. Gedurende de afgelopen zomer is overleg geweest met de grondeigenaar van de boomgaard op de hoek Postweg en Oostambachtweg. De units en percelen worden gehuurd voor een periode van drie jaar, waarbij verlening mogelijk is. "Na afloop van de huurperiode moet het terrein weer in oude orde worden hersteld", aldus de toelichtende ambtenaar. Er bestaat wel een kans dat de eigenaar het dan zal gebruiken als mini-camping. "Maar dat kan nu feitelijk ook al, omdat het bestemmingsplan dit toestaat", legt hij uit.

Sloopwoningen

Het is een boomgaard aan de Postweg. De huidige eigenaar heeft daar zelf al eerder vluchtelingen ondergebracht. Momenteel wonen 34 vluchtelingen in sloopwoningen in Kapelle, maar die huizen zijn straks niet meer beschikbaar. Van deze groep is het al zeker dat ze overgaan naar de nieuwbouw. Het college verwacht op draagvlak vanuit het dorp. "De ervaring leert, dat overlast nauwelijks te verwachten is."


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.