popkoor Seaside Rendez-Vous in Theater de Mythe
popkoor Seaside Rendez-Vous in Theater de Mythe Streekomroep de Bevelanden

Popkoor Seaside Rendez-Vous laat zich van haar beste kant zien en horen

3 maart, 2024

Van onze redactie

GOES - Drie jaar hebben de leden van het Zeeuwse Popkoor Seaside Rendez-Vous geoefend op het repertoire van hun jongste show 'That's Life'. Het resultaat een kleurrijke show met meer dan alleen welbekende popklassiekers.

Zondagmiddag stromen de bezoekers Theater de Mythe binnen voor het optreden van Seaside Rendez-Vous. Het koor bestaat uit zestig zangers, zangeressen en een live band. Als het publiek de zaal binnenkomt ziet het foto’s van de koorleden, geprojecteerd op een groot scherm. In afwachting van het begin van het programma kunnen de toeschouwers op deze manier al een beetje kennismaken met de leden van het koor.

Kleurrijk

De stemming zit er bij het publiek meteen in als de zangers en zangeressen van achter uit de zaal binnenkomen en zingend onderweg gaan naar het podium. De show gaat van start met de in vrolijk gekleurde kostuums gestoken artiesten die meerstemmig liedjes zingen, als I’m coming out, van Diana Ross en Is she really going out with him, van Joe Jackson.

Alle liedjes worden van een mooie choreografie voorzien. Regelmatig verwisselen de leden van het koor van kleding. De kleurige pakken worden verwisseld voor glittershirts en broeken.

Ook allerlei accessoires, zoals bloemen, lampjes, brillen en de special effects, vuurwerk fonteinen en de belichting, zorgen er voor dat er veel te zien en te genieten is voor het publiek. Er volgt een discomedley met nummers als Boogie wonderland en Disco inferno.

Eerbetoon

Na de pauze zijn alle zangers en zangeressen in het zwart gekleed en zingen hun versie van Bohemian rhapsody van Queen. Zij brengen een moment een speciaal eerbetoon aan een lid van het koor die is overleden.

Leden van het popkoor brengen een eerbetoon aan een overleden koorlid

Na dit eerbetoon worden nog nummers van Fleedwood Mac en Kate Bush gezongen en het optreden wordt afgesloten met Fame van Irene Cara. 

Voorbereiding

Het heeft drie jaar geduurd om deze wervelende show te maken. Het kiezen van het repertoire, de choreografie, de kleding, de belichting en speciale effecten om een spetterende show te kunnen neerzetten, kost veel tijd. De leden van Seaside Rendez-Vous zijn betrokken en enthousiast om energie te steken in het neerzetten van een mooie show. Dat betekent participeren in de verschillende commissies die zich bezighouden met de repertoirekeuze, kledingkeuze enz. Dat die inzet gewaardeerd wordt, is zondagmiddag wel gebleken.

De vaste begeleidingsband van Popkoor Seaside Rendez-Vous

Seaside Rendez-Vous legt de lat hoog. Aspirant koorleden moeten auditie doen. Frank de Vreeze, al zestien jaar de dirigent van Seaside Rendez-Vous, zou graag zien dat zich wat meer mannen zouden aandienen om lid te worden. Het feit dat er al leden zijn die al meer dan twintig jaar lid van het koor zijn, geeft wel aan dat zij veel plezier ervaren in het beoefenen van de zangkunst en de muziek.

Zierikzee

Wie de show in Theater de Mythe in Goes gemist heeft krijgt zaterdag 13 april nog een kans. Dan is Popkoor Seaside Rendez-Vous met 'That's Life' te zien in de Nieuwe Kerk in Zierikzee, aanvang 20.00 uur. Meer informatie hierover op de website van het popkoor.

Tekst en foto's: Ineke Schouwenaar


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de SMWO duofiets
Goes SMWO

Samen eropuit met de duofiets

29 juni, 2024

SMWO zoekt fietsbuddy's; vrijwilligers die samen met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen eropuit gaan.

Opening van de brandweerkazerne.
Heinkenszand opening brandweerkazerne

BRANDWEERKAZERNE HEINKENSZAND FEESTELIJK GEOPEND

29 juni, 2024

De nieuwe brandweerkazerne aan de Guldenroedestraat in Heinkenszand is zaterdagmorgen feestelijk geopend. De opening wordt gecombineerd met een open dag.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiële tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.

auto te water in Kamperland
112 nieuws Noord-Beveland

Auto te water in Kamperland

27 juni, 2024

De brandweer van Kamperland is donderdagmiddag uitgerukt voor een auto die te water was geraakt. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder vergeten was de auto op de handrem te zetten. Er zaten geen inzittenden in het voertuig.

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.