popkoor Seaside Rendez-Vous
popkoor Seaside Rendez-Vous Popkoor Seaside Rendez-Vous

Popkoor Seaside Rendez-Vous; facetten van het leven bezongen

4 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES – Popkoor Seaside Rendez-Vous trekt het theater in met hun nieuwe show ‘That’s Life’. Op zaterdag 2 en zondag 3 maart staat het koor in theater De Mythe en worden in ruim twee uur alle facetten van het leven bezongen. Een spectaculaire show met zang, voordrachten en effecten.

Nederland kent een rijke koorcultuur. Ruim 10% van de bevolking is lid van een koor en dat maakt dat er meer koorleden zijn dan bijvoorbeeld voetballers. Koren worden vaak geassocieerd met een kerk of geloofsgemeenschap. Een associatie die niet helemaal correct is. Koren zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Populair is het popkoor; een groep mensen die samen populaire liedjes (popsongs) ten gehore brengen.

Popkoor Seaside Rendez-Vous

In 2002 werd popkoor Seaside Rendez-Vous opgericht. Een koor met ruim 60 leden die allen afkomstig zijn uit Zeeland. Het koor repeteert één keer in de week in De Vroone in Kapelle. Popkoor Seaside Rendez-Vous onderscheidt zich van veel andere koren doordat ze een eigen begeleidingsband heeft. Naast samenzang zijn de koorleden onderling ook op ander gebied betrokken en worden vriendschappen gevormd. De leden variëren in leeftijd; van jong volwassen tot 60+.

De naam van het koor is ontleend aan het gelijknamige nummer van de Britse rockformatie Queen. Het nummer is terug te vinden op het Queen-album A Night At The Opera uit 1975. De toenmalige dirigent van het popkoor was verslingerd aan het nummer en koos deze titel als naam voor het popkoor.

Showcase ‘That’s Life’

Het koor treedt regelmatig op en komt periodiek met een eigen show waarin alle liedjes gekozen worden rond een bepaald thema. In de nieuwste show ‘That’s Life’ worden alle facetten van het leven bezongen. Het belooft een wervelende show te worden van tweeëneenhalf uur met zang, speciale effecten en voordrachten.

Er is hard gewerkt om een mooie show te maken die tot een ieders verbeelding spreekt. In een studiogesprek vertelt bestuurslid Mario Elmendorp vol passie over het koor en de aanstaande show. Speciale effecten als low smoke, sparklers en geisers en een speciale gast die tijdens de costume-change (het wisselen van kleding) het publiek vermaakt met voordrachten.

De show is zaterdag 2 maart in theater de Mythe in Goes te zien in een soireevoorstelling die begint om 20.00 uur en zondag 3 maart, eveneens in De Mythe, in een matineevoorstelling die begint om 14.30 uur. Kaarten zijn online via de website van het popkoor te bestellen of telefonisch via 06-15635372.

Mannenstemmen

Mario ziet graag nog wat mannen die de mannenstemmen komen versterken. Het koor heeft momenteel een 'overwicht' van vrouwenstemmen. Een mooie bas of bariton is meer dan welkom. Het popkoor kan dus nog nieuwe leden gebruiken. Geïnteresseerd? Meer informatie vindt je op de website van Popkoor Seaside Rendez-Vous.

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

voorbeeld professionele hennepkwekerij
112 nieuws Goes

Woningen Goes gesloten na drugsvondst

2 juli, 2024

Twee woningen in Goes-Zuid zijn maandag op last van burgemeester Cees van den Bos voor een periode van drie maanden gesloten. In mei werden in de woningen aan de Berkenstraat en Buys Ballotstraat bij controles professionele hennepkwekerijen ontdekt.

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m 6 juli 2024

1 juli, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

brassband Excelsior in de tuin van het Jachthuis
Goes Kloetinge

Tuinconcert Brassband Excelsior populair

1 juli, 2024

Tientallen bezoekers genoten zondagmorgen van het traditionele tuinconcert van Brassband Excelsior. Met het tuinconcert werd het brassbandseizoen muzikaal afgesloten. Het tuinconcert vond zoals gebruikelijk plaats in de tuin van het Jachthuis.

de SMWO duofiets
Goes SMWO

Samen eropuit met de duofiets

29 juni, 2024

SMWO zoekt fietsbuddy's; vrijwilligers die samen met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen eropuit gaan.

Opening van de brandweerkazerne.
Heinkenszand opening brandweerkazerne

BRANDWEERKAZERNE HEINKENSZAND FEESTELIJK GEOPEND

29 juni, 2024

De nieuwe brandweerkazerne aan de Guldenroedestraat in Heinkenszand is zaterdagmorgen feestelijk geopend. De opening wordt gecombineerd met een open dag.

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL
Borsele Kadernota 2025-2028

BORSELE: FINANCIEEL WERK AAN DE WINKEL

27 juni, 2024

De financiële tekorten van de gemeente Borsele lopen de komende jaren flink op. En dat de burgers daar wat van gaan merken, lijkt niet te voorkomen.

auto te water in Kamperland
112 nieuws Noord-Beveland

Auto te water in Kamperland

27 juni, 2024

De brandweer van Kamperland is donderdagmiddag uitgerukt voor een auto die te water was geraakt. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder vergeten was de auto op de handrem te zetten. Er zaten geen inzittenden in het voertuig.

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.