popkoor Seaside Rendez-Vous
popkoor Seaside Rendez-Vous Popkoor Seaside Rendez-Vous

Popkoor Seaside Rendez-Vous; facetten van het leven bezongen

4 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES – Popkoor Seaside Rendez-Vous trekt het theater in met hun nieuwe show ‘That’s Life’. Op zaterdag 2 en zondag 3 maart staat het koor in theater De Mythe en worden in ruim twee uur alle facetten van het leven bezongen. Een spectaculaire show met zang, voordrachten en effecten.

Nederland kent een rijke koorcultuur. Ruim 10% van de bevolking is lid van een koor en dat maakt dat er meer koorleden zijn dan bijvoorbeeld voetballers. Koren worden vaak geassocieerd met een kerk of geloofsgemeenschap. Een associatie die niet helemaal correct is. Koren zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Populair is het popkoor; een groep mensen die samen populaire liedjes (popsongs) ten gehore brengen.

Popkoor Seaside Rendez-Vous

In 2002 werd popkoor Seaside Rendez-Vous opgericht. Een koor met ruim 60 leden die allen afkomstig zijn uit Zeeland. Het koor repeteert één keer in de week in De Vroone in Kapelle. Popkoor Seaside Rendez-Vous onderscheidt zich van veel andere koren doordat ze een eigen begeleidingsband heeft. Naast samenzang zijn de koorleden onderling ook op ander gebied betrokken en worden vriendschappen gevormd. De leden variëren in leeftijd; van jong volwassen tot 60+.

De naam van het koor is ontleend aan het gelijknamige nummer van de Britse rockformatie Queen. Het nummer is terug te vinden op het Queen-album A Night At The Opera uit 1975. De toenmalige dirigent van het popkoor was verslingerd aan het nummer en koos deze titel als naam voor het popkoor.

Showcase ‘That’s Life’

Het koor treedt regelmatig op en komt periodiek met een eigen show waarin alle liedjes gekozen worden rond een bepaald thema. In de nieuwste show ‘That’s Life’ worden alle facetten van het leven bezongen. Het belooft een wervelende show te worden van tweeëneenhalf uur met zang, speciale effecten en voordrachten.

Er is hard gewerkt om een mooie show te maken die tot een ieders verbeelding spreekt. In een studiogesprek vertelt bestuurslid Mario Elmendorp vol passie over het koor en de aanstaande show. Speciale effecten als low smoke, sparklers en geisers en een speciale gast die tijdens de costume-change (het wisselen van kleding) het publiek vermaakt met voordrachten.

De show is zaterdag 2 maart in theater de Mythe in Goes te zien in een soireevoorstelling die begint om 20.00 uur en zondag 3 maart, eveneens in De Mythe, in een matineevoorstelling die begint om 14.30 uur. Kaarten zijn online via de website van het popkoor te bestellen of telefonisch via 06-15635372.

Mannenstemmen

Mario ziet graag nog wat mannen die de mannenstemmen komen versterken. Het koor heeft momenteel een 'overwicht' van vrouwenstemmen. Een mooie bas of bariton is meer dan welkom. Het popkoor kan dus nog nieuwe leden gebruiken. Geïnteresseerd? Meer informatie vindt je op de website van Popkoor Seaside Rendez-Vous.

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."