Praktisch Verkeersexamen Goes
Praktisch Verkeersexamen Goes Pixabay

PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN VOOR RUIM 300 BASISSCHOOLLEERLINGEN

31 mei, 2023

door: Marcel Steenbakker

GOES - Woensdag 31 mei en donderdag 1 juni nemen ruim 300 basisschoolleerlingen van 14 scholen deel aan het Praktisch Verkeersexamen. Een deel van hen gaat na de zomervakantie actief deelnemen aan het verkeer onderweg van en naar het voortgezet onderwijs.

Ze hebben ervoor geoefend en een enkeling heeft nog even op het laatste moment een poetsdoek over de fiets gehaald. De tweewieler moet er spik en span uitzien voor het Praktisch Verkeersexamen. 342 Goese basisschoollerlingen nemen deel aan de 25e editie van het examen.

Wegwijs in het verkeer

Het is best een reuzenstap voor sommigen. Zonder begeleiding gaan veel van de basisschoolleerlingen na de zomervakantie dagelijks op de fiets naar school. Goede kennis van het verkeer is daarvoor een absolute 'must'. Al 25 jaar wordt in Goes het Praktisch Verkeersexamen afgenomen. Voorwaarde voor deelname is dat je fiets voldoet aan alle wettelijke eisen en geen mankementen vertoond. Een eerste vereiste om wegwijs in het verkeer te worden.

Parcours

De deelnemers aan het examen rijden een vooraf uitgezet parcours door Goes. Start en finish zijn bij de Hollandse Hoeve. De rit voert de kinderen door verschillende wijken van de stad. Onderweg zijn knooppunten waar de kinderen beoordeeld worden op hun weggedrag. Hier wordt gekeken naar situaties als voorrang verlenen, het op een correcte manier richting aangeven of het stoppen voor een rood stoplicht.

Het doel van het Praktisch Verkeersexamen is scholieren wegwijs te maken en op een veilige manier deel te laten nemen in het verkeer.

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.