De Goederenloods in Goes.
De Goederenloods in Goes.

PvdA/GroenLinks Zeeland presenteert 1 mei in Goes 'links spoorboekje'

30 april, 2024

door: Han Verbeem

GOES - PvdA en GroenLinks houden deze avond een gezamenlijke 1 Mei-bijeenkomst in Goes. Tijdens de bijeenkomst presenteren PvdA/GL-Stateleden Ralph van Hertum en Ernst Jonker hun 'spoorboekje' voor het linkse geluid in de Zeeuwse Staten, de komende drie jaar. De locatie voor de viering is daarom gekozen voor de Goederenloods, op het terrein van Stoomtrein Goes-Borsele.

Op de eerste mei staan progressieve partijen en organisaties stil bij de internationale Dag van de Arbeid. De 1 Mei-bijeenkomst in Goes is niet alleen bedoeld voor leden van PvdA en GroenLinks, maar voor iedereen die de sociaaldemocratie maar ook arbeidersbeweging een warm hart toedraagt - benadrukt Van Hertum. Het provinciale spoorboekje van PvdA/GroenLinks gaat niet alleen over openbaar vervoer en mobilteit maar ook over andere aandachtspunten zoals wonen, klimaat, energie en werkgelegenheid. In totaal komen tien beleidsspeerpunten van PvdA/GroenLinks deze avond aan de orde.

Informeel

Het is vooral een informele bijeenkomst, zegt Ralph van Hertum, waarbij de bezoekers onder genot van een drankje en een hapje van gedachten kunnen wisselen met de twee Statenleden. "Want ook al zitten we niet meer in het college, we hebben als PvdA/GroenLinks nog het nodige in te brengen", aldus Van Hertum.

  • De 1 Mei-bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Locatie: Uitspanning de Goederenloods, Albert Plesmanweg 23, 4462 GC in Goes. Belangstellenden die deze bijeenkomst willen bijwonen, worden verzocht dit vooraf per mail bij de organisatie te melden.

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.