De Goederenloods in Goes.
De Goederenloods in Goes.

PvdA/GroenLinks Zeeland presenteert 1 mei in Goes 'links spoorboekje'

30 april, 2024

door: Han Verbeem

GOES - PvdA en GroenLinks houden deze avond een gezamenlijke 1 Mei-bijeenkomst in Goes. Tijdens de bijeenkomst presenteren PvdA/GL-Stateleden Ralph van Hertum en Ernst Jonker hun 'spoorboekje' voor het linkse geluid in de Zeeuwse Staten, de komende drie jaar. De locatie voor de viering is daarom gekozen voor de Goederenloods, op het terrein van Stoomtrein Goes-Borsele.

Op de eerste mei staan progressieve partijen en organisaties stil bij de internationale Dag van de Arbeid. De 1 Mei-bijeenkomst in Goes is niet alleen bedoeld voor leden van PvdA en GroenLinks, maar voor iedereen die de sociaaldemocratie maar ook arbeidersbeweging een warm hart toedraagt - benadrukt Van Hertum. Het provinciale spoorboekje van PvdA/GroenLinks gaat niet alleen over openbaar vervoer en mobilteit maar ook over andere aandachtspunten zoals wonen, klimaat, energie en werkgelegenheid. In totaal komen tien beleidsspeerpunten van PvdA/GroenLinks deze avond aan de orde.

Informeel

Het is vooral een informele bijeenkomst, zegt Ralph van Hertum, waarbij de bezoekers onder genot van een drankje en een hapje van gedachten kunnen wisselen met de twee Statenleden. "Want ook al zitten we niet meer in het college, we hebben als PvdA/GroenLinks nog het nodige in te brengen", aldus Van Hertum.

  • De 1 Mei-bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Locatie: Uitspanning de Goederenloods, Albert Plesmanweg 23, 4462 GC in Goes. Belangstellenden die deze bijeenkomst willen bijwonen, worden verzocht dit vooraf per mail bij de organisatie te melden.

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Noord-Beveland wil geen nieuw windmolenpark bij Kortgene.
Kortgene Noord-Beveland

Commotie over windmolens bij Kortgene: omgevingsbijeenkomst afgelast

15 mei, 2024

Een bijeenkomst voor omwonenden en mogelijke lokale investeerders, op 22 mei in dorpshuis De Stadsweide, is inmiddels afgelast. Wat blijft is onnodige commotie onder de bevolking, verzucht wethouder Adrie van der Maas.

brandweerdemonstratie tijdens de Jaarmarkt Borssele
Borsele Borssele

Borssele pakt uit met gezellige jaarmarkt

14 mei, 2024

Sport Vereniging Borssele (SVB) organiseert ieder jaar de Jaarmarkt Borssele. Een gezellige jaarmarkt met een zeer gevarieerd aanbod van kramen, demonstraties, spelen en meer. De jaarmarkt wordt zaterdag 18 mei gehouden op en rond het gezellige dorpsplein.

ongeluk op de A58 bij Goes
112 nieuws A58

14-jarige Middelburgse overleden na ongeval op A58 bij Goes

14 mei, 2024

De politie heeft dinsdagmorgen bevestigd dat een 14-jarige meisje uit Middelburg overleden is na het ongeluk van zondagavond op de A58 bij Goes. Bij dit ongeluk raakten 5 mensen gewond waaronder het meisje. Zij werd ernstig gewond met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De ingezette hulp heeft niet mogen baten.

MEEPRATEN EN DENKEN OVER TOEKOMST BINNENSTAD GOES
Goes Binnenstadsmarkt

MEEPRATEN EN DENKEN OVER TOEKOMST BINNENSTAD GOES

13 mei, 2024

Hoe kan de binnenstad van Goes aantrekkelijker gemaakt worden? In de Grote of Maria Magdalenakerk werd maandag de Binnenstadsmarkt gehouden. Gemeente en zo’n twintig ondernemers en instanties stonden er met ideeën en voorstellen.

Een gratis regenton? Waag dan deze week een gokje in Reimerswaal
Regenton Reimerswaal

Reimerswaal verloot deze week laatste 440 gratis regentonnen

13 mei, 2024

Wie in Reimerswaal woont en nog geen gratis regenton heeft bemachtigd, kan nu meedoen met de laatste uitdeelactie: deze week loopt de speciale loterij voor de 440 beschikbare exemplaren.

Culturele Agenda t/m zondag 19 mei 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 19 mei 2024

13 mei, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

In beweging blijven is voor ouderen extra belangrijk.
Vitaal Reimerswaal Lokaal Beweegakkoord

Vitaal Reimerswaal houd senioren in beweging: 'Geen luxe maar noodzaak'

13 mei, 2024

Woensdag 15 mei is de eerste bijeenkomst dit jaar van Vitaal Reimerswaal, in zaal De Meiboom in Krabbendijke. Na de zomer volgen er nog twee.

ongeluk A58 bij Goes
112 nieuws A58

Arrestatie na ernstig ongeval A58 bij Goes

13 mei, 2024

De politie heeft zondagavond een arrestatie verricht na een ernstig ongeval op de A58 bij Goes. Kort na 21.00 uur raakten drie auto's betrokken bij een aanrijding. Vijf personen raakten bij het ongeluk gewond waarvan één met ernstige verwondingen.