
Raadslid Michiel Visser (32) wil geen 'tweede Andries' zijn
24 juli, 2023
door: Han Verbeem
KRABBENDIJKE - Michiel Visser (32) is sinds vorige maand de opvolger van Andries Jumelet in de gemeenteraad van Reimerswaal. Michiel wil geen 'tweede Andries' worden - maar juist zijn éigen gezicht laten zien in de raad. "Ik ben een echte verbinder. En daarmee kan ik in de oppositie van betekenis zijn."
Michiel Visser is geboren en getogen in Krabbendijke -waar hij nog steeds woont- en werkt bij Limagrain in Rilland. Het raadslidmaatschap is onverwacht op zijn pad gekomen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 stond hij als vierde op de kieslijst van ChristenUnie in Reimerswaal, vlak na Barbara van den Bogaerdt-Verploegh Chassé. Met twee zetels voor de ChristenUnie leek voor Visser een plaats in de Reimerswaalse raad ver weg. Maar Andries besloot dit voorjaar na bijna dertig jaar het voor gezien te houden in de politiek, en voor Barbara was dit een mooie samenloop van omstandigheden." Na gesprekken met het partijbestuur en de fractie besloot hij 'ja' te zeggen tegen de functie.
Provincie
Voor Michiel is het raadswerk nieuw. Wel heeft hij politieke ervaring opgedaan bij in de provincie, als fractiemedewerker van de Zeeuwse Statenfractie van ChristenUnie. "Het is toch heel ander werk", zegt hij. Gemeenteraadspolitiek staat dicht op de samenleving. "De mensen die je op straat tegenkomt, spreken je aan over problemen en kwesties die hen persoonlijk raken." Hj wil vooral een bereikbaar raadslid zijn - "geen politiek op afstand"- en een stem geven aan de inwoners.
Bewuste keuze
Als belijdend christen, zijn voor Michiiel de Bijbelse waarden belangrijk bij de invulling van het raadslidmaatschap - benadrukt hij - waarbij de Bijbel hem inspireert en hij de steun van God ervaart. "De keuze voor de ChristenUnie is daarmee een bewuste keuze", benadrukt hij. "Want uiteindelijk doe ik dit werk immers niet geheel op eigen kracht."
Verbinder
Zijn voorganger Andries Jumelet was een echte politieke strijder, en de vertolker van het Zeeuwse protest tegen de pfas-vervuiling van de Westerschelde. Ook bij de discussie over de ontsluitingsweg voor Yerseke stond hij op de barricades. Maar Michiel Visser wil vooral een verbinder zijn, en de samenwerking zoeken met andere fracties - oppositie én coaltie. En wat pfas en andere dossiers betreft? "Tijdens het zomereces ga ik met Huib om te tafel zitten en verdelen we de onderlinge taken, maar dit blijft natuurlijk onder de aandacht voor de ChristenUnie", zegt hij. De nieuwe Omgevingswet, die per 1 januari aanstaande ingaat, heeft in elk geval zijn belangstelling: "Ruimtelijke ordening spreekt mij wel aan."
Deel dit artikel
Lees ook

Basisschool De Linge strijdt mee in de Zeeuwse E-waste Race
4 april, 2025
De E-waste Race is in volle gang. Tien basisscholen in Zeeland doen vier weken lang mee om zoveel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. Eén van de deelnemers is basisschool De Linge uit Kapelle-Biezelinge.

Drive-in bioscoop Hoedekenskerke: een derde van de kaarten al weg
3 april, 2025
De Dorpsraad van Hoedekenskerke heeft voor zaterdag 12 april een bijzondere bioscoopvoorstelling gepland in de haven van het dorp. Het wordt een drive-in bioscoop en de film die gedraaid wordt is De Slag om de Schelde. Een derde van het aantal kaarten is inmiddels weg.

Raad Reimerswaal blij met éigen burgemeester: 'Hij is van hier, en dat merk je'
3 april, 2025
Voor Jan Luteijn, geboren en getogen in Krabbendijke, voelt het als een soort van thuiskomen. Gisterenavond is hij in de raadszaal in Kruiningen beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal

Reis door de tijd met Stoomtrein Goes-Borsele
2 april, 2025
De Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) brengt de geschiedenis van de stoomtrein weer tot leven in het nieuwe project Jouw Reis. Dit initiatief, in samenwerking met diverse stoomtreinorganisaties in Nederland, heeft als doel de rijke geschiedenis van de stoomtrein op een interactieve manier over te brengen.

OUDERS LEERLINGEN KRUININGSE SCHOOL VOELEN ZICH NIET GEHOORD
1 april, 2025
Boosheid, teleurstelling en een gebrek aan erkenning. Die gevoelens overheersen bij de ouders die melding deden bij openbare basisschool de Voorhoute in Kruiningen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door leerlingen onderling. De school heeft in hun ogen onvoldoende gedaan om de veiligheid te herstellen na diverse verontrustende meldingen. Dit heeft ertoe geleid dat zestien kinderen van school zijn gehaald én dat de ouders gezamenlijk een klacht hebben ingediend bij de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs.