Bewegen en bezig zijn houdt mensen langer fit.
Bewegen en bezig zijn houdt mensen langer fit. pixabay

Reimerswaal krijgt 1,6 miljoen voor actieplan gezond leven

7 november, 2023

Van onze redactie

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal krijgt ruim 1,6 miljoen euro voor een gezonde samenleving. De in oktober ingediende aanvraag is goedgekeurd, bevestigt wethouder Ad Meeuwsen. De komende vier jaar ontvangt Reimerswaal van het Rijk telkens 420.000 euro uit de zogeheten GALA-gelden: het Gezond en Actief Leven Akkoord.

In lijn met het nationale beleid wil ook gemeente Reimerswaal werken aan een gezonde generatie in 2040, aldus wethouder Ad Meeuwsen. Reimerswaal heeft daarom de afgelopen maanden intensief gewerkt aan een plan van aanpak, zegt Meeuwsen. Dit plan omvat verschillende thema's zoals eenzaamheid, sport en beweging, mantelzorg, gezonde voeding en een gezonde leefomgeving.

Meedoen

Het is van groot belang dat de inwoners actief meedoen, benadrukt de wethouder. "Daarom zal de gemeente actief de inwoners op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het GALA-akkoord. Bovendien worden inwoners uitgenodigd om deel te nemen aan diverse bijeenkomsten en activiteiten die worden georganiseerd.

Valpreventie

Zo start de gemeente binnenkort, in samenwerking met onder anderen huisartsen en fysiotherapeuten, een reeks bijeenkomsten over valpreventie. Maar ook de aanwijzing van buurtcoaches gaat via het GALA-geld dat Reimerswaal ontvangt. Volgens Meeuwsen heeft de gemeente vrijheid in de besteding van de Rijkssubsidie, "uiteraard onder de voorwaarde dat het binnen de doelstellingen past."


Deel dit artikel


Advertentie

Lees ook

Cees van den Bos
Goes burgemeester

SGP-BURGEMEESTER URK STAPT OVER NAAR GOES

30 november, 2023

De gemeenteraad van Goes heeft Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Van den Bos is verbonden aan de SGP.

De lantaarn werd donderdagmorgen op de toren gezet.
's-Gravenpolder kerktoren

‘LANTAARN’ KERK ’S-GRAVENPOLDER TERUG VAN WEGGEWEEST

30 november, 2023

Er staat weer een spits op de toren van de Maartenskerk in ’s Gravenpolder. Donderdag is een gloednieuwe replica van ‘de lantaarn’ - zoals de spits genoemd wordt - geplaatst. De vorige bleek in zo’n slechte staat dat die niet meer gerestaureerd kon worden.

Er komt geen jachtvrije zone bij de dorpsranden van Reimerswaal.
Reimerswaal wildjacht

Geen jachtvrije zones bij dorpsranden Reimerswaal

29 november, 2023

De PvdA vreest voor ongelukken, nu de jagers dicht bij de nieuwbouw van de Veerhaven komen. Maar de jachtregels zijn streng en de kans dat er iets gebeurt is verwaarloosbaar, zegt wethouder Meeuwsen.

De huisarts in Hansweert
Hansweert

Raad Reimerswaal wil ultime inspanning voor behoud huisarts Hansweert

28 november, 2023

och klinkt er kritiek van de VVD: "We kunnen er niets aan veranderen, als gemeente geven we hiermee de inwoners valse hoop."

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak
Reimerswaal

Reimerswaal pakt discriminatie aan: in 2024 scherpere aanpak

28 november, 2023

Hoewel een raadsmeerderheid weinig voelt voor de nieuwe motie van raadslid Marjolein Sinke-Oele, komt het college haar tegemoet. "Er wordt aan gewerkt", belooft wethouder Ad Meeuwsen.

Ons Dorpshuis in Kruiningen
Reimerswaal Kruiningen

Dorpshuis Kruiningen mag niet plat, vindt PvdA: 'Dit is erfgoed'

28 november, 2023

Het dorpshuis is versleten en de raad wil vervangende nieuwbouw mogelijk maken - daarvoor maakt ze 70.000 euro vrij, tien procent van de totale nieuwbouwkosten.

file op het tolplein bij Borssele vanwege een autobrand
112 nieuws Reimerswaal

Tunnel volledig afgesloten vanwege autobrand

28 november, 2023

De Westerscheldetunnel is dinsdagavond enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege een autobrand in de westbuis richting Terneuzen.

huisartsenpraktijk in Hansweert
Reimerswaal Hansweert

Huisartsenpraktijk Hansweert op de helling

28 november, 2023

Het huisartsenteam van Zorg Op Zak heeft in een brief aan de inwoners van Hansweert laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe huisarts die de praktijk over wil nemen. Mocht zich voor 1 april 2024 geen nieuwe praktijkhouder melden wordt de huidige praktijk gesloten.