Een gratis regenton? Waag dan deze week een gokje in Reimerswaal
Een gratis regenton? Waag dan deze week een gokje in Reimerswaal gemeente Reimerswaal

Reimerswaal verloot deze week laatste 440 gratis regentonnen

13 mei, 2024

door: Han Verbeem

KRUININGEN - Reimerwaal heeft weer gratis regentonnen uit te delen. Maar: het is niet langer 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Om te voorkomen dat inwoners opnieuw achter het net vissen, verdeelt de gemeente de 440 tonnen via een lotingsysteem. Vanaf vandaag, maandag 13 mei 10.00 uur tot zaterdag 18 mei 17.00 uur kunnen belangstellende inwoners zich aanmelden via de website van de gemeente Reimerswaal.

Audio: Wethouder Nico van der Hoest over de online regenton-loterij die deze week loopt.

De twee eerdere uitdeelacties bleken enorm succesvol. "De laatste keer was de voorraad regentonnen al binnen dertien minuten op", zegt wethouder Nico van der Hoest. Dat leidde tot teleurgestelde reacties bij inwoners van Reimerswaal die óók in aanmerking wilden komen voor een gratis ton. Daarop beloofde Van der Hoest al vrij snel met een nieuwe actie te komen. Regentonnen zijn een middel om bewust en duurzaam om te gaan met regenwater: de gebruikers kunnen in het groeiseizoen het opgevangen water gebruiken om gazon en planten water te geven. En dat scheelt weer in gebruik van leidingwater.

Op is nu écht op

Alleen inwoners van Reimerswaal kunnen meedoen, benadrukt Van der Hoest. Deze nieuwe, derde uitdeelronde is tevens de laatste gemeentelijke regentonactie. "Op is nu écht op",-zegt de wethouder. De 440 tonnen kosten de gemeente zo'n 25.000 euro. Toch zal het niet lukken alle belangstellenden tevreden te stellen. "We hebben berekend dat daarvoor 2.500 tonnen nodig zouden zijn."

Lotingrogramma

Met de loterij, waarvoor Reimerswaal zelfs een speciaal gecertificeeerd lotingprogramma heeft aangeschaft, hoopt het college de beschikbare exemplaren "op een zo eerlijk mogelijke manier onder de bevolking te kunnen verdelen." De gelukkige winnaars van deze loterij kunnen hun ton afhalen bij één van de tuincentra in de gemeente. 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Annabel Reins in het archief.
Goes moordzaak 1796

GEMEENTEARCHIEF GOES STUIT OP VERHAAL MYSTERIEUZE MOORD: ECHTGENOTE WERD UIT HET RAAM GEDUWD

23 juni, 2024

Het Gemeentearchief van Goes heeft een opmerkelijk verhaal boven water gehaald. Over een man die in 1796 zijn vrouw vermoordde en een baby die achterbleef.

Zo'n vijftig demonstranten protesteren bij het gemeentehuis, tegen de uitbreiding van Roompot Kamperland.
Noord-Beveland Roompot

Teleurstelling bij oppositie over uitbreiding Kamperland: 'Maar we weten wél waar we aan toe zijn'

23 juni, 2024

In elk geval komt er nu een einde aan discussies over bezoekersaantallen bij Roomport Beach Resort, constateert oppositieraadslid Eric Mahieu van PvdA-GroenLinks.

Marjolein Sinke-Oele bij haar volkstuintje in Kruiningen.
Kruiningen vervuiling volkstuinen

Raadslid wil duidelijkheid over volkstuinvervuiling: ‘Veel onrust onder de tuinders’

23 juni, 2024

PvdA-raadslid Marjolein Sinke-Oele maakt zich zorgen over de mogelijke ernstige PFAS-vervuiling in het volkstuinencomplex aan het Achterwegje in Kruiningen. “De tuinders willen weten waar ze aan toe zijn.”

De Musicalvrienden
Goes De Veste

FESTIVAL DE VESTE BELEEFT ACHTSTE EDITIE

23 juni, 2024

Het is dit weekend voor achtste keer dat Festival De Veste in Goes op de rol staat. Jaarlijks wordt het festival gehouden in het gelijknamige stadspark. Foodtrucks, animatie voor kinderen en een podium waar bands optreden.

Criterium Kwadendamme in 1972 met onder andere Jan Raas, Wim de Waal, Toine van den Bunder en Tonny Huijzen.
Kwadendamme wielerronde

RONDE VAN KWADENDAMME NA 15 JAAR TERUG OP ZEEUWSE WIELERKALENDER

22 juni, 2024

De Ronde van Kwadendamme komt na vijftien jaar terug. Op 21 september zal de 57ste editie van deze ‘kermiskoers’ opnieuw worden verreden.

Oefening van de KNRM Hansweert met de andere drie Westerschelde-stations
Hansweert KNRM

DUBBEL JUBILEUM VOOR KNRM HANSWEERT

22 juni, 2024

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) bestaat tweehonderd jaar. Het KNRM-station in Hansweert heeft dit jaar ook een eigen jubileum te vieren.

Jong en oud vermaakten zich tijdens het ontmoetingsfeest
Goes ontmoetingsfeest

LEERLINGEN VAN BEATRIXSCHOOL FEESTEN VOOR LEESBOEKEN

22 juni, 2024

De Prinses Beatrixschool in Goes heeft het schooljaar vrijdag afgesloten met een ontmoetingsfeest. De opbrengst van het feest is voor de stichting What Goes On, die er leesboeken voor kinderen van aanschaft.

Christian Knaap
's-Heer Hendrikskinderen oranjecafé

PLAN OM MET DUIZEND MAN VOETBAL TE KIJKEN VALT IN DUIGEN: ‘HET IS NET EEN REGELWOUD’

22 juni, 2024

Grootse plannen had Christian Knaap met zijn café in 's-Heer Hendrikskinderen. Het zou hét grootste oranjecafé van Zuid-Beveland moeten worden. Maar hij loopt tegen een wirwar aan regels op.