Damjan Milutinovic aan de bal
Damjan Milutinovic aan de bal aangeleverd BV Volharding Goes

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES - Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium. 

Ruim 50 jaar geleden in 1970 werdd in een kleine gymzaal op de Dam in Goes de basis gelegd voor Basketbal Vereniging Volharding. Volharding bestond in die tijd al als turnvereniging. De turnavonden werden steevast afgesloten door een aantal leden met een potje basketbal. Eerst tien minuten, later een half uur en zo ontstond naast de turnvereniging een basketbalvereniging.

Gymleraren, verbonden aan het onderwijs in Goes, waren de eersten die de jonge spelers de fijne kneepjes van de sport bijbrachten, gesteund door een aantal vrijwilligers die basketbal een warm hart toedroegen. Het 'clubje' werd een serieuze speler in de competitie en haalde met meerdere teams prijzen binnen of promoveerden naar andere divisies. 

Tegenwoordig telt de vereniging meer dan 100 jeugdleden die allen wonen op de Bevelanden.

Isai Sow, Feyenoord Rotterdam

Clinic

Basketbalvereniging Volharding onderhoudt warme banden met de profs van het Rotterdamse Feyenoord. Onlangs zijn een deel van de jeugdspelers op bezoek geweest in Rotterdam en waren zij getuige van de bekerwedstrijd van Feyenoord tegen Landstede. Na afloop van deze match werd de belofte gedaan naar Goes te komen.

Woensdag 21 februari vanaf 18.00 uur zullen de Feyenoord-profs aantreden in de topsporthal van het Omnium. Jeugspelers U-10, U-12 en de twee U-14 teams mogen samen met de profs 'ballen' tot 19.00 uur. Daarna is het de beurt aan de jeugd van de teams U-16, U-18 en volwassen geïnteresseerden van Dames-1 en Heren-1. 

De clinic wordt omstreeks 20.00 uur afgesloten. 

Basketbal ook voor jou?

Basketbalvereniging Volharding is altijd op zoek naar talent. Lijkt het jou leuk om in groepsverband een balletje mee te gooien neem dan een kijkje op de website van de basketbalvereniging. Wie weet zien we jou straks ook in een team als Feyenoord Rotterdam. 

Foto's: aangeleverd BV Volharding Goes


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda t/m zondag 21-04-2024

15 april, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

Bergsediepsluis
Reimerswaal Tholen

Oesterdam negen dagen afgesloten voor verkeer

14 april, 2024

De Oesterdam die Reimerswaal en Tholen verbindt met elkaar is vanaf maandag voor ruim een week afgesloten voor vaar- en wegverkeer. Het wegdek van de Bergsediepsluis moet worden vervangen.

archief: chemisch afval in polder bij Rilland
Reimerswaal integrale controle

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

14 april, 2024

Bij een integrale controle in het buitengebied van Reimerswaal zijn geen grote overtredingen vastgesteld. Wel liepen medewerkers van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant tegen een aantal zaken aan die nader onderzoek eisen.

de volledige cast van Agena in Theater de Mythe
Goes De Mythe

Balletstudio Free danst Agena

13 april, 2024

Drie dagen heeft Balletstudio Free bezit genomen van Theater de Mythe voor de voorstelling Agena. Twee jaar is gewerkt aan deze productie over Agena, een plaats in de ruimte die het midden houdt tussen een planeet en een ster. Het Agenavolk leeft er in vrede tot het moment dat er aardse mensen arriveren.

de auto landde op een andere auto
112 nieuws Reimerswaal

Auto crasht in Yerseke en landt op andere auto

12 april, 2024

Een personenauto is vrijdagmiddag gecrasht op een 'Amsterdammertje' en vervolgens over de kop geslagen en op een stilstaande auto terecht gekomen. Meerdere personen zijn door ambulancemedewerkers onderzocht.

ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd
112 nieuws Goes

Bestuurder bestelbus aangehouden na aanrijding

12 april, 2024

De politie heeft vrijdagmiddag de chauffeur van een bestelbus aangehouden na een aanrijding met een fietser in Goes. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

Impressie van het nieuw te bouw Hof van Groenedaal
Kloetinge nieuwbouw

GOES AKKOORD MET BOUWPLAN GROENEDAAL IN KLOETINGE

12 april, 2024

De gemeente Goes is akkoord met het plan voor de bouw van dertien appartementen en een zogenoemde ‘grondgebonden’ woning aan de Groenedaal 1 in Kloetinge. Op het plan zijn eerder 24 zienswijzen ingediend. De nieuwbouw moet plaats gaan vinden op de plek van de voormalige Kloetingse School.

Wethouder Maarten Both luidt de bel vanaf zijn waterfiets.
Hansweert brug

Nieuwe brug voor Hansweert: Een tweedehandsje uit Yerseke

12 april, 2024

"Maar nog zo goed als nieuw", zegt wethouder Maarten Both. En: hergebruik van bestaande materialen is circulair én duurzaam, benadrukt hij. "Dat is ook wat we met deze nieuwe wijk willen laten zien."