Damjan Milutinovic aan de bal
Damjan Milutinovic aan de bal aangeleverd BV Volharding Goes

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

door: Marcel Steenbakker

GOES - Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium. 

Ruim 50 jaar geleden in 1970 werdd in een kleine gymzaal op de Dam in Goes de basis gelegd voor Basketbal Vereniging Volharding. Volharding bestond in die tijd al als turnvereniging. De turnavonden werden steevast afgesloten door een aantal leden met een potje basketbal. Eerst tien minuten, later een half uur en zo ontstond naast de turnvereniging een basketbalvereniging.

Gymleraren, verbonden aan het onderwijs in Goes, waren de eersten die de jonge spelers de fijne kneepjes van de sport bijbrachten, gesteund door een aantal vrijwilligers die basketbal een warm hart toedroegen. Het 'clubje' werd een serieuze speler in de competitie en haalde met meerdere teams prijzen binnen of promoveerden naar andere divisies. 

Tegenwoordig telt de vereniging meer dan 100 jeugdleden die allen wonen op de Bevelanden.

Isai Sow, Feyenoord Rotterdam

Clinic

Basketbalvereniging Volharding onderhoudt warme banden met de profs van het Rotterdamse Feyenoord. Onlangs zijn een deel van de jeugdspelers op bezoek geweest in Rotterdam en waren zij getuige van de bekerwedstrijd van Feyenoord tegen Landstede. Na afloop van deze match werd de belofte gedaan naar Goes te komen.

Woensdag 21 februari vanaf 18.00 uur zullen de Feyenoord-profs aantreden in de topsporthal van het Omnium. Jeugspelers U-10, U-12 en de twee U-14 teams mogen samen met de profs 'ballen' tot 19.00 uur. Daarna is het de beurt aan de jeugd van de teams U-16, U-18 en volwassen geïnteresseerden van Dames-1 en Heren-1. 

De clinic wordt omstreeks 20.00 uur afgesloten. 

Basketbal ook voor jou?

Basketbalvereniging Volharding is altijd op zoek naar talent. Lijkt het jou leuk om in groepsverband een balletje mee te gooien neem dan een kijkje op de website van de basketbalvereniging. Wie weet zien we jou straks ook in een team als Feyenoord Rotterdam. 

Foto's: aangeleverd BV Volharding Goes


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor Ɣlle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriƫntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verkeerscontrole bij het Tiendenplein Goes
112 nieuws Goes

Grote verkeerscontrole Goes

15 september, 2024

Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het Tiendenplein in Goes. Bestuurders en hun voertuigen werden op verschillende punten gecontroleerd.

de zwaar beschadigde scooter
112 nieuws Reimerswaal

Scooter zat vast tussen de rails

14 september, 2024

Een scooterrijder is zaterdagnacht met de schrik vrijgekomen nadat hij in botsing kwam met een trein. Het ongeval gebeurde net buiten NS-station Kruiningen-Yerseke. Onderzoek wees uit dat de scooter vast was komen te zitten tussen de rails.

Stoompluimen in de Pluimweide
Borsele Goes

Dubbel feest in Hoedekenskerke

12 september, 2024

Zaterdag 14 en zondag 15 september houdt Stoomtrein Goes-Borsele het evenement 'Stoompluimen in de Pluimweide'. Zaterdag valt dit samen met het 150-jarig jubileum van de Koutermolen die geopend is tijdens de Open Monumentendag.